YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Et Severler Yaşadı: Rozbif

    Rozbifi sıcak olarak servis yapanfar eti ve salçasını servis tabağına aldıktan sonra bunun çevresini kızartılmış patatesle süslemeli ve tabağı sofraya götürüp eti orada dilimleyerek servis yapmalıdırlar. İngilizler rozbifi genellikle naneli sosla servis yaparlar.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 20dk
    Pişirme Süresi 40dk
    Kalori/Porsiyon -

    Malzeme Listesi

    1.5 kiloluk bir dana eti parçası,
    1 dal biberiye otu,
    yeteri kadar zeytinyağı,
    tuz ve karabiber.

    (4-5 Kişilik - 1 saat)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    Eti boyuna uygun bir biçimdeki dikdörtgen fırın tavasına oturtmalı. Üstüne sicim gibi ince akıtılacak zeytinyağını döktükten sonra kabı 250 dereceye göre kızdırılmış bir fırına sürmeli, orada 20 dakika kadar tutmalı.

    Adım 2

    Kapta birikecek suyu kaşıkla alıp gezdirerek üstüne dökülecek ete bir çatal batırıldığında birkaç sarımtırak kan çıkınca rozbif pişmiş olacağından kabı fırından çekmeli, eti tuziayıp biberlemeli.

    Adım 3

    Kıvamında pişmiş bir rozbifin içi pembe kalmalıdır. Dışı ise nar gibi kızarmalıdır. Rozbif sıcak yendiği gibi soğuk olarak da servis yapılabilir. Soğuk servis yapmak isteyenler eti fırından çıkarır çıkarmaz kabından suyunu sûzerek çıkarmalı ve bir kenarda hafifçe ılıttıktan sonra çok ince dilimlere doğrayarak servis tabağına yaymalı. Bunun çevresini veya yanındaki salata kâsesine karışık bir salata koyarak servis yapmalı. Karışık salatanın hep yeşillik olmasına dikkat edilmelidir.

    Adım 4

    Rozbifi sıcak olarak servis yapanfar eti ve salçasını servis tabağına aldıktan sonra bunun çevresini kızartılmış patatesle süslemeli ve tabağı sofraya götürüp eti orada dilimleyerek servis yapmalıdırlar. İngilizler rozbifi genellikle naneli sosla servis yaparlar.

    Adım 5

    Tarafını seç! Amerikan roast beef mi? Yoksa Türk kokoreç mi? — Mynet Yemek (@MynetYemek) 25 Kasım 2015

    Püf Noktası

    Eti kasaptan alırken biberiye dalını da birlikte götürmeli ve pişirilirken biçiminin bozulmaması, servis vakti dilimlenirken rahat ve güzel dilimlenmesi için kasaba biçimli bir şekilde bağlatmalı. Et, bağlanrken de biberiye dalını iki yanına yerleştirmeli.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler