YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Düşük Karbonhidratlı Diyet Yapanlar Üzgünüz! Daha Fazla Ekmek Tüketmeniz İçin 7 Bilimsel Neden

    Derhal o marul dürümlerinizi indirin. Karbonhidrat krizlerinize boyun eğmek tamamen sağlıklı.

    Daha enerjik olacaksınız.

    Evet, ekmek bir karbonhidrat ama şimdi tekrar ediyoruz: Pek çok diyetisyene ve beslenme uzmanına göre karbonhidratlar, bize zarar vermek zorunda değil.

    Sağlığınıza sağladığı diğer faydaların yanında doğru çeşidi gün boyu süren uzun süreli enerji sağlıyor. WebMD bu karşılaştırmayı kullanıyor: “Karbonhidratlarla vücudunuz arasında araba ve yakıt ilişkisi var. Eğer yakıt biterse, araba çok uzağa gidemez. Eğer yüksek kalite yakıtı varsa, araba daha verimli bir şekilde çalışır.”

    Önemli olan daha yavaş sindirilerek sizi doyuran sağlıklı karbonhidratlar içeren yüzde yüz tam buğday ekmeğinden yana olup, kan şekeri düzeyinizin birdenbire yükselmesine ve düşmesine neden olan işlenmiş beyaz ekmekten uzak durmak. Tam buğday ekmeği tanrıçası, enerjinizi yemekten sonra saatlerce adımlarınıza yansıtacak. Beslenme uzmanları sağlıklı karbonhidratları tüketmenizi öneriyor.


    Genel olarak daha sağlıklı olacaksınız.

    Genç, yaşlı, kadın ya da erkek… Tam buğday ekmeği yemenin sağlınıza çok çeşitli faydaları var. Birçok araştırma, tam tahıllı karbonhidratların kalp ve damar hastalıkları, tip 2 diyabet, yüksek tansiyon, kolon kanseri, felç ve obezite riskini azaltabileceğini gösteriyor. En büyük faydayı tam tahıllıları günde üç porsiyon tüketerek alabilirsiniz, fakat günde yalnızca bir porsiyon da kronik hastalıklara yakalanma riskinizi azaltma gücüne sahip.


    Daha uzun yaşayacaksınız.

    Harvard Halk Sağlığı Fakültesi araştırmacıları, tam tahıllı zengin bir beslenme düzeniyle ölüm riski arasında bir ilişki keşfetti. Yüz binden fazla katılımcı üzerinde yaptıkları çalışma sonucu, tam tahıllıların genel olarak ölüm riskini yüzde 5 oranında ve kalp damar hastalıklarından ölme riskini de yüzde 9 oranında azalttığını buldular. Araştırmanın yazarı diyor ki “Bu bulgular, tam tahıllı tüketimini arttırmayı tavsiye eden beslenme önerilerini daha da destekliyor… Ayrıca tam tahıllılarca zenginleştirilmiş bir beslenme düzeninin uzun ömürlü bir hayat için fayda sağlayabileceğini vaat eden kanıtlar sağlıyor.” Yani: Tahıllar sağlığınız için iyidir, silip süpürün!


    Daha mutlu hissedeceksiniz.

    Moraliniz mi bozuk? Masum bir sandviç yiyin. Psychology Today’e göre, karbonhidratlar beyindeki ruh halinizi düzelten ve şekerlemeler gibi daha sağlıksız atıştırmalık krizlerinizi dizginleyen, iyi hissettiren nörotransmitter serotonini arttırıyor. Yani bir taşla iki kuş! Belinizi inceltirken stres ve kaygı düzeyinizi azaltacaksınız.


    Kilo vereceksiniz.

    Tam tahıllı ekmek, kilo vermeye yardımcı olan besinsel lif bakımından yüksek. İlk olarak, lifler midenizi doldurmak için şişiyor, yani bu daha çabuk doyacağınız ve bir oturuşta daha az kalori tüketeceğiniz anlamına geliyor. Tam tahıllılar, kompleks karbonhidrat olduğu için tamamı daha yavaş sindirilecek ve bu sizi masadan kalktıktan çok sonra bile doymuş hissettirecek. Ve ayrıca, lifler gün içinde kan şekerinin ani bir şekilde yükselmesini ve düşmesini engelliyor, bu yüzden öğle ortasında şekerinizi hızlıca yükseltmek için lolipopunuza uzanmayacaksınız.


    Tuvalete gitme sıklığınızı düzenleyeceksiniz.

    Lifler bir başka vücut fonksiyonu için de faydalı: Bağırsak hareketleri. Tam tahıllı karbonhidratlar, sindirim sisteminizin doğru çalışmasını ve atıkların düzenli aralıklarla atılmasını sağlıyor. Ancak, yakın zamanda Nutrition Research’te yayınlanan bir çalışmaya göre; Amerika’da yetişkinlerin yüzde 92’si günlük beslenme düzenlerine yeterli miktarda lif dâhil etmiyorlar. Tam tahıl tüketiminiz, kabızlığı sizden uzak tutarak günlük önerilen 28 gram lif alım miktarınızın önemli bir parçası olabilir.


    Cildiniz ve saçlarınız daha sağlıklı olacak.

    Ekmek yiyerek güzelleşeceğiniz kimin aklına gelirdi? İnanması zor ama gerçek: Tam tahıllı ekmek, cildinizden ve saçınızdan yılları silecek B vitamini ve proteinle dopdolu.

    BONUS: AĞIZ SULANDIRAN KÖFTE


    Chef GPT

    En Çok Aranan Haberler