YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dondurmadan Salataya Kadar Karpuzun Her Haliyle Yaza Damga Vuracağının 6 Kanıtı

    Havalar ısınınca her dilimi kıymetli hale gelen karpuzun tadını çıkarmak için birbirinden değişik yollar mevcut. İster salata, ister içecek olsun, içinde karpuzun olduğu her yol serinliğe çıkıyor.

    Mynet Yemek Facebook Sayfasını Beğenin

    Her şeyden önce 'lezzetli bir karpuz nasıl seçilir?' öğrenelim...

    Naneli karpuzlu serinletici

    Yapımı oldukça kolay olan bu içecek sıcak yaz günlerinden sonra serin bir iftar vaat ediyor. İhtiyacınız olan malzemeler; 4 bardak çekirdeksiz karpuz dilimi, yarım bardak limon suyu ve yarım bardak taze nane. Karpuz dilimlerini ve limon suyunu blendıra ekleyip, karpuzun suyu çıkana kadar öğütün. İçeceğinizde görmek istemediğiniz büyük karpuz parçaları varsa, süzgeç kullanarak karışımı süzebilirsiniz. Taze nane yapraklarını bütün halinde içeceğinize ekledikten sonra soğutarak, buzla birlikte servis edin.

    Karpuzlu fesleğenli soğuk çay

    İftara gelen misafirlerinize karpuzun ferahlığını soğuk çay eşliğinde sunabilirsiniz. 8 bardak kaynar suyu ısıya dayanıklı bir sürahiye döküp içine 8 adet poşet çay atın ve 10 dakika demlenmeye bırakın. Sürahideki çayı soğuyana kadar oda sıcaklığında bekletin. Soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. Buzdolabında soğuyan çaya küçük üçgenler şeklinde dilimlediğiniz çekirdeksiz karpuz dilimlerini ve taze fesleğen yapraklarını atıp karıştırın. Karpuzlu ve fesleğenli soğuk çayınızı soğuk ve buzlu olarak servis edin.

    Soğuk çay sevmeyenlere limonata alternatifi. Karpuzlu limonata tarifi için tıklayın

    Karpuzlu ve zencefilli dondurma

    dondurma

    Çocuklarınıza yaz meyvesi yedirmek zorlu bir uğraşsa, bu ev yapımı dondurma tam aradığınız şey. Dilimlenmiş karpuzları yarım bardak misket limonu suyu, yarım bardak şeker ve iki yemek kaşığı rendelenmiş zencefille birlikte blenderdan geçirin. Karışımı dondurma kaplarına eşit miktarda paylaştırıp dondurma çubuklarını sokun ve 4 saat boyunca buzlukta donmaya bırakın. Ev yapımı dondurma katılaştıktan sonra ufaklıkların yüzünü güldürmeye hazır!

    Karpuzlu dondurma tarifi için tıklayın

    Karpuzlu ve çilekli yaz salatası

    İftar için sofraya değişik bir salata koymak istiyorsanız, doğru yerdesiniz. Yapımı oldukça basit olan bu karpuz salatasıyla hem serinlik, hem de lezzet garanti. Küp küp doğrayacağınız karpuz, çilek ve beyaz peyniri derin bir salata kabında karıştırın. Salatanızı tuz ve karabiber ile baharatladıktan sonra zeytinyağı ekleyip tekrar karıştırın. Son olarak taze fesleğen yapraklarını da ekleyin. İsterseniz soğuk, isterseniz oda sıcaklığında servis edebilirsiniz.

    Karpuzlu roka salatası

    Karpuz içeceklere ve dondurmalara çok yakışıyor ama salatalara kattığı tat göz ardı edilecek gibi değil! Rokanın ekşi tadını, karpuzun şekeri ve küflü peynirin burukluğuyla bir araya getiren bu salataya bayılacaksınız. Rokaları kalın bir şekilde dilimleyip, küp küp kestiğiniz karpuzla birlikte derin bir salata kabında karıştırın. Salata kabındaki karışıma kalın parçalar halindeki küflü peyniri göz kararınca ekleyin. Eğer küflü peynir sevmiyorsanız, beyaz peynir de kullanabilirsiniz. Son olarak tuz ve karabiber ekleyip bütün malzemeleri karıştırdıktan sonra salatanız servise hazır. Salatanızı zeytinyağı ve kuru kekikle zenginleştirmek mümkün.

    Karpuz salatası tarifi için tıklayın

    Karpuzlu milkshake

    Yaz sıcağında sizi iliklerinize kadar serinletecek karpuz tadında bir lezzet. Üstelik bu milkshake normal sütün yanı sıra badem sütüyle de yapılabiliyor. Yani veganlar da karpuzla gelen bu serinliğin tadına varabilir. 2 dilim karpuzu parçalayıp, 2 bardak sütle birlikte blendırdan geçirin. Elde ettiğiniz karışımı isterseniz buz ve karpuz dilimleriyle, isterseniz sadece olarak için. Sadece dakikalar içinde hazır olan bu tarif sayesinde misafirlerinizin de yüzü gülecek.

    Bonus: Karpuz pekmezini daha önce duymuş muydunuz? İşte Mynet Yemek'ten karpuz pekmezi tarifi!

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler