YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Eşek Sütünün Faydaları Nelerdir?

    Dünyaya yeni gözünü açan bebeklerin gelişiminde ve büyümesinde anne sütü oldukça önemlidir.

    Çocuğun hayatının ilerleyen evrelerinde geçireceği hastalıklara karşı tam bir koruma sağlayan anne sütü çocukların bağışıklık sistemlerinin güçlendirilmesinde oldukça şart bir konumdadır. Peki anne sütüne sahip olmayan kadınlar bu açığı kapatmaları ve çocuğun gelişimi ve büyümesi için ne yapmalılar? Bu noktada eşek sütü ortaya çıkmaktadır.

    Anne sütüne en yakın süt değerlerine sahip olan eşek sütü, oldukça önemli bir süttür. Çocuğun anne sütü olmadan işlem görmüş mamalar ile tam koruma sağlanamayacağı doğal bir içeriğin şart olduğu bilinmektedir. Bu yüzden eşek sütü doğanın bir mucizesi olarak yerini alır.

    Eşek Sütünün Faydaları Nelerdir?

    Eşek sütünün genel olarak çocuk gelişimi ve büyümesinde önemli rol oynadığı söylenebilir. Eşek sütünün faydaları ve şifa olduğu sorunlara bir göz atalım.

    1. Anne Sütü Gibi

    anne-sutu-ozellikleri

    Anne sütüne en yakın değerlere sahip olan eşek sütünün çocuğun doğumundan itibaren 2 ay sonrasında verilebilmektedir. Anne sütünün verilemediği, bu büyük eksiklikten mahrum olan bebeklerin anne sütünün verdiği besin değerlerinin temini açısından eşek sütü kullanılabilmektedir. Bebekleri fiziksel gelişimi ve zihinsel yapısının gelişiminde eşek sütü önemli rol oynar.

    Bebek Çorbası Tarifi İçin Tıklayın

    Eşek sütünün bebekler için herhangi bir sorun teşkil etmediği belirtilmektedir. Bazı devlet organlarının eşek sütü üretimine ve tüketimine destek verdiği bilinmektedir. Avrupalı birkaç ülkede eşek sütü üretiminin büyük bölümü hastanelerdeki çocuk kliniği bölümünde kullanılmak üzere alınmaktadır.

    Eşek sütü, diğer süt ürünlerine göre içeriği bakımından farklılık gösterir. İçeriğindeki yağ ve kazein adlı maddenin oranı dolayısı ile sindirim sorunu yaşatmaz. Ayrıca eşek sütünde bulunan immunglobulinler, bebeklerin bağışıklığının desteklenmesini sağlayıcı etki yapar. Avrupa'da satılan birçok bebek maması içeriğinde eşek sütü bulundurmaktadır.

    2. Solunum Yolu Sorunlarının Giderilmesi

    astıma iyi gelen yiyecekler

    Astım, kuru öksürük, bronşit ve boğmaca öksürüğü gibi kronik solunum sorunlarının giderilmesinde eşek sütü tam bir mucize etki sağlar. Bu sorunların tedavisinde neredeyse kesin çözüm sunabildiği belirtilmektedir.

    Asırlardan beri bu tür solunum hastalıklarının giderilmesinde eşek sütü yaygın olarak kullanılmıştır. Günümüz tıp kaynakları ile zorlu olan ve mali açıdan da insanların zorlanmasına neden olan tedavilerde sorunlar yaşanmaktadır. Ancak böyle bir durumla karşı karşıya iken, eşek sütü gibi doğal bir içeriğin bulunması bu tür hastalıklardan dolayı mağdur olanların yardımına koşmaktadır.

    Eşek sütünü kullanarak bu tür astım ve bronşit gibi rahatsızlıkları giderebilirsiniz.

    3. Kanser Türlerine Karşı

    7. Kanser

    Akciğer, karaciğer, kolon kanseri, mide kanseri, pankreas kanseri, bağırsak kanseri ve cilt kanseri gibi günümüzde yaygın olarak insanların hayatlarını olumsuz yönde etkileyen ciddi rahatsızlıkların engellenmesinde eşek sütünün faydaları çoktur.

    Eşek sütünün kanser ile olan savaşta bireyler için önemli bir destek kaynağı olduğunu belirtebiliriz. Kanserin meydana geldiği vücutlarda, bireyin vücudu kanserli olan hücrelerin yok edilmesine karşı bir mücadele başlatır.

    Eşek sütü de bireylerin bağışıklığı açısından önemli bir destek sağladığından, kanser dolayısı ile meydana gelen kanserli hücrelerin yok edilmesine yardımcı olur. Kan yapıcı kök hücrelerine, eşek sütünün oldukça fayda sağladığı bilinir. Ayrıca, kemoterapi adındaki kanserli vücutların, kanserli hücrelerden arındırılmasını sağlamaya yönelik tedavilere maruz kalan bireylerin vücutlarının desteklenmesi adına eşek sütü çok ama çok önemlidir.

    4. Kilo Vermeye Yardımcı

    3. Kilo vermeye yardımcı

    Yapılan araştırmalar, eşek sütünün içeriğinde bulunan hızlı bakteriler sayesinde kilo vermeye yardımcı olduğunu ortaya koymuştur. Bu bakteriler hızlı şekilde yayılarak enerji ortaya çıkarmaktadır.

    Bu da vücutta bulunan yağ miktarının azalmasında rol alır. Eşek sütü kilo vermek ve formda kalmak isteyen bireylerin tüketmesi gereken bir ürün olarak söylenebilir.

    5. Kemik Erimesine Karşı

    Osteoporoz

    Kemik yapısının temeli olan kalsiyum, eksikliği durumunda kemik erimesi denilen olay meydana gelmektedir. Diğer sütlerde olduğu gibi eşek sütünde de bulunan yüksek kalsiyum içeriği sayesinde bu eksikliğin kapatılmasını ve dolayısı ile eksikliğinden dolayı meydana gelen kemik erimesi sorununun ortadan kalkmasına yardımcı olabilirsiniz.

    Eşek sütünün içinde bulunan mineraller sayesinde ise kemiklerin güçlenmesi sağlanabilir. Özellikle de menopoz sonrası kadınlarda meydana gelen kemik erimesi sorunu eşek sütü ile engellenebilmektedir.

    6. Omega 3 Desteği

    omega3_112261367

    Omega 3 besin değeri bütün insanlar için gerekli bir besin değeri olduğu söylenebilir. Annelerin hamilelik sırasında bebeklerin zihinsel gelişimi için folik asit ve yanında omega 3 alması tavsiye edilmektedir.

    Bunların dışında kemik erimelerine karşı olarak, bireylerin vücut direncini arttırıcı olarak ve çocukların mental ve fiziksel gelişimi için omega 3 oldukça önemlidir. Bebeklerin hayati değerlerinin dengelenmesinde de etkilidir. Eşek sütü tüketerek omega 3 besininin desteği sağlanabilir.

    7. Vitiligo Tedavisi

    Vitiligo is a medical condition causing depigmentation of patches of skin

    Vitiligo bir tür deri hastalığı olarak bilinir. Ciltte pigment kaybı dolayısı ile beyaz lekelerin meydana gelmesini sağlayan bir tür cilt hastalığıdır. Bu deri hastalığı vücudun herhangi bir bölümünü etkileyebilmektedir.

    Genellikle, bireylerin yüzünde, dudaklarında, kollarında, bacaklarında ve genital bölgelerinde meydana gelebilen vitiligo, eşek sütü bağışıklığı desteklediği dolayısı ile hastalığın tedavisinde kullanılabilir. Eşek sütünde bulunan hücrelerin yenilenmesine yardımcı olan özellikler ile vitiligo ile mücadelede destek sağlar.

    Besin Değerleri 100 gram eşek sütünün içermiş olduğu besin değerleri: Bileşen Gram (g) pH 7.0 – 7.2 Protein g/100g 1.5 – 1.8 Yağ g/100g 0.3 – 1.8 Laktoz g/100g 5.8 – 7.4 Toplam katı (TS) g/100 g 8.8-11.7 Kazein Nitrojen (CN) g/100 g 0.64-1.03 Peynir altı suyu proteini g/100 g 0.49-0.80 NPN g/100 g 0.18-0.41 Kazein Nitrojen (CN) % 47.28 Peynir altı suyu proteini % 36.96 NPN % 15.76

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler