YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Diyet Yapmamak İçin Kullanılan En Büyük 4 Yalan

    Her pazartesi rejime başlayan ve salı günü bitiren biz kadınlar olarak, rejim söz konusu olduğunda bahanemiz çok. Bırakın rejim yapmayı "Artık sadece sağlıklı besleneceğim!" kararlarımızı bile devam ettirmekte güçlük çekiyoruz. Kendimize bahaneler yaratmayalım diye, bazı klasik olanlarını sizin için çürütmeye geldik!

    Sağlıklı yemekler çok pahalı!

    Yapılan araştırmalara katılan kadınların neredeyse yarısı bu cevabı vermiş. Bize göre ise; şeker değeri düşük, kalori bakımından az ve yağ oranı düşük gıdalar daha az maliyetlerle yapıldığından, raf satış fiyatı da daha düşük oluyor. Rejim yaparken daha az yediğiniz için mutfak maliyetlerinin zaten azalması gerekir. Örneğin rejim yaparken daha sebze ağrılıklı beslendiğiniz, kırmızı eti azalttığınız için bu durumun bütçenize olumlu etkide bulunması gerekir. Bizden söylemesi!


    Öğlen yemeklerinde rejim yemeği yemek çok zor oluyor!

    Özellikle çalışan, hele ki plaza yaşantısı içerisindeki kadınların işinin biraz daha zor olduğunun farkındayız. Genellikle böyle iş yerlerinin etraflarında, öğlen yemeğinde iş arkadaşlarıyla gidilen lokantalar vardır. Sağlıklı bir opsiyon bulmak zor olabilir ya da herkes kebap yerken sizi bir çorba ile yemeği atlatmanız hem sinir bozucu olur hem de tok kalamazsınız. Bize göre en mantıklı yöntem öğlen yemeğinizi evden getirmenizdir. Hemen suratınızı indirmeyin. Akşam yemeğinden sonra bile, ertesi gün ki öğlen yemeğinizi hazırlayabilirsiniz ki lütfen unutmayın, sürekli dışarından beslenmek hiç sağlıklı değildir. Siz sadece kilonuz için değil, sağlığınız için de en doğru olanı yapmış olacaksınız.


    Hepsi arkadaşlarımın suçu!

    Genellikle rejim yaparken, en zor şeylerden biri de arkadaşlarla ya da akrabalarla çıkılacak yemek planları. Sevdiklerinizle birlikte, keyifli bir şekilde bir masanın etrafına oturmuş, önünüzdeki menüden birbirinden lezzetli yemeklerin arasında sağlıklı seçimler yapmaya çalışıyorsunuz. Ama derken herkes sipariş vermeye başlıyor. Makarnalar, pizzalar, hamburgerler... Siz salata demeye kalmadan, "Aman bir kereden bir şey olmaz! Kırk yılda bir çıkıyoruz zaten!" gibi yorumlar duymaya başlıyorsunuz ve zaten aç olan bünyeniz yenik düşüyor. Çözüm çok kolay! Yemeğe çıkmadan önce sağlıklı bir atıştırmalık yaparak açlık düzeyinizi düşürüp, iradenizi güçlendirebilir ve o salatayı söyleyebilirsiniz.


    Açlık hissimi dindiremiyorum!

    Açlık hissini dindiremiyorsanız sağlıklı bir diyet yapmıyorsunuz demektir. Doğru rejim kendinizi aç bırakmadan, sağlıklı ara öğünlerle vücudu ayakta tutmaktır. Ama diyorsanız ki "Çikolatam geldi!" işte o başka bir mesele. Çoğu kadının kendince aşerdiği şeyler vardır ve bunlar genellikle şekerli gıdalardır. Bunun önünü kesmek için kendinizi günlerce tutup sonra bir anlık iradesizlikle iki paket çikolata yemek sizi çok mutsuz edebilir. Onun yerine aşermelerinizi bastırmayı deneyin. Örneğin canınız çok çikolata çekiyorsa, yoğurdunuzun içine bir kaç küp çikolata atabilirsiniz. Böylece tatlı ihtiyacınızı insülin seviyenizi dengede tutarak karşılamış olursunuz. Çikolata yerine yoğurda biraz bal karıştırmayı da deneyebilirsiniz.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler