YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Ezogelin çorbası nasıl yapılır?

    Ezogelin çorbası hazırlamak için gerekli olan malzemeler; zeytinyağı, soğan, kırmızı mercimek, bulgur, pirinç, havuç, biber salçası, et suyu ve kimyondur.

    Ezogelin çorbası yapmak için öncelikle ocağın altını açıyoruz. Tencereye 4 kaşık zeytinyağı ekliyoruz. Doğranmış bir büyük soğan pembeleşene kadar kavrulur. Soğan pembeleşirken sarımsakları doğrayabilirsiniz. Soğanın içerisine ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz. Tencereye salçayı da ekliyoruz. Salçayı kaşığın arkasıyla ezerek soğana ve sarımsağa yedirmek gereklidir.

    Bütün malzemeler karıştıktan sonra bir bardak yıkanmış kırmızı mercimeği tencereye ilave ediyoruz. Bir fincan yıkanmış pirinç, bir fincan bulgur, tencereye eklenir ve kavrulmaya devam edilir. Ardından küp küp doğranmış havuçlar eklenir. Kavurma işlemine bir süre daha devam edebilirsiniz.

    Malzemeler kavrulduktan sonra tatlandırmak için bir ölçü tuz ekliyoruz. Tercihe göre kırmızı biber çok yakışacaktır. 1.5 litre et suyunu da ekliyoruz. Et suyu çorbaya hem lezzet katacak hem de besin değerini arttıracaktır. Tencerenin ağzını kapatıp bir süre pişmesi için bekliyoruz.

    Ezogelin çorbası servise hazırdır.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler