YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Detoksun İdeal Süresi Nedir?

    Bedene olduğu kadar ruha da iyi gelen detoks yılın her mevsiminde yapılarak vücudun toksinlerden arınmasını sağlıyor.

    Detoks yaparken ideal süre 72 saat ve vücut bu sürede arınıyor.

    Vücudu arındırıp temizlemeyi sağlayan detoksu yaparken verimli sonuç almak için bazı hususlara dikkat etmek gerekiyor. Birbirinden farklı juice karışımlarıyla kişilere sağlıklı yaşam sunan Vitalis Life’ın Kurucu Ortağı Kerem Ömer Erkasap, detoks yaparken dikkat edilmesi gereken besinleri ve detoksu desteklemek için yapılması gerekenlerin altını çiziyor

    Bedene olduğu kadar ruha da iyi gelen detoks yılın her mevsiminde yapılarak vücudun toksinlerden arınmasını sağlıyor. Detoksun toksinlerden arınmanın yanı sıra vücudu hastalıklardan koruma, enerjiyi artırma, deriyi temizle ve motivasyonu artırma gibi faydaları da bulunuyor. Vitalis Life Kurucu Ortağı Kerem Ömer Erkasap, detoks yaparken ideal sürenin 72 saat olduğunu ve vücudun bu sürede arındığını vurguluyor.


    Vücudu detoksa önceden hazırlayın

    Detoks yaparken verim alabilmek için sadece detoks esnasında değil öncesinde de tüketilen besinlere dikkat edilmesi gerekiyor. Detoksa başlamadan 2-3 gün önceden bol sebze, meyve, salata, balık, esmer pirinç ve glutensiz tahıllar tüketmek, sigara, alkol, çay ve kahve tüketimini azaltarak vücudu hazırlamak gerekiyor. Detoks esnasında da hayvansal gıdalar, işlenmiş gıdalar, makarna ve beyaz ekmek gibi ağır karbonhidratlardan uzak durmak gerekiyor.

    Detoksta ilk gün baş ağrısı çekmenin normal olduğunu ve bu problemle karşılaşanların vücudunun arındığını belirten Erkasap, detoksu desteklemek için yapılması gerekenleri anlatıyor: “Detoks yaparken ilk gün baş ağrısı çekenler dinlenip ve kereviz sapı suyu içerek bu sıkıntının önüne geçebilirler. Detoks yaparken ağır spor yerine 30 dakikalık tempolu yürüyüş, yoga, plates ya da sauna ile destekleyebilirsiniz. Sabah-akşam alkali su tüketmek önemlidir. Suyu alkali yapmak için limondan yararlanabilirsiniz. Ayrıca gün içerisinde yeşil çay ve bitki çayı tüketmek fayda sağlar”.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler