YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Derin dondurucuya neler konur?

    Şüphesiz derin dondurucunuzda dondurma, dondurulmuş sebzeler ve et ürünleri var. Ancak çok daha fazlasına yer açabilir, derin dondurucu mutfağınızda kullanabileceğiniz en iyi araç olabilir. Birçok kadının merak ettiği, 'derin dondurucuya neler konur?' sorusunun cevaplarını bir araya getirdik.

    Derin dondurucunuzu doğru yiyeceklerle stoklarsanız, sadece daha iyi yemek yemez, daha az stres yaşarsınız. Çünkü misafiriniz geldiğinde her zaman masaya ekstra bir şey koymak isteyebilirsiniz. Derin dondurucu tam potansiyelle kullanıldığında ev yapımı, sağlıklı, uygun fiyatlı yemekler sunabilir. Peki derin dondurucuya neler konur? İşte cevapları.

    Derin dondurucuyu, yiyeceklerin üzerine saklama tarihlerini not edip ve yiyecekleri tek seferde tüketeceğiniz miktarlarda paketleyip, açılıp kapanabilir poşetler veya dondurucuda kullanılabilen plastik kaplarda muhafaza ederek akıllıca kullanabilirsiniz. Et, süt ürünleri ve bazı sebzelerden arta kalanlar olursa kesinlikle tekrar dondurulmamalı.

    KOÇANDA TAZE MISIR

    Kasvetli kış günlerinde tatlı ve taze koçanda mısırın keyfini çıkarmak istemez misiniz? Bir çiftçi marketinden aldığınız taze toplanmış mısırı, kabuğuyla birlikte hemen dondurursanız bütün yıl dayanabilir. Eğer mısırları manavdan alırsanız, tadını ve rengini kaybetmesine neden olan enzimleri durdurmak için dondurmadan önce soyup haşlamanız daha doğru olur.

    SOS İÇİN AVOKADO

    Buzu çözülen avokado, sade olarak veya salatada yemek için çok uygun olmasa da, bunu sos için kullanamayacağınız anlamına gelmiyor. Avokadoları soymadan önce yıkayıp ikiye bölün, ister yarımşar halde, ister limonla birlikte ezip dondurun. Açılıp kapanabilir poşetlerde sekiz aya kadar muhafaza edebilirsiniz.

    HUMUS

    Yaz kış yiyebileceğiniz humusu dondurmamanız için hiçbir sebebiniz yok. Humusu dondurucuda kullanılabilen kaplara doldurun ve üzerine kurumaması için zeytinyağı gezdirin. Humusa batırıp yemenin keyfini çıkarmadan önce, buzunun çözülmesi için bir gün önceden dondurucudan çıkarmayı ve iyice karıştırmayı unutmayın.

    SARIMSAK DİŞLERİ

    Sarımsakları doğrayın ve dondurucuya atın ya da isterseniz bütün atın. Sarımsağı zeytinyağında da muhafaza edebilirsiniz ama bunu yaptığınızda dikkatli olmalısınız, çünkü oda sıcaklığında saklandığında gıda zehirlenmesine neden olabilir. Yine de dondurucuda birkaç ay güvenle saklayabilirsiniz.

    CİPS

    Bir mangal partisinde ya da gençlerin çoğunlukta olduğu bir evde birkaç paket cips hemencecik tüketilebilir, fakat çoğu zaman bir kısmı yenmiş paketlerden kalanlar hızlıca bayatlar. Neyse ki kalan cipsleri buzluğa atabilirsiniz. Yemek istediğinizde buzların çözülmesi sadece birkaç dakika alıyor.

    UN

    Pek çok yiyecek gibi un da dondurucuda saklandığında daha uzun ömürlü oluyor. Şaşırdınız mı? Bu zamana kadar unu kilerinizde sakladınız değil mi? Pek çok ekmekçi unlarını dondurucuda saklamayı tercih ediyor. Çünkü unun soğuk olması ekmeğin kabuğunun katman katman olmasını sağlıyor.

    ORGANİK FISTIK EZMESİ

    Marketten aldığınız fıstık ezmelerinin en az 1 yıl raf ömrü var, bu yüzden dondurmak çok da gerekli değil. Eğer nadiren fıstık ezmesi yiyorsanız ve indirimde yakaladığınızda birkaç tane aldıysanız size iyi bir haberimiz var. Dondurulan organik fıstık ezmesi, buzu çözüldükten sonra da aynı tadı koruyor.

    KABUKSUZ YUMURTA

    Kabuklarıyla birlikte dondurulan yumurtalar büyük ihtimalle kırılacak ve buzluğunuzda tiksindirici bir görüntü ortaya çıkacak. Bunun yerine, yumurtaları bir kâseye kırın ve bir tutam tuz ile karıştırın. Çözülürken topaklanmaması için çırparken karışımı çok köpürtmemeye çalışın. Açılıp kapanabilir poşetlerde tek seferde kullanacağınız miktarlarda bir yıla kadar dondurucuda saklayabilirsiniz.

    PİŞMİŞ MAKARNA VE PİLAV

    Dondurulmuş yemekler yeni bir şey değil, ama sade makarna ya da pirinci bir kerede büyük miktarda pişirip daha sonra kullanmak üzere ayrı ayrı paketleyerek zaman kazanabileceğinizi öğrendiğinizde şaşırabilirsiniz. Yemek istediğinizde biraz su serpin, mikrodalga fırında ısıtın ve yemeğiniz hazır!

    TAVUK SUYU

    Tavuk suyu buzdolabında uzun süre dayanmıyor fakat dondurucuda 4 ila 6 ay kadar tazeliğini koruyor. Tek dikkat etmeniz gereken; teneke kutularda saklamamak. Açılmış teneke kutular sağlık açısından zararlı olabilir. Bu nedenle dondurmak istediğiniz yiyecekleri mutlaka hava geçirmeyen, dondurucuda kullanılabilen kaplarda saklayın.

    PESTO SOSU

    Pesto sosu da marketten alıp veya evde yapıp aylarca dondurucuda saklayabileceğiniz yiyeceklerden. Tek dikkat etmeniz gereken dondurucuda genleşeceğinden saklama kabını tamamen doldurmamak.

    MAKARNA SOSU VE DOMATES SALÇASI

    Domates salçasını nadiren kullanıyorsanız kalanını dondurabilirsiniz. Yine tek dikkat etmeniz gereken teneke kutularda saklamamak.

    ZEYTİNYAĞINDA SAKLANAN OTLAR

    Bitkiler yumuşayacağından ve aromasını kaybedeceğinden dondurucuda saklamak iyi bir fikir değil. Halbuki zeytinyağında saklamak durumu tamamen farklı yapıyor. Tabii ki isterseniz hazır yapılmışını alabilirsiniz, ama kendi başınıza yapmanız da çok vakit almıyor.

    Otları doğrayın, buz kalıplarına yerleştirin ve genleşecekleri için üstlerinde biraz boşluk bırakarak üzerlerine zeytinyağı dökün. Donduktan sonra, bitki küplerinizi açılıp kapanabilen torbalara koyabilir, çorbalara ve kızartma tavasına doğrudan ekleyebilirsiniz.

    EV YAPIMI KURABİYE HAMURU

    Belki taze pişirilmiş kurabiyeyi çok seviyorsunuz ama etrafınızda yiyip bitirecek kadar insan olmadığında tek seferde tarifteki ölçüde yapıp yapmama konusunda kararsız kaldınız.

    Bizim bir çözümümüz var: Hamurunuzu ölçüdeki gibi hazırlayın ve tek tek topaklar halinde fırın tepsisinde dondurun. Donduktan sonra açılıp kapanabilir torbalara doldurun ve işte bu kadar! Canınız istediğinizde istediğiniz kadar kurabiye pişirin.

    ÇİKOLATA

    Çikolata nazlı bir yiyecek. Oda sıcaklığından alıp doğrudan dondurucuya koymak çikolatayı kırılgan ve kolayca ufalanan bir hale getirebilir ve çikolata krizine girdiğinizde derinden bir hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Bilmeniz gereken numara çikolatayı yavaşça soğutmak. Önce buzdolabında soğutun ve daha sonra dondurucuda altı aya kadar saklayabilirsiniz.


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler