YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Danimarka Yumurtaya Yeni Bir Soluk Getirdi!

    Danimarkalılar bildiğimiz yumurtayı bambaşka bir şekilde karşımıza çıkarıyor.

    Yumurta hemen hemen herkesin tükettiği bir yiyecek... Onlarca, belki de yüzlerce yumurta tarifi var. Haşlama, kızartma, omlet… Liste uzayıp gidiyor. Fakat Danimarkalılar öyle bir şey yaptı ki bildiğimiz yumurta bambaşka bir şekilde karşımıza çıkıyor.


    Evde bir yumurta dilimleyicisi kullanarak yumurtanızı dilimlemeye çalışırsanız eşit parçalar elde edemezsiniz. Fakat Avrupa’daysanız ve tabağınızda her bir dilimi diğeri ile eşit mükemmel yumurtalar gördüyseniz, bilin ki orada Danimarka’nın parmağı var. Bu mükemmel eşitlikteki dilimlerin sosis şeklindeki yumurtalardan elde edildiği ortaya çıktı. Tabi tavuk bu şekilde yumurtlamıyor.


    Peki yumurtalar nasıl bu hale geliyor?

    Tahmin ettiğiniz gibi işin içine bir makine giriyor. Makineye düzinelerce yumurta yerleştiriliyor ve makine bu yumurtaları önce yıkıyor. Daha sonra başka bir makine ise yumurtaların her birini tek tek kırıyor ve sarıları ile beyazlarını ayırıyor ve her ikisi de makinenin farklı yerlerine gönderiliyor.


    Hem sarılar hem de beyazlar güzelce karıştırılıyor ve önce yumurta beyazları ortası boş bir kalıba dökülüyor ve biraz pişiriliyor. Aynı şekilde biraz pişirilen yumurta sarıları kalıbın ortasındaki boş olan yere dökülüyor. - - - - - -

    Kalıptaki yumurtalar iyice pişiriliyor ve daha sonra denetimden geçiyor. Beklenilen şekilde olmayan yani çirkin olan yumurtalar ayrılıyor. - - - - - -

    İşte size nihai ve mükemmel sonuç.



    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler