YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dondurmamanız Gereken 6 Meyve ve Sebze

    Bu meyve ve sebzeleri, ya taze olarak tüketin ya da hiç tüketmeyin.

    Dondurucunuzu sadece buz kalıpları için kullanıyorsanız büyük bir hata yapıyorsunuz. Dondurucu dediğimiz bu vazgeçilmez mutfak aleti birçok yiyeceği aylarca taze olarak muhafaza edebilme özelliğine sahip. Tavuk ve karides gibi protein içerikli yiyecekler, bezelye ve soya fasulyesi gibi sebzeler ve hatta tahıllar ve ekmek bahsettiğimiz yiyeceklerden sadece bazıları. Bu yiyecekleri daima derin dondurucunuzda bulundurmak, dilediğiniz zaman zengin içerikli bir öğün hazırlamanıza yardımcı olacak. Derin dondurucunuzla hali hazırda bu kadar haşır neşir misiniz?

    Bu konuda çok fazla heyecanlanmadan önce size küçük bir ikazımız var. Su içeriği yüksek olan meyve ve sebzeleri dondurmaktan kaçınmalısınız. Bu yiyecekleri tazeyken tüketmek en iyisi, eğer dondurduktan sonra buzlarını çözmeye çalışırsanız, umduğunuzun aksine vıcık vıcık, hamur gibi, sulu bir şey elde edersiniz. Şimdi sayacağımız altı meyve ve sebzeyi saklamak için buzdolabını veya kileri tercih etmelisiniz.


    1. Kavun

    Kavun benzeri tüm meyveler, karpuz da bu gruba giriyor, dondurulmamalı. Bu meyveleri dondurup çözdüğünüzde hemen hemen tüm suyunu kaybediyor. Dondurulmuş kavunu değerlendirmenin tek yolu smoothie hazırlarken kullanmak. Böyle kullandığınızda kavunları çözmenize gerek kalmayacak, donmuş kavun parçalarını doğruca blender'dan geçirerek kullanabileceksiniz.


    1. Patates

    Patatesler kilerinizde uzun süre dayanacağı için dondurmanız için hiçbir sebep yok. Eğer dondurmayı denerseniz, sonunda hamur gibi bir patates elde edersiniz. Patates püresine hayır demeyeceğinizi biliyoruz. Ama hamur gibi patates? Hiç sanmıyoruz.


    1. Domates

    Kendinizi buzlu bir çeri domatesi ısırırken mi hayal etmiştiniz? Bu resmi kafanızdan atsanız iyi olur. Eğer domatesleri taze ve sulu olarak tüketmek istiyorsanız, kesinlikle dondurmayın. Daha iyi bir seçenek domatesleri sosa dönüştürmek ve o haliyle dondurmak. Sosu çözdüğünüzde dondurmadan önceki halini koruduğunu göreceksiniz.


    1. Salatalık

    Salatalık da domates gibi dondurulduktan sonra hoş bir görüntü ortaya çıkarmıyor. Salatalıkları saklamanın daha iyi bir yolu ise turşu yapmak. - - - - - -

    1. Kereviz

    Kereviz buzdolabında yeterince uzun bir zaman saklanabileceğinden, dondurucuda saklamanıza hiç gerek yok. - - - - - -

    1. Yeşil Yapraklı Sebzeler

    Yeşil yapraklı sebzeleri tüketmenin en iyi yolu tazeyken tüketmek. Bu sebzeleri buzdolabında uzun süre muhafaza etmek isterseniz yıkayın, kurutun, bir kağıt havluya sarıp plastik poşete koyarak ağzını sıkıca bağlayın. Yeşil yapraklı sebzelerin tek istisnası ise ıspanak. Süpermarketlerde dondurucu bölümünde sıkça rastladığınız bu ıspanakları ise, çorba ve sos yapımında kullanabilir ve hatta sade olarak soteleyebilirsiniz.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler