YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Döküm Tavada Yemek Pişirmek İçin 5 İpucu

    Bu ağır, hantal yemek pişirme gereci pahalı değil ve dayanıklı. Uygun şekilde işleme hazırlanan döküm tavada neredeyse her şeyi yapışmadan pişirebilirsiniz. Bundan başka ne istenebilir?

    Eğer bu işte yeniyseniz, bu tavayı kullanmakta biraz zorlanabilirsiniz. Ama korkmayın, size döküm tavada yemek pişirmenizi kolaylaştıracak 5 ipucu vereceğiz.


    1. Döküm tavanın işleme hazırlanması

    Yeni bir döküm tava kullanmak, özellikle de ilk defa kullanıyorsanız can sıkıcı olabilir; ancak uygun şekilde işleme hazırlamanız durumunda döküm tavada yemek pişirmek çocuk oyuncağıdır. Döküm tavanın işleme hazırlanması, ince bir katı veya sıvı yağ tabakasıyla kaplanması ve birkaç saat boyunca 400-500 derecede önceden ısıtılması anlamına gelir. Demir çok gözenekli bir malzemedir. Yağ tabakası bu gözenekleri doldurur ve böylece içine hava, bakteri ve yiyecek girerek malzemeye zarar vermez.


    1. Pişirme

    Döküm tavanızı kullanırken malzemeleri koymadan önce tavayı ısıtın. Düşük ateşe koyun. Çok yüksek ateş çatlamasına neden olabilir. Eğer yumurta veya pankek yapıyorsanız, ilk önce yağı erittiğinizden emin olun. Diğer yapışmaz yemek pişirme ürünleri gibi bunda da metal aletlerin kullanılmaması iyi olur.


    1. Temizleme

    Yeni bir döküm tavanın temizlenmesi gerçekten angarya olabilir. Ama işi kavradıktan ve tava işleme hazırlandıktan sonra dökümün temizlenmesi diğer yapışmaz pişirme malzemelerinin temizliği kadar kolaydır. Sıcak tavaya soğuk su dökmeyin. Aksi takdirde, çatlamasına neden olabilir. Pişirme işlemi bittikten sonra, yıkamadan önce soğumasını bekleyin.

    Tavanızı işleme hazırlamadan önce temizlemek için sabun ve su kullanın. Daha sonra, bir daha asla sabun kullanmayın, asla! Tavanızı yıkamak için sıcak su kullanın ve aşındırmayan bir bezle temizleyin. Böylece işleme hazırlama esnasında oluşan yağ tabakası muhafaza edilir. Sildikten sonra, ince bir tabaka hindistancevizi veya zeytinyağı ile kaplayın.


    Döküm tavanızı serin ve kuru bir yerde muhafaza edin. Eğer birkaç tane döküm tavanız varsa ve bunlar üst üste koymanız gerekiyorsa, tavaların arasına koyacağınız bir havlu nemi emer ve oluşan tabakanın çizilmesini önler.

    BONUS: DÖKÜM TAVADA PİŞİREBİLECEĞİNİZ HARİKA BİR TARİF


    Chef GPT

    En Çok Aranan Haberler