YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dişçinin Yolunu Unutmanın Vakti Geldi: İşte Dişlere Zarar Veren 8 Yiyecek ve İçecek

    Kendi dişinizin yerini ne implant tutar, ne de kaplama... (Çeken bilir) Sağlıklı dişlere sahip olmak için şu 8 yiyecekten uzak durun, sonra gelsin sağlıklı gülüşler! Hem de kocamanından ;)

    Dişçi koltuğunda soğuk terler dökmek yerine, bahsedeceğimiz 8 yiyeceği hayatınızdan çıkartmak daha kolay değil mi a dostlar?


    Sigara

    Bir nefesle insanı ölüme götürecek sigaranın zararları saymakla bitmez! İnsan sağlığının bir numaralı düşmanı sigaranın dişlere de zararı elbette çok büyük. Dişlerin sararmasına neden olan sigara, diş etlerini de olumsuz etkiliyor. Bunun yanı sıra herkes tarafından bilinen bir etkisi daha var: Ağız kokusu!


    Alkol

    Ağız kuruluğuna sebep olacak her şey diş için zararlı. Alkol de ağız kuruluğuna sebep olacağı için kullanılmaması gereken bir içecek.


    Meyve suları

    Meyve suları da tıpkı alkol gibi sağlığımızı olumsuz etkiliyor. pH değeri 7'den düşük olan gıdalar da dişlere zarar veriyor. Meyve sularının pH'ı 2.5 olduğu için o da zararlı dostlar! Tıpkı alkol gibi almamaya dikkat edin, vazgeçemiyorsanız da en aza indirmekte fayda var.


    Limon

    Evet, bunun da pH'ı 2 :(


    Kola

    Damar sertliği, mide ph dengesini bozma, kansere sebep, dişleri sarartma... Ne arasanız onda. Resmen 'kötülüklerin anası' deyip cinsiyetçi söylem yapmayacağız elbette <3 Kola, bildiğiniz kötüdür arkadaşlar...


    Yapışkan gıdalar (lokum, jelibon vs.)

    Yediğiniz tüm tatlılardan daha zararlı çünkü diğerlerine oranla çok daha fazla şekerliler. Aynı zamanda sitrik asit içeriyorlar.


    Kuru meyve

    Ne yalan söyleyelim, biz de çok şaşırdık. Kuru meyveler, yapışkanlığı sebebiyle ağız içinde daha uzun süre kalır. Sürekli kuru meyve yiyip dişlerinizi fırçalamazsanız, ortaya kocaman çürükler çıkacak. Eğer kuru meyveden vazgeçemiyorsanız, yedikten sonra dişlerinizi fırçalamayı unutmayın!

    Hep bir ağızdan sesler yükseliyordu:"Ne yesem, ne içsem zarar! Bir durun hayattan soğumayayım yeeaa..."

    Bonus: Dana Et Şnitzel


    Yerel Seçim 2024

    En Çok Aranan Haberler