YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dikkat! Hangi Sebze Ne Kadar Sürede Pişmeli?

    Aslında yediğiniz her şeyi doğru şekilde ve doğru sürede pişirirseniz, ekstra hiçbir şeye ihtiyaç duymayacaksınız.

    Tadı kötü, sıklıkla kullanılması gereken, unutulunca veya ihmal edilince bir tuhaf halsizlik hissi yaratan vitaminlerle sürekli muhattap olduysanız eğer, gerçek anlamda vitamin almak için gerekli olan birçok şeyi gözden kaçırıyorsunuz demektir.

    Vitamini doğal yollarla -yani yediğiniz her şeyle- sağlamak varken, neden vitamine ihtiyaç duyduğunuzu bir düşünün. Belki de tükettiğiniz besinlere olması gerektiği gibi davranmıyorsunuzdur?

    Eğer böyle olduğunu düşünüyorsanız, aşağıda yer alan ipuçlarına bir göz atmakta yarar var. Böylece, hem lezzetli hem de sağlıklı bir sebze tüketimiyle çok daha zinde olabilirsiniz. Doğa bize istediğimiz ve ihtiyacımız olan her şeyi sunuyor. Tek yapmamız gereken şey, bunlardan olabilecek en iyi şekilde yararlanmak. Böylece sağlığımızı doğrudan doğaya borçlu oluruz. Yani bizim de bir parçası olduğumuz doğaya... Havuç, brokoli ve domates gibi sebzeler beta-karotin, likopen ve C vitamini gibi birçok vitamin konusunda oldukça zengin. Bunlardan yararlanmak için yapmamız gereken tek şey de, onları doğru bir şekilde pişirmek. Aşağıdaki bilgileri gerçekten dikkate almanızı öneriyoruz.

    Her sebzenin ideal bir pişirme süresi ve şekli var. Olması gerektiği gibi kullanırsanız, sonunda vitamin takviyelerine hiç ihtiyacınız olmadığını kendiniz de fark edeceksiniz. Çocuklarınız ve aileniz için de bu çok önemli, onların sağlıklı beslenmesi kendilerinden sonraki nesiller için de çok önemli.


    Havuç

    Bugs Bunny kıtır kıtır mideye indirirken çok haklıydı. Havuç her yönden çok sağlıklı. Betakarotin dolu ve betakarotin, vücudumuzda vitamin A'ya dönüşüyor. Uluslararası Tarım ve Gıda Kimyası dergisinde yayınlanan bir makaleye göre havucu pişirmek, betakarotin değerini artırıyor. Havucun tavsiye edilen pişirme metodu haşlama ve 7 ila 9 dakika arasında bunun yapılması yeterli. Aklınızdan çıkmasın.

    Fıstık Ezmeli Havuç Tarifi İçin Tıklayın


    Domates

    Her sofrada, nasıl bir formda olursa olsun domates vardır. Likopen, kanser riskini azaltan bir pigment ve domatesin içinde de bolca bulunuyor. 10 dakika pişirme süresi yeterli domates için. Doğru koşullarda pişirmek, domatesin içindeki likopin pigmentini yüzde 35 oranında artırıyor.


    Brokoli

    Brokoli -yeseniz de yemeseniz de, sevseniz de sevmeseniz de- C vitamini, B6 vitamini, protein ve daha fazlasına sahip, muazzam bir kaynak. Brokolinin antioksidan değerlerini yükseltmek için yapmanız gereken şey ise buharda pişirmek. Biraz çiğ kalmasının hiçbir zararı yok, hatta faydası var.

    Kanser Düşmanı Brokoli İle Yapabileceğiniz 14 Sağlık Deposu


    Ispanak

    Çinko, protein, bir sürü vitamin... Hepsi ıspanağın içerisinde. Araştırmalar 2 dakika boyunca buharda pişirilen ya da haşlanan ıspanağın antioksidan değerlerinin yükseldiğini gösteriyor.

    Demir Deposu Ispanakla Yapabileceğiniz 14 Efsane Yemek


    Kale

    K, A ve C vitamini yüklü, kalsiyum ve demir zengini bir besin. Ayrıca biraz şaşırtıcı gelebilir ama Kalsiyum, kale vasıtasıyla elde edildiğinde çok daha etkili ve verimli oluyor. Ancak pişirmek, kalenin besin değerlerini düşürebilir. Bu yüzden, çiğ bir şekilde salata içerisinde tüketmek en iyisi.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler