YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Daha Fazla Kilo Vermek İçin Egzersiz Öncesinde ve Sonrasına Yemeniz Gereken 5 Yiyecek

    Bazı yiyeceklerin kilo vermenize yardımcı olması sürpriz bir durum değil; ancak egzersiz yapmadan önce ve/veya yaptıktan sonra bazı yiyecekleri tüketmenin kilo vermeyi optimize edebileceğini bilmiyor olabilirsiniz.

    Kompleks karbonhidrat ve protein içeren yiyecekleri egzersiz öncesinde tüketilmesi önemli. Basit karbonhidratlar ile proteinler ise, egzersiz sonrası için iyi seçim. Uzmanlar, egzersiz yaptıktan sonra bir şeyler yemek için iki saatten fazla süre beklenmemesi gerektiği tavsiye ediyorlar ve aksi takdirde sporun etkilerinin boşa çıkabileceğini belirtiyorlar.

    Bu konu ile ilgili olarak öne sürülen iddialarda, egzersiz öncesinde zayıf beslenmenin vücudunuzun enerji almak için karaciğeri ve böbrekleri zorlayabileceği, bunun da kilo vermeyi zorlaştıracağı öne sürülüyor.

    Egzersiz sonrası beslenme konusunda ise şöyle deniliyor: Egzersiz, kasların glikojen rezervlerini tüketiyor, bu nedenle bunları mümkün olan en kısa süre içinde takviye etmeniz gerekiyor. Bunu da egzersizin bitiminden sonra 30 dakika içinde, metabolizmanız hala en aktif durumdayken yapmanız tavsiye ediliyor.


    Egzersiz öncesinde: Kuruyemiş

    Protein içeren her tür kuruyemiş, özellikle de kalp açısından sağlıklı yağlar ve lifler içeren badem yenilebilir. 100 gram bademde yaklaşık 3,9 gram karbonhidrat bulunuyor, bu da en zorlu egzersizler için bile ideal bir miktar. Eğer badem yoksa ceviz de onun kadar iyidir. Tabii ki bunları kolayca yemek ve susuz kalmamak için her zaman beraberinde bolca su için!


    Egzersiz Öncesinde: Yulaf ezmesi ve orman meyveleri

    Yulaf ezmesi, her zaman sağlıklı bir seçim ve çok fazla protein içerdiği için egzersiz öncesi tüketilmesi daha faydalı olacaktır. Ancak, biraz da karbonhidrat için yaban mersini eklemek gerekir. Orman meyveleri C vitamini, potasyum (karaciğer için iyidir) ve lif bakımından zengin olmaları nedeniyle avantajlıdır. Bu iki yiyeceğin birleştirilmesi, en iyi egzersiz için gerekli besini almanızı sağlar.

    Yulaflı Enerji Topları İçin Tıklayın


    Egzersiz Öncesinde: Tam tahıllı ekmek ile az yağlı peynir

    Bu, basit bir seçenek ve sıkı programı olanların tercih ettiği bir alternatif. Bu yiyeceğin basitliği, besleyici değere sahip olmasını engellemiyor. Fazla miktarda sağlıklı protein alırsınız ve karbonhidrat seviyesini fazla arttırmadan tüketirseniz, oldukça sağlıklı beslenme programınız olacaktır. Peynir az yağlı olduğu sürece seçimi size kalmış!


    Egzersiz sonrasında: Badem sütü ile birlikte peynir altı suyu proteini

    Proteinli içeceklerin avantajları ve dezavantajları var, ama hızlı tüketilebilmesi ve egzersiz sonrası en çok ihtiyaç duyulan besin olması nedeniyle de ideal bir içecek. Sindirimi oldukça kolay, bu nedenle vücudunuz hızla emer. Lif, potasyum, E vitamini ve magnezyum açısından zengin olması nedeniyle de badem sütü kullanmanızı tavsiye ediyoruz.


    Egzersiz sonrasında: Bir bardak portakal suyu ile çırpılmış yumurta

    Yumurta, dünyadaki en kolay protein kaynaklarından biri, ancak neredeyse hiç karbonhidrat içermez (100 gram yumurtada 1,1 gram). Bu nedenle çırpılmış yumurtayı, ideal olarak evde taze sıkılmış, küçük bir bardak saf portakal suyu ile tüketmenizi tavsiye ediyoruz. Bu şekilde lif, A, C ve D vitamininin yanı sıra protein ve kalsiyum alırsınız.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler