YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Ekmek Kadayıfı

    Ekmek kadayıfı müdavimlerine müjde! Bu lezzet için artık dışarıya çıkmanıza gerek kalmayacak, çünkü evde daha lezzetlisi var.

    Adım 1

    Ekmek kadayıfını (hazır olarak satın aldığımız) genişçe bir tepsiye alarak, kızarmış tarafını alta getirin. Üzerine 6 su bardağı suyu gezdirerek, kadayıfın yumuşaması için yarım saat kadar suda bekletin. Bu arada kadayıfın üzerinde fazla şişen kısımları kaşıkla alıp atın. Son olarak kadayıfın üzerine bir kağıt havlu ile bastırarak, suyunu iyice çekmesini sağlayın.

    Adım 2

    Bu arada şerbet malzemelerini bir tencereye alarak, şurup koyu karamel kıvam alana dek kaynatın. Koyulaşmaya başlayınca sıcak olarak kadayıfın üzerine gezdirin.

    Adım 3

    Kadayıf tepsisini de orta ateşe oturtun. Şurup daha da koyulaşıp, üzerinde kabarcıklar oluşana dek tepsiyi ateş üzerinde çevirin. Yaklaşık 30 dakika pişirin. Kadayıf ılınınca, üzerine piştiği tepsi çapında düz bir tepsi kapatın ve alt üst edin.

    Adım 4

    Kadayıf soğuyunca kaymak ile servis yapın.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler