YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Elmalı Kurabiye

    1. Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur elde edin.

    2. Ölçüler belli olsa da unu yavaş yavaş ilave edin.

    3. Artık elmalı kurabiye hamuru da hazır olduğuna göre, elmalı kurabiye yapmaya başlayabilirsiniz. Elmalı kurabiyenin hangi şekilde olacağına siz karar verin, çizgili ve yuvarlak iki farklı tür yapabilirsiniz.Her iki şekilden birini seçebilirsiniz veya aynı malzemeler ile her iki şeklide yaparak menüyü zenginleştirebilirsiniz.

    4. a) Çizgili elmalı kurabiye modeli vermek için; Hamurdan küçük mandalina büyüklüğünde parça alıp, 0,5 cm. kalınlığında açın. Üçte ikilik kısmına boylamasına, bıçakla çizikler atın. Boş kalan kısma elmalı kurabiye iç malzemelerini koyup sarın. Hafifçe bükerek ay şekli verin.

    b) Yuvarlak elmalı kurabiye modeli vermek için; Hamuru 0.5 cm. kalınlıkta açın. Su bardağıyla kesin. Bir parçanın ortasına elmalı iç koyun. Diğer parçanın ortasına artı şeklinde kesik atıp ilk parçanın üzerine kapatın. Kenarlarını çatalla hafifçe bastırın. Yağlanmamış tepsiye dizin.

    1. Elmalı kurabiye pişirilmesi 170 derece önceden ısınmış fırında üzeri hafif pembeleşene kadar pişirin. Fırınınız çok çabuk pişiriyorsa kızarmaya başladıktan sonra dereceyi 150 ye düşürün. Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine bolca pudra şekeri serpin. Artık elmalı kurabiyeniz hazır servis yaparak bu eşsiz tadı damaklarınızda hissedebilirsiniz, afiyet olsun
      Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler