YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünyanın en acı biberini yedi hastanelik oldu

    Katıldığı acı biber yeme yarışmasında, yalnızca 1 adet biber yiyen adam hayatındaki en büyük pişmanlığı yaşadı ancak ‘cesur adam’ imajıyla dünyanın gündemine oturdu.

    New York Times’ta yer alan habere göre, ismi açıklanmayan 34 yaşındaki adam, televizyonda yayınlanan acı biber yeme yarışmasına katıldı. Bu yarışmada, dünyanın en acı biberi olarak bilinen Carolina Reaper’dan yalnızca bir adet yiyen adam beklenmedik bir yan etkiyle karşılaştı.

    Biberi yedikten hemen sonra kuru kuru öksürmeye başlayan adam, daha sonra başında ve ensesinde hızla yayılan acı verici bir ağrı hissetti. Durum kısa sürede daha kötü bir boyuta ulaşan adam, hemen hastaneye kaldırıldı.

    Hastanede çekilen MR’larda, adamın beyin damarlarında, tersine çevrilebilir serebral vazokonstriksiyon sendromu (RCVS) olarak adlandırılan geçici daralma saptandı ve çok sayıda nörolojik semptomlar gözlendi. Tedavi altına alınan adamın baş ağrısı, 'gök gürültüsü' tipi olarak adlandırıldı.

    Olayla ilgili detaylar BMJ Case Reports isimli dergide yayımlanırken, adama destekleyici ilaçlar verildi ve sonunda baş ağrıları tamamen ortadan kayboldu.

    Acı ünitesi çok yüksek

    Acı seviyesini ölçmek için kullanılan Scoville sistemine göre, sıradan bir acı biberde 500 bin acı ünitesi bulunurken, bu rakam bir Carolina Reaper biberinde 2 milyondan fazla olarak kaydedildi.

    New York Üniversitesi’ne bağlı ‘baş ağrısı’ uzmanlarından nörolog Dr. Lawrence C. Newman, 'Grafik üzerinde bu tip ağrılar birden ona kadar sıralanıyor ve bu ağrılar beyinde bir kanamadan da kaynaklanıyor olabilir' şeklinde konuştu. Dr. Newman, 'Bu ağrılar aniden oluşur. Eğer bu tip bir baş ağrınız varsa acilen bir uzmana görünmeniz gerekir' dedi.

    RCVS neden olabilir mi?

    Doktorlar RCVS'nin biberle ilişkilendirilmediğini, ancak biberin acısının kan damarlarını daraltmasına sebep olabileceğini belirttiler. Doktorlar, RCVS'nin hiçbir zaman biber yiymeyle ilişkilendirilmediğini, ancak bir biberin dikenliliğini (kapsaisini) açıklayan ana bileşenin kan damarlarıyla etkileştiğini, onları daralttığını ya da dilate ettiğini belirtildi. Acı biberler, kalp krizlerine nadiren neden olmuştur.

    RCVS tipik olarak birkaç gün içinde kendi kendine geçebilir.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler