YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Düdüklüde Kuru Fasulye Tarifi

    Kuru fasulye, düdüklü tencere sayesinde pişirmesi de bir hayli kolay ve kısa süren bir yemek. Birçok farklı pişirme yöntemiyle hazırlanabilmekte olan kuru fasulyeye sucuk, et, pastırma gibi şarküteri ürünleri de ilave ederek kuru fasulyeye farklı tatlar katabilirsiniz.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 20dk
    Pişirme Süresi 25dk
    Kalori/Porsiyon -

    Kuru fasulye, Türk mutfağının vazgeçilmez ve belki de en çok tüketilen yemeklerinden bir tanesi. Hele bir de yanına tereyağlı güzel bir pilav da yaparsanız harika bir lezzet şöleni sizleri bekler. Kuru fasulye, düdüklü tencere sayesinde pişirmesi de bir hayli kolay ve kısa süren bir yemek. Birçok farklı pişirme yöntemiyle hazırlanabilmekte olan kuru fasulyeye sucuk, et, pastırma gibi şarküteri ürünleri de ilave ederek kuru fasulyeye farklı tatlar katabilirsiniz. Hemen hemen tüm kuru fasulyelerin olmazsa olmazı tabii ki salça. Salçada damak tadınıza göre biber salçası ya da domates salçası tercih edebilirsiniz.

    Malzeme Listesi

    3 su bardağı kuru fasulye
    3 su bardağı süt
    2 su bardağı su
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı şeker
    1 tane kuru soğan
    3 çorba kaşığı sıvı yağ
    2 çorba kaşığı salça
    2 tane sivri biber

    (4 - 5 Kişilik - 45 dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    Kuru fasulyeleri iyice yıkayın ve derin bir kap içine koyduktan sonra kaba süt, su, tuz ve şeker ilave ederek kuru fasulyeleri dinlenmeye bırakın. Bu işlemi kuru fasulye hazırlamadan önceki akşam yaparsanız, kuru fasulyelerin daha lezzetli olmasını ve daha çabuk pişmesini sağlarsınız.

    Adım 2

    Beklettiğiniz kuru fasulyelerin tamamını düdüklü tencereye boşaltın ve kaynatın. Kaynadıktan yaklaşık 5 dakika sonra ocağı kapatın. Soğan ve biberleri ufak ufak doğrayın ve tencereye ekleyin. Üzerinde biraz sıvı yağ gezdirdikten sonra iyice kavurun. Soğanlar pişmeye başladığı zaman salçayı ilave edebilirsiniz. Salçayı ekledikten sonra iyice karıştırın ve kavurun. Toz biberi de ekledikten sonra kısık ateşte kavurmaya devam edin.

    Adım 3

    Düdüklü tencerenizi açtıktan sonra kuru fasulyenin suyunu süzün. Düdüklü tencere normal tencereye göre daha çabuk pişirdiği için ve ayrıca kuru fasulyeleri 1 gece önceden beklettiğimiz için pişme süresi epey kısalacaktır. 5 - 10 dakika arasında pişirin.

    Adım 4

    Suyunu süzdüğünüz kuru fasulyeyi 5 dakika daha kavurarak üzerine yeteri miktarda kaynar su ekleyin. Kısık ateşte 5 dakika daha kaynattıktan sonra sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.

    Püf Noktası

    Kuru fasulye herkesin bildiği üzere oldukça gazlı ve bünyede de fazla gaz yapan bir yemek. Bunu önlemenin ve etkisini azaltmanın pek de bilinmeyen çok kolay bir yolu da var aslında. Soğanlar piştikten sonra kuru fasulye yemeğinize biber ilave ederken aynı zamanda yarım çay kaşığı karbonat da ilave ederseniz yemeğinize eklediğiniz karbonat kuru fasulyenin gazını alır.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler