YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Ekinezyanın Faydaları Nelerdir?

    Kirpi otu, tarak çiçeği, Kansas otu, koni çiçeği ya da Hint başı olarak adlandırılan ekinezya, şifalı etkisi çok eski zamanlardan beri bilinen, papatyagiller familyasına ait bir bitkidir.

    Kuzey Amerika menşeili ekinezyanın canlı renkteki çiçekleri, yaprakları ve kökü birçok sağlık problemine karşı kullanılmaktadır. Yerlilerin yılan sokmasına karşı kullanarak keşfettikleri ekinezya, 1930’lardan sonra şarbon hastalığı tedavisinde kullanılmaya başlanmıştır.

    Etkili bir ağrı kesici olan ekinezyanın kullanımı, üst solunum yolu enfeksiyonlarını tedavi ettiği fark edildikten sonra giderek artmıştır. Modern tıbbın gelişmesiyle içeriği çözümlenen ekinezya bitkisinin çayı, kışın vazgeçilmez şifalı içeceklerinden biridir.

    Ekinezyanın Faydaları Nelerdir?

    Antiseptik etkisiyle dezenfektan olarak kullanılan ekinezya, özellikle soğuk havalarda sıkça yaşadığımız grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar üzerinde etkilidir.

    Ekinezya bağışıklık sistemini güçlendirerek olası enfeksiyonların önüne geçmeye yardımcı olur. Solunum sistemini destekleyen ekinezya ağrı kesici etkisiyle sinir sistemi üzerinde de rahatlatıcı bir etki gösterir. İşte her derde deva ekinezyanın faydaları.

    1. Bağışıklık sistemini güçlendirir.

    1. Bağışıklık sistemini güçlendirir

    Ekinezyanın bağışıklık sistemini güçlendiren etkisi birçok hastalığın önüne geçmektedir. Ekinezya içeriğindeki ‘echinacin’ sayesinde lenf sistemindeki kök hücreleri uyararak beyaz kan hücrelerinin artışını sağlar.

    Bununla birlikte, ekinezya kandaki tamamlayıcı protein faktörlerin aniden artmasını ve tekrar azalmasını hızlandırarak bakterilerin bozunmasını sağlar. Ekinezyanın bağışıklık sistemi üzerindeki güçlendirici etkisi ile ilgili yürütülen 14 farklı çalışma, ekinezya desteği alan kişilerin soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklara yakalanma riskinin % 58 oranında azaldığını kanıtlamıştır. Hastalık sürecinde vücuda alınan ekinezya ise hastalık seyrini 1,5 gün kısaltmaktadır.

    Siz de mevsimin kışa geçiş yapmasından itibaren tüm kış boyunca 10’ar günlük periyotlarla ekinezya desteği alarak vücudunuzu hastalıklara karşı güçlendirebilirsiniz.

    2. Kanserle mücadele eder.

    2. Kanserle mücadele eder

    Ekinezya beyin ve lenf kanseri başta olmak üzere birçok kanser türüne karşı etkili bir bitkidir. Ekinezya, bünyesindeki polisakkaritler sayesinde makrofajları aktif hale getirerek kanser hücrelerini bloke eder.

    Bununla birlikte, ekinezya interferon üretimine de yardımcı olur. İnterferonlar kanser tedavisinde kullanılan glikoprotein yapısında maddelerdir. Bu yüzden kemoterapi gören hastaların ekinezya desteği alması bağışıklık sistemini güçlendiren önemli bir etkendir.

    Ekinezya desteği alan kanser hastaları kendilerini daha iyi hissettiklerini belirtmişlerdir. Çünkü ekinezya kansere neden olan serbest radikallerin elektron yapısını bozarak çoğalmalarını engeller. Ekinezyanın antienflamatuar etkisi artrit ve lenf kaynaklı ödemlerin gelişmesini önler. Siz de düzenli olarak ekinezya çayı içerek kendinizi kansere karşı koruyabilirsiniz.

    3. Detoks etkisi gösterir.

    3. Detoks etkisi gösterir

    Ekinezya antioksidan yapısıyla yalnızca hastalıklarla mücadele etmekle kalmayıp hücre DNA’sının yapısını bozan serbest radikallerin vücuttan atılmasına yardımcı olur. Stres ve uykusuzluk vücudu zayıf düşürerek iltihabı enfeksiyonlara uygun ortam yaratır. Ekinezya detoks etkisi sayesinde iltihaplanmalara neden olan cyclooxygenase, hyaluronidase ve lipoxygenase gibi enzimleri ortadan kaldırır. İltihabi enfeksiyonların önüne geçmek için ekinezya çayı tüketerek, vücudunuzda doğal detoks etkisi yaratabilirsiniz.

    4. Enfeksiyonları önler.

    4. Enfeksiyonları önler

    Ekinezya; antiseptik, antibakteriyel ve antiviral etkileri sayesinde enfeksiyonları önlemek konusunda oldukça etkilidir. Ekinezya özellikle ağız ve diş eti enfeksiyonları, vajinal mantar, frengi ve tifo gibi hastalıkların önüne geçilmesine yardımcı olur. Siz de ekinezya çayı sayesinde vücudunuzu olası enfeksiyonlara karşı güçlendirebilirsiniz.

    5. Solunum sistemine iyi gelir.

    5. Solunum sistemine iyi gelir

    Ekinezya, gerek bağışıklık sistemini güçlendirici gerekse enfeksiyonlar üzerindeki tedavi edici etkisiyle solunum sistemi üzerinde oldukça faydalı etkiler gösterir.

    Ekinezya grip, soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıklarının tedavisinde kullanılmasının yanı sıra sinüzit ağrıları, vücut kırgınlığı, boğmaca, difteri ve tüberkülozun önlenmesinde de etkilidir.

    6. Cilt hastalıklarının tedavisinde etkilidir.

    6. Cilt hastalıklarının tedavisinde etkilidir

    Ekinezya, yılan sokmaları ve yaralar üzerinde gösterdiği iyileştirici etkiler sayesinde keşfedilmiştir. Bu yüzden ekinezya esas etkisini cilt hastalıkları ve yaralar üzerinde gösterir. Egzama, sedef, böcek ısırığı gibi çeşitli cilt problemlerine karşı siz de ekinezya mucizesinden faydalanabilirsiniz. Bunun için ekinezya içerikli kremler kullanabilir ya da ekinezya çayı içebilirsiniz.

    7. Üriner sistemi temizler.

    7. Üriner sistemi temizler

    Ekinezya, grip, soğuk algınlığı ve göğüs tıkanıklığı gibi üst solunum yolları enfeksiyonlarını önlemesinin yanı sıra idrar yollarında gelişen enfeksiyonların da vücuttan atılmasını sağlar. Bunun için 2 hafta boyunca her gün yemeklerden sonra 1 bardak ekinezya çayı içmelisiniz.

    8. Ağrıyı dindirir.

    8. Ağrıyı dindirir

    Ekinezya bilhassa mide ağrıları, baş ağrısı ve diş ağrılarının dindirilmesinde etkilidir. Ekinezyanın uyuşturucu etkisi sizi rahatlatıp sakinleştirir. Bunun için ekinezya çayını düzenli olarak içmelisiniz.

    Ekinezya, içeriğindeki A, B2, C ve E vitaminleri ile demir, bakır, selenyum, mangan, sülfür gibi mineraller sayesinde geniş bir etki mekanizmasına sahiptir. Ekinezya yoğun etkili bir bitki olduğundan kullanımında dikkat edilmesi gereken bazı hususlar vardır.

    Ekinezya sürekli olarak kullanılmamalı, maksimum 2 aylık kesintisiz kullanımdan sonra 2 hafta ara verilmelidir. Böylece karaciğerinizi yormadan ve alerjilere sebep olmadan ekinezyanın olumlu etkilerinden faydalanmış olursunuz.

    Doğal bitki ve baharatlar birlikte kullanıldıklarında bir sinerji oluşturarak antibiyotiklerden daha faydalı etkiler gösterir. Bu durum antibiyotiklerde tam tersidir. Çünkü antibiyotikler tek bir etkin madde içerdiklerinden bakterilere karşı kolayca direnç geliştirebilirler. Bu yüzden antibiyotik kullanmak yerine ekinezya gibi doğanın mucizesi olan bitkilerden faydalanmayı deneyin.

    Bitmedi! Sırada tatlı bir bonus var:


    Chef GPT

    En Çok Aranan Haberler