YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Egzamaya İyi Gelen Yiyecekler

    Egzama insan vücudunda pek çok farklı yerde meydana gelen oldukça rahatsız edici bir cilt hastalığıdır.

    Genellikle kaşıntı, kızarıklık ve deride döküntüyle meydana gelir. Egzamanın ortaya çıkma sebepleri arasında pek çok farklı sebep vardır. Bunlardan bir tanesi de strestir. Özellikle stresli insanlarda egzama rahatsızlığı görülmektedir. Egzamayı tetikleyici bir diğer unsur ise sağlıksız beslenmedir. Sağlıksız beslenen insanlarda egzama şikayetinin arttığı görülmektedir. Eğer ki egzama probleminin olumsuz etkilerini bir nebze olsun azaltmak ve belki de kızarıklığı ya da kaşıntıyı hafifletmek istiyorsanız kesinlikle beslenmenize dikkat etmeniz gerekmektedir. Özellikle belli başlı bazı gıdalar egzamanın daha da artmasına ve iyice katlanılmaz bir hal almasına sebep olabilmektedir. Egzama rahatsızlığı olan kişilerin kesinlikle ama kesinlikle bu gıdalardan uzak durması ve uzak durduktan sonra bir müddet egzamalı bölgeleri gözlemesi gerekmektedir.

    Uzmanlar aslında egzamanın direkt olarak bir çaresinin ve tam olarak bir tedavisinin bulunmadığını söylemektedir. Çünkü egzamayı tetikleyen en önemli sebeplerden bir tanesi psikolojiktir. Yine de egzamayı tetikleyen bir diğer önemli faktör olan beslenme alışkanlıkları sağlıklı şekilde düzenlenirse egzamanın olumsuz etkilerinden kurtulmak ya da onları azaltmak mümkün olacaktır. Bu yüzden egzamaya iyi gelen birtakım yiyecekler bulunmaktadır. Bu yiyecekler tamamen egzamayı geçirmeye de o bölgenin rahatlamasına katkı sağlamaktadır. Belki de en azından bir süreliğine de olsa egzamayı geçirebilmektedir. Ancak söylediğimiz gibi egzamayı tümden geçirmek mümkün değil, egzamayı hafifletmek mümkündür.

    Egzamaya İyi Gelen Yiyecekler

    1. Kekik

    tzob-kekik-uretimi-ve-ihracinda-turkiye-lider-7431679_x_o

    Adeta mucizevi bir bitki olan kekik, egzamaya da iyi gelmektedir. Eğer ki egzama hastalığından şikayetçiyseniz ve biraz olsun rahatlamak istiyorsanız düzenli olarak kekiği sıcak suda kaynatıp birnevi çay haline getirebilirsiniz. Yaptığınız bu kekik çayını düzenli olarak tüketerek egzamalı bölgelerde bir nebze olsun rahatlama ve kaşıntıda bir miktar azalmayı gözlemleyebilirsiniz. Çünkü kekik gerçekten pek çok hastalığa iyi gelen şifalı bir bitkidir. Egzama probleminizde de kekik sayesinde bir miktar rahatlama yaşayabilirsiniz.

    1. Doğal Elma Sirkesi

    elma-sirkesi-nasil-icilir_646x340

    Doğal elma sirkesi pek çok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Benzer şekilde cildinizde meydana gelen egzamalarda bir miktar iyileşme ve rahatlama görmek istiyorsanız bunu doğal elma sirkesi ile sağlayabilirsiniz. Doğal elma sirkesi egzamalı bölgedeki kaşıntıyı hafifletebilme özelliğine sahiptir. Aynı zamanda doğal elma sirkesinin içerisinde bulunan bazı maddeler egzamanın vücudunuzdaki başka bölgelere de yayılmasını önleyebilmektedir. Egzamanın yarattığı kaşıntıdan dolayı ciltte bir miktar tahriş meydana gelebilmektedir. Bu ciltte oluşan tahrişi de elma sirkesi ile önlemek mümkündür. Ancak egzamalı bölge için kullanacağınız elma sirkesinin doğal ve organik olması çok ama çok önemlidir. Aksi takdirde cildinizde başka birtakım ciddi sorunlara yol açabilirsiniz. Doğal ve organik elma sirkesini az miktarda ve suyla seyrelterek cildinize uygulayabilirsiniz. Ancak eğer ki beklenmeyen bir etki görürseniz hemen doktorunuza başvurmanız gerekmektedir.

    1. Dut

    dut-kanser-olusumunu-engelliyor-25063

    Benzer şekilde dutun da egzamaya karşı iyi geldiği bilinmektedir. Egzamaya karşı birnevi panzehir olduğu bilinen dut, egzama ile ilgili sorunlar yaşayanların tercih ettiği bir yöntemdir. Eğer ki cildinizde egzama rahatsızlığı bulunuyorsa ve ciddi anlamada sıkıntı verici etkileri varsa bu olumsuz etkileri bir nebze olsun azaltmak için dut tercih edebilirsiniz. Dut tercih ederken yalnızca yaş ve beyaz dutu değil, yaş ve kara dutu ve dut kurusunu da tercih edebilirsiniz. Ancak unutmayın ki dutun faydası dalından koparıldıktan sonra gittikçe azalmaktadır. Bu yüzden dutu dalından kopardıktan sonra hızlı bir şekilde, faydalı maddeler yok olmadan tüketmeniz gerekmektedir.

    BONUS: GÜL SUYUNUN FAYDALARI

    1. Balık

    piÅŸmemis-balik

    Balık zaten hali hazırda insan sağlığı için oldukça faydalı bir besindir. Ancak balığın egzamaya yakalanma riskine ve egzama görülme ihtimaline de etki ettiği ortaya çıkmıştır. İsveç'te uzmanlar tarafından yapılan bir araştırmaya göre balık tüketen kişilerin balık tüketmeyen kişilere oranla egzamaya rahatsızlığı ile karşılaşma ihtimali çok daha düşük olmuştur. Bu sebep ile ölçülü olmak kaydı ile balık tüketmek egzama konusunda oldukça önemli bir hal almaktadır. O yüzden henüz daha egzamayla karşılaşmadan balık tüketmeniz sağlığınız için oldukça faydalı olacaktır.

    1. Elma

    elma

    Uzmanlar elmanın da yeterli miktarda ve düzenli olarak tüketildiği takdirde egzamanın rahatsız edici olumsuz etkilerini azaltmak konusunda oldukça büyük bir rol oynadığını söylemektedirler.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler