YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Ekmeği Uzun Süre İlk Günkü Gibi Taze Tutmanın Kolay Bir Yolu Var!

    Dondurucunuza merhaba, bayatlamış ve küflenmiş ekmeklere güle güle diyin.

    Aldığınız ekmeğin birkaç gün içinde bayatladığını, küflendiğini veya hem bayatlayıp hem küflendiğini görmekten nefret etmiyor musunuz? Günlerden Çarşamba ve siz "ben bunu daha Pazartesi günü almamış mıydım?" diyorsunuz. Maalesef ekmeğin raf ömrü pek uzun değil işte, ama hayatın gerçeklerini değiştiremesek de arkasından dolaşabiliriz.


    Ekmeğinizi daha uzun süre taze tutmanın kesin ve kolay bir yolu var.

    Nedeni ister tek seferde çok fazla ekmek almanız olsun ister bir ekmeği birkaç gün içinde bitirememeniz olsun, bozulan ekmeklerden devamlı muzdaripseniz, ekmeği dondurma seçeneğine bir göz atmak isteyebilirsiniz. 2016 James Beard Ödüllerinde Göze Çarpan Fırıncı dalının adaylarından olan fırıncı Zachary Golper, SELF Dergisine ekmeğin 'tazelendiği' zaman toparlanma özelliğinin dikkat çekici olduğunu söylüyor. Çözme kelimesi yerine tazelenme kelimesini kullanıyor, çünkü ekmeği dondurmak ekmeğin fırından yeni çıkmışcasına kalmasını sağlıyor, böylece çözdüğünüzde neredeyse ilk günkü gibi taze oluyor (neredeyse diyorum çünkü derin dondurucu ekmeği biraz kurutuyor, ama asla buzdolabı kadar kurutmadığı kesin) - - - - - -

    Ama bazı ekmeklerin dondurulmaktan sağladığı yarar diğerlerinden daha fazla.

    Golper, düşük kalite ekmekten (dilimlenmiş beyaz ekmek) ziyade yüksek kalite ekmeği dondurmanızı öneriyor. Yüksek kalite ekmekler genelde yavaş fermente edilerek yapılıyor, bu da ekmeğe o nefis ekmek kıvamını ve lezzetini veriyor. Düşük kalite ekmekler, benzer kıvam ve tada sahip olması için yüksek hızlı mikserde çırpılmış hamurlardan yapılıyor. Bu ekmekleri yapması daha kısa sürüyor ancak çırpma işlemi aynı zamanda oksidasyona neden oluyor. Bu yüzden bu düşük kaliteli ekmeklerin raf ömrü daha kısa ve dondurulduktan sonra çözdürülünce iyi toparlanmıyorlar.

    Bazı yüksek kalite ekmeklerin dondurulmuş olarak bile satıldığını belirten beslenme uzmanı Abbey Sharp, SELF dergisine filizlenmiş bir tahıl ekmeği olan Ezekiel ekmeğinin genelde dondurulmuş ürünler kısmında satıldığını ve çoğunun katkı maddesi içermediğini, yani uygun şekilde muhafaza edilmezse hızla bozulacağını söylüyor. Bu durum, dondurulmuş ürünler kısmında göreceğiniz, katkı maddesi içermeyen ve doğal tüm diğer ekmekler için de geçerli.


    İşte ekmeği doğru şekilde dondurmanın yolu:

    Konu ekmeği dondurucuda muhafaza etmek olduğunda Golper ekmeğin ya streç filmle sıkıca sarılı ya da hava geçirmez plastik poşetlerde muhafaza etmenizi söylüyor. Ekmeği dilimler halinde dondurmamanız konusunda uyarıyor ve onun yerine ekmeği ya bütün olarak ya da ikiye kesilmiş şekilde dondurmanızı söylüyor. Ekmeği dilimleyip dondurmanın ekmeğin kuruma sürecinin hızlanmasına yol açacağını ve ekmeğe bayat bir tat ve kıvam vereceğini belirtiyor. Ama eğer tek seferde ekmeğinizin sadece birkaç dilimini yiyecekseniz, bu durumda Sharp en iyi yolun ekmeği dilimleyip dondurmak olduğunu söylüyor. Ekmeğinizi dondurup çözüp sonra tekrar dondurmayı istemezsiniz. Çünkü bir kere dondurdunuz mu geriye dönüş yok. Golper, eğer dondurup çözüp sonra tekrar dondurulursa ekmeğin oldukça kötü tatlar alabileceğini söylüyor.

    Yüksek kaliteli ekmeği çözdükten sonra yaklaşık iki gününüz var. Düşük kaliteli ekmeklerin çözünme sonrası raf ömrü daha da kısa. Dondurucuda ne kadar dayandığına gelince, uygun şekilde saklanması şartıyla iki-üç aya kadar tazeliğini korur.


    Ve işte her çeşit ekmeği mükemmel şekilde çözmenin basit bir yolu

    .Ekmeği poşetten çıkarın ve çözülene kadar buzdolabında bekletin (ekmek bütün halindeyse 1 gece, dilim halindeyse 2-3 saat).

    .Fırını 190 dereceye ısıtın ve ekmeğinizi 3-5 dakika 'tazeleyin'.

    .Ekmeğiniz yumuşak ve hazır değil gibi gözükebilir, ama bize güvenin, hazır.

    .Gevrek olana kadar soğumasını bekleyin.

    .Yumulun.

    Bonus tüyo: Eğer aceleniz varsa ve ekmek diliminizin çözülmesini beklemeye vaktiniz yoksa bir ekmek kızartma makinesine atabileceğinizi söylüyor.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler