YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Et Yemeği Tarifi

    Et yemekleri, Türk mutfağında oldukça geniş bir yer edinmiş önemli lezzetlerimiz arasında bulunur.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 30dk
    Pişirme Süresi 60dk
    Kalori/Porsiyon -

    Et yemekleri, Türk mutfağında oldukça geniş bir yer edinmiş önemli lezzetlerimiz arasında bulunur. Özellikle bu et yemekleri arasında fırında et güveç çok özel bir yere sahip. Çünkü birkaç aşamalı tarifi ve ortaya çıkan eşsiz sunumu ile özel misafirlere sunulabilecek en değerli yemeklerden. Siz de akşam yemeği için özel misafirleriniz geldiğinde bu yemeği hazırlayarak ikram edebilirsiniz.

    Malzeme Listesi

    Yarım kilo kuşbaşı kuzu eti
    2 adet orta boy kırmızı biber
    2 adet orta boy sivri biber
    3 adet orta boy domates
    1 adet büyük soğan
    2 diş sarımsak
    5-6 adet mantar
    1 yemek kaşığı kadar domates salçası
    Bir tutam kekik
    Bir tutam tuz
    Bir tutam pul biber
    1 su bardağı sıcak su
    Sıvı yağ
    Bir miktar rendelenmiş kaşar

    (4-6 Kişilik - 90 dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    İlk olarak orta büyüklükteki bir tencerenin içine kuşbaşı olarak doğranmış etleri koyun. Ardından üstüne bir miktar su ilave edip yaklaşık yarım saat kadar etler yumuşayana dek pişirin.

    Adım 2

    Soğanları, biberleri, sarımsakları, mantarları ve domatesleri çok da küçük olmayacak bir biçimde bir kesme tahtası üzerinde doğrayın.

    Adım 3

    Başka bir tencerenin içine yağı ekleyin ve üstüne doğranmış soğanları koyun. Soğanları bu şekilde yaklaşık 1 dakika boyunca kavurun. Sonrasında tencerenin içine doğranmış kırmızı biberleri ve yeşil biberleri ilave edin. Bu şekilde biberler yumuşayana dek karıştırın. Devamında yine aynı tencereye doğranmış mantarlar ile sarımsakları ekleyin. Tüm malzemeleri bir süre daha kavurun.

    Adım 4

    Ardından tencereye domates salçasını da koyun ve iyice karıştırın. En sonunda ise tencereye daha önce ayrı bir yerde pişirmiş olduğunuz etler ile doğramış olduğunuz domatesleri de ilave edin. Üstüne yaklaşık 1 su bardağı kadar sıcak suyu ekleyin. Dilediğiniz çeşitteki baharatları da koyarak tenceredeki yemeği yaklaşık 10 dakika boyunca pişirin.

    Adım 5

    Yemek bir süre piştikten sonra küçük kase boyutlarındaki güveç kaplarını alın. Yemeği bu güveç kaplarına eşit bir şekilde dağıtın. Kaşarı ayrı bir yerde rendeleyip ve güveç kaplarının her birinin üstüne serpin. Tüm güveç kaplarını fırına atarak 200 derecede pişirin. Kaşar tam olarak eridiğinde fırında et güveçiniz hazır olacaktır. Fırından çıkartıp sıcak sıcak servis edin.

    Püf Noktası

    Yemeğin içerisine domates salçasını koyarken salçayı ayrı bir yerde çok az su ile karıştırıp ilave ederek salçanın tencerede hemen yanmasını önleyebilirsiniz. Eti suda ayrıca pişirirken içerisine hiç tuz atmamaya özen göstererek etin yumuşak olmasını ve geç pişmemesini sağlayabilirsiniz.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler