YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Ertelediğiniz Diyet Kararlarını Hayata Geçirmenize Yardımcı Olacak 10 Diyet Tavsiyesi

    Sevilen pantolonlar ve etekler dar gelmeye başlayınca, hele bir de bikini mevsimi geliyorsa diyet başlığının hayatımıza şöyle bir girmemesi neredeyse imkânsız. Birkaç basit tüyo sayesinde başarılı bir diyetin kahramanı olmak hiç de zor değil.

    Belki De Sorun Hayat Tarzınızdadır

    Çoğu zaman, hayatın getirdiği o yoğun ve bunaltıcı temponun nelere mal olduğunu göz ardı ederek veya her şey yolundaymış gibi davranarak kendimizi bir şekilde teskin ederiz. Belki de hayatımıza bir diyet uydurmak değil, hayatımızı diyetin kendisi haline getirmek en uygun çözümdür. Elbette akşamdan sabaha kolayca halledilecek bir mevzu olmadığını biliyoruz, ancak bir yerlerden başlamak şart. İşe önce kahvaltı rutiniyle başlamanızı salık veriyoruz. Mesela sabahları kahvaltı niyetine tüketilen abur cubur yerine, yağ, karbonhidrat, protein ve lif içeren bir kahvaltıyla güne başlamak doğru bir adım. Diyette önemli olanın açlık hissetmeden kilo vermek olduğunu unutmadan, tek öğünde deli gibi yemek yerine, ara öğünlerde yenecek atıştırmalıklarla kendinizi ana öğünde çok yemekten alıkoyabilirsiniz.

    Hareket Diyetten Önce Geliyor

    Spora başvurmadan sıkı bir besin diyetiyle verilen kiloların çok kısa zamanda geri alındığı artık kabul edilen bir gerçek. Oysa bu hataya düşmeden, biraz disiplinle evde de forma girmek mümkün. Dışarı çıkıldığında sebepsizce uzun yürüyüşler yapmak, asansör ve yürüyen merdiven kullanmayı bırakmak, gün içinde birkaç dakika derin nefesler alıp vermek, göbeği içeri çekerek yürümek gibi basit yöntemler, kolay uygulanabilecek naçizane tavsiyeler. Ayrıca, her gün düzenli olarak harekete ayırdığımız birkaç dakikanın hareketsizlikten kaynaklı ağrılara da iyi geleceğini belirtmeden geçmeyelim.

    Sabah Hareketleri Bağırsaklara İyi Geliyor

    Yataktan kalktığınızda yapacağınız gerinme, ip atlama, bel çevirme gibi basit hareketler hem güne zinde başlamanızı sağlayacak, hem de bağırsaklarınızın daha iyi çalışmasını sağlayarak sindirim sisteminizi hızlandıracak.

    “Akıllı Adamın İçkisi Sudur”

    Bu Çin atasözünde belirtildiği gibi diyet yolundaki en sadık yârimiz su olacak. Sabahları aç karnına içilecek bir bardak su, yağ ve kalori yakmaya yardımcı olacağı gibi toksinlerin atılmasında oynadığı rolle adeta bir detoks imkânı da sağlayacak. Eğer aç karnına su içmek zor geliyorsa, suyu biraz ılıtarak daha kolay bir içim elde etmek mümkün.

    Sevdiğiniz Meşrubatlara Son Bir Kez Bakın

    Çünkü hepsi şeker deposu ve maalesef bu yolda onları yanınıza alamazsınız. Son yapılan araştırmalara göre, fazla kiloların sorumluluğu aslında yağdan çok şeker tüketiminde. Bu sebeple günlük hayattaki içecek ihtiyacını karşılamak için alternatiflere yönelmelisiniz. Nedir bu alternatifler? Şeker oranı düşük olan sıkma meyve sularından, mineral değeri yüksek sodaya kadar geniş bir yelpaze siz diyetseverler tarafından keşfedilmeyi bekliyor.

    Kızartmaları Da Ardımızda Bırakıyoruz

    Hedeflediğiniz diyetin başarılı olması için uzak durmanız gereken tatlardan birisi de kızartmalar. Ne zaman karşımıza çıksa lezzetleriyle yüzümüzü güldüren kızartmaların yerine haşlanmış lezzetleri koymak diyetin olmazsa olmazlarından. Tabi yağla ilişkinin tamamen bitmesi söz konusu değil. Haşlanmış yemeklerinizin üstünde gezdireceğiniz bir miktar zeytinyağı vücudunuzun gerekli yağ ihtiyacını karşılamak için yeterli olacaktır.

    Adet Döneminde Vuran Tatlı Krizleriyle Başa Çıkmak

    Diyettesiniz diye adet dönemindeki bütün ıstıraplara kahramanca göğüs germenin ve acı çekmenin anlamı yok. Sadece dakikalar içinde hazırlayabileceğiniz sağlıklı atıştırmalıklar, kuru yemişler, potasyumu yüksek gıdalar imdadınıza Hızır gibi yetişecek. Eğer hâlâ olmuyorsa bir parça bitter çikolataya izin verebilirsiniz. Ama abartmayın!

    Sporda İhtiyacınız Olan Motivasyon İçin Teknolojiden Yararlanın

    iOS ve Android mağazalarında bulabileceğiniz spor uygulamalarıyla her gün ne kadar adım attığınızdan, ortalama kaç kalori yaktığınıza kadar pek çok değişkeni görebilir ve performansınızı ölçebilirsiniz. Bunlarla birlikte Spotify’ın spor için hazırlanmış müzik listeleriyle ek motivasyon sağlamak mümkün. Eye Of Tiger eşliğinde Rocky Balboa’ya toz yutturacaksınız.

    Hem Su Hem Lezzet Kaynağı Narenciyeler

    Spor yaparken kaybettiğimiz suyu hızlı bir şekilde geri kazanmak için spordan önce ve sonra mandalina, portakal, greyfurt gibi narenciyelere yönelebilirsiniz. Hızlı ve çabuk tüketilebilir olmasıyla spora başlamadan önce mandalina tercih edilebileceği gibi spordan sonra da portakal ve greyfurt suyuyla kaybettiğiniz sıvıyı hızlıca kazanabilirsiniz.

    Her Şey Dengede Gizli

    Diyet sırasında kendinizi kesinlikle açlığa ve susuzluğa mahkûm etmemeli, önemli olanın hızlı değil sağlıklı bir kilo verme olduğunu her zaman hatırlamalısınız. Gerek bu konu üstüne yazılmış kitaplardan, gerekse İnternetten kendinize en uygun diyet şeklini bulabilirsiniz. Ancak yine de bir diyetisyene uğramadan karar vermeyin.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler