YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Dünya'nın En Pahalı Kahvaltıları

    Tipik normal zeytin peynirli kahvaltıları bir köşeye alalım. Elbette onların yeri ayrı ancak bu kahvaltılar ateş pahası! Bunları yiyeceğime bir simit yerim daha iyi diyebilirsiniz işte dünyanın en pahalı 8 kahvaltısı!

    The Jumeirah Carlton Hotel, Londra (67$)

    İngiliz parasıyla 39 pound'a gelen bu kahvaltı Londra'nın göbeğinde bulunan beş yıldızlı otel The Jumeirah Carlton Hotel'in içindeki Rib Room Bar & Restaurant'ta veriliyor. Kahvaltı kuşkusuz İngiliz geleneksel kahvaltısının en pahalı örneklerinden. Kahvaltı içerik olarak; bonfile veya bacon, sosis, yumurta, ızgara sebze ve siyah pudingten oluşuyor.

    Siz yine de bildiğiniz yoldan şaşmayın! İşte en güzel kahvaltılık: Baharatlı kızarmış ekmek


    Cinderella’s Castle, Disney World (60$)

    Külkedimiz, Sindrella olduktan sonra baya şımarmış ve kahvaltısını lüks seviyelere çıkarmış. Florida Disney Walt'da bulunan Sindrella'nın şatosunda kraliyet kahvaltısı yapmak size tam olarak 60 dolara patlıyor.

    Bu fiyata elbette tacı, balonu, prenses keki ve cam ayakkabısıyla çocukları eğlendiren majesteleri Sindrella'nın katılımı da dâhil oluyor. Kahvaltının içeriği; Fransız tostu, pasta aperatifleri veya ıstakoz ya da yengeçten oluşuyor. "Nasıl bir yer bu Disney World?" derseniz 25 fotoğrafla Disney World'ü ayağınıza getiriyoruz.

    Fransız tostunu denemek ister misiniz?


    Tangberrys Coffee House, İngiltere (256$)

    İngiltere'nin batısında bulunan Tangberrys Coffee House'da ünlü kahvaltı sandviçi "Bacon Bling”i yemek 150 pound yani yaklaşık 256 dolara patlıyor. Özel cins domuz, trüf, su teresi, safran ve trüf yağında pişirilmiş yumurtadan oluşan bu yemek, altın tozu serpilmiş bir çörekle servis ediliyor.

    Altını harcadığınız yetmiyormuş gibi üzerine yiyebiliyorsunuz! Ancak bir not düşelim bu kahvaltıdan kazanılan para İsviçre'deki çocuklara destek veren özel hayır kurumu SKRUM'a gidiyor.

    Altın tozundan çöreğimiz yok ama bu da çok leziz: Nutella Çörek


    Le Parker Meridien, New York (1000$)

    "1000 dolarlık omlet olur mu?" demeyin oluyormuş! Manhattan'da yürürken cebinizde 1000 dolar ve karnınız acıktıysa Norma adlı mekana geçip bu özel omleti yiyebilirsiniz. Omleti değerli yapan en önemli özelliği kullanılan havyarı. Eğer 10 gram havyar isterseniz 1000, 1 gram isterseniz 100 dolar ödüyorsunuz.

    Gerçekten bizim de aklımız almadı! Siz 3 TL harcayarak mükemmel bir omlet yapabilirsiniz: Pofuduk Omlet Tarifi İçin Tıklayın


    Krispy Kreme İngiltere (1685$)

    Dünyanın en pahalı donutl'arını yemeye hazır olun. Evet içinizden has... demek geçiyor, biz de biliyoruz liste ilerledikçe fiyatlar da yükseliyor... Ulusal Donut Haftası'nda sunulan bu tabak dünyanın en pahalı donut'ı seçildi. Dom Perignon şampanya jölesi ile doldurulan 'donut'ın üstünde 24 karat altın bir yaprak, beyaz çikolatadan yapılmış ve altın tozu serpilmiş çiçekler, son olarak yenilebilen elmas kondurulmuş. Ve bu kahvaltının değeri sadece 1685 dolar!

    Hep bir ağızdan söyleyelim: Bu insanlar şaşırmış! Neyse biz yine de bildiğimiz yoldan devam edelim...


    1. Federal Konsey Toplantısı (10 bin 300 dolar)

    Avustralya mütevazı bir ülke olabilir ancak başbakanıyla kahvaltı yapmak hiç de ucuz değil ! 57. Federal Konsey Toplantısında başbakan Tony Abbott biraz bencilce davranmış ve 11 bin avustralya doları (amerikan parasıyla 10 bin 300 dolar) değerindeki kahvaltıyı tek başına yemiş.


    Breakfast at Tiffany’s ($37,600)

    Tiffany'de lüks bir kahvaltı yapmak size 37,600 dolara patlayabilir. Fransız ahududu likörü Chambord'un başrolünde olduğu kahvaltıda,yenilebilir altın ve mücevherlerle kaplanmış bir kruvasan, Bar le Duchand frenk üzümü reçeli, Kopi Luwak kahve ve şampanya bulunuyordu.


    Brisbane Üretici Pazarları Hayır Organizasyonu (38,400$)

    Avustralya başbakanı Tony Abbott federal konsey toplantısında büyük bencillik yapmış olsa da 2010 yılında oldukça pahalı bir hayır işi kampanyasını bizzat yürüttü. Brisbane Üretici Pazarları Hayır Organizasyonu'nda ilk hasattan elde edilen 1 kasa mango 41 bin Avustralya dolarına satılarak kahvaltı olarak dağıtıldı. Bu paranın hepsi çocuk hastanesine bağışlandı. Amerikan parasıyla 38,400 dolara gelen mangolar dünyanın en pahalı kahvaltısı olarak anılıyor.

            • -
              Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler