YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Fazla Yağlarınızdan Kurtulmanın 10 Kolay Yolu!

    Bu sefer olacak, inanıyoruz size! 2017'ye fit girmek için sadece bu 10 adımı takip edin, sonrasında elveda yağlar diyerek gülümseyin :)

    Sağlık muayenesi şart

    Kilo vermek için beslenme şeklinizi değiştirmeden ve spor yapmaya başlamadan önce mutlaka sağlık muayenesinden geçmelisiniz. Sağlık muayenesinden geçmek, spora ve farklı bir beslenme planına başlamadan önce kafanızda oluşabilecek şüpheleri ortadan kaldırır, motivasyonunuzu artırır.


    Altın kuralı unutmayın!

    Spor ve sağılıklı beslenmeyi bir arada götürün. Düzenli egzersiz ve doğru beslenmenin kilo vermede en önemli kural olduğunu unutmayın, ikisini bir arada yapın.


    Spor programınıza yağ yakımını hızlandıran egzersizleri dahil edin

    Etkili yağ yaktıran egzersizleri spor programınıza dahil edin. En hızlı ve etkili yağ yakımını sağlayan 10 egzersiz şöyle: Tempolu yürüyüş, ip atlamak, dans etmek, bisiklete binmek, tae bo, kick boks, piloxing, basketbol, tenis ve yüzme.


    Kahvaltıyı sakın atlamayın

    Metabolizma hızını artırın. Bunun en iyi yollarından biri de erken saatte kahvaltı yapmaktır. Böylece metabolizma hızı artar ve gün içinde daha fazla yağ yakarsınız.


    Spor yapmak için mazeret üretmeyin

    Spor yapmanın yeri ve zamanı yok. Zaman sorununuz yoksa sabah yapacağınız spor, güne pozitif ve enerjik başlamanızı sağlar. Geç saatte yapacağınız spor ise uyku problemi yaratabilir. Spora hazır olmayı beklemeyin ve mazeret üretmeyin! Çünkü spor yapmanı yeri ve zamanı yok. Gününüzün yoğunluğuna göre herhangi bir saatte yapabilirsiniz. Karın ve basen çalıştıran iki egzersiz önerim ise şöyle:

    Lunge: Ayakta durun ve ayaklarınızı omuz genişliğinde açın. Nefes alın, mümkün olduğunca dik durun ve karın kasınızı sıkarak öne doğu büyük bir adım atın. Bu halde üst baldır yere paralel olana kadar çömelin. Bir-iki saniye böyle kaldıktan sonra başlangıç pozisyonuna dönün ve diğer ayağa geçin.

    Oblik Crunch: Sırt üstü yere yatın ve dizlerinizi kırın. Ellerinizi ensenizde birleştirin. Karın kasınızı sıkıp vücudunuzun sadece üst kısmını kürek kemiğinize kadar kaldırarak sol dirseğinizi sağ dizinize, sağ dirseğinizi sol dizinize değdirin. Bu iki hareketi 15 tekrardan üç set halinde yapabilirsiniz.


    Günde ortalama 2/2.5 litre su tüketin

    Yağ yakımı için bol su için. Egzersiz sırasında tüketeceğiniz su, performansınızı artırırken yağ yakımını da destekler. Gün içinde içilen su ise açlık hissinizi azaltır. Ayrıca su, rahatlıkla tüketebileceğiniz en güvenilir ve doğal yağ yakıcıdır. Ancak her şeyin olduğu gibi suyun da fazlası zararlı, zira böbreklerinizi yorabilir. Günlük ortalama tüketilecek su miktarı iki, iki buçuk litredir. (miktar bazı durumlarda değişiklik gösterebilir)


    Düzenli uyumaya özen gösterin

    Günde 8 saat ve kaliteli uyumaya özen gösterin. Zira kaliteli uyku, kaliteli yaşamın vazgeçilmez bir parçasıdır. Yetersiz uyku, kilo vermenizi yavaşlattığı gibi kilo almayı hızlandırır.


    Tükettiğiniz besinlere dikkat edin

    Açlık hissettiğinizde, kilo aldıran değil sizi tok tutacak, güçlendirecek, protein, lif ve kaliteli karbonhidrat içeren (haşlanmış yumurta, kırmızı et, hindi, karabuğday, siyah pirinç, yulaf, ayva, kefir..) besinleri tüketin.


    Stresten uzak durmaya çalışın

    Kilo almanın en büyük nedenlerinden biri de stres. Stresli olduğunuz dönemlerde vücudunuz stres hormonları salgılar ve bu hormonlar karın bölgesinde yağ depolanmasına neden olan hücrelerin büyümesini hızlandırır. Stresi azaltmanın en iyi yolu spor ve sizi mutlu edecek sosyal bir aktivite yapmaktır.


    Küçük ama etkili bir ipucu

    Diyet motivasyonunuzu kaybetmemek için diyete başladığınız ilk hafta dışarıda akşam yemeği yemeyin, hafta sonu tatili gibi aktiviteleri iptal edin.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler