YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Diyeti Boşverin! Hem Yiyin Hem Kalori Almayın... Nasıl mı?

    Özellikle ev hanımları çok fazla kilo almaya meyilli oluyorlar. Yemek yaparken tadına bakmak için bir çatal almak, sıcak ekmeğin köşesinden bir parça koparmak ve çocuklardan kalan abur cuburlar kalori olarak geri dönmesin istiyorsanız sizin için harika birkaç önerimiz var!

    Bir türlü diyete başlayamıyorsanız mevcut yemek alışkanlıklarınıza ufak dokunuşlar katarak ayda 2.100 kalori azaltabilirsiniz. İnanmayan denesin!


    Kremalı kahve içme alışkanlığınız varsa bırakın demiyoruz! Büyük boy yerine küçük boy ve light süt ile tüketmek günde ortalama 100-200 kalori kar etmenizi sağlar.


    Salata, et ve diğer yemeklerde sos severler, sos kullanmaktan vazgeçmek yerine normal sos miktarlarını yarıya indirirlerse günlük 100 kalori daha az alırlar.


    Yemek yaparken tadına bakarken farkında olmadan aldığımız aldığımız 100- 300 arası kalori miktarıdır. Yemeye başlayana kadar yemeklerin tadını test etmekten vazgeçin!


    'Amaan alt tarafı salata yiyorum' demeyin! Salata içine kattığınız üzüm, kuru kayısı, nar, kuruyemiş gibi yiyecekler salatanın sadece besleyici değerini değil kalorisini de arttırır. Dikkat edin!


    Zeytinyağı fazla kilolarınızın gizli nedeni olabilir. 'Zeytinyağı bu kilo yapmaz' diye düşünerek bol bol kullanıyorsanız bilmelisiniz ki 1 tatlı kaşığında 45 kalori var.


    Omlet seven birisi iseniz karışık omlet yerine sade ve az yağlı tercih etmelisiniz. Böylece 130 kalori kar edersiniz.


    Tatlı krizlerinde gofret yerine hurma, hurma yoksa meyveli probiyotik yoğurt tüketmek size 130 kalori eksik almanızı sağlar

            • -
              Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler