YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Fazlalıkları olanlar için: Kahvenize ekleyin çılgın gibi yağ yakın

    Özellikle sıcak yaz günlerinin ve deniz mevsiminin yaklaştığı şu günlerde birçok kişi kilo verme planları yapmaya, diyet listeleri hazırlamaya başladı.

    Size yardımcı olmak için hatırlatalım; kahvenize ekleyeceğiniz 3 malzeme ile, bir haftada tahmin edeceğinizden daha fazla yağ yakabilirsiniz.

    Kahvenin metabolizmayı hızlandırdığı, Alzheimer gibi rahatsızlıklara iyi geldiği bilinir. Diyet yapanların listelerinde yer alan kahve, yak yakıcı özelliğinden dolayı kiloları eritecek, yaza daha fit şekilde girmenize yardım edecektir.

    Günde iki kez içmenizi önereceğimiz bu kahve ile bir hafta sonunda ciddi şekilde yağ yakmış olacaksınız. Tek yapmanız gereken kahvenizin içine, evinizde kolayca bulunan 3 malzemeyi karıştırmak. Kahveye karışıp metabolizmayı ve yağ yakımını hızlandıracak, kilo vermenize yardımcı olacak bu 3 besin; bal, tarçın ve Hindistan cevizi yağı.

    Elde ettiğiniz karışımı günde 2 kere tüketmeniz yeterli olacaktır. Uzmanlar uykusuzluğa neden olabileceği gerekçesiyle, bu karışımı gece yatmadan önce tüketmeyin uyarısında bulunuyor.

    Metabolizmanız canlanacak

    Sağlıklı vücut için beslenme ve sporun olmazsa olmazlardan olduğu bilinen bir gerçektir. Ancak, bunları yanı sıra, yapılan araştırmalarla kafeinin metabolizmayı hızlandırdığı kanıtlandı. Amerika’da yapılan bir deneyde, 22 hafta boyunca her gün yeşil kahve çekirdeği tüketen deneklerin %10 oranında kilo verdiği görüldü.

    Yağ yakan karışım için malzemeler;

    170 ml hindistancevizi yağı

    1 yemek kaşığı bal

    1 çay kaşığı tarçın

    Kahve3

    Hazırlanışı;

    Tüm malzemeleri bir kâsede karıştırıp üstünü kapatın. Karışımı daha sonra buzdolabına koyun ve orada saklayın.

    Kullanılışı;

    Bu karışımdan kahvenize her sabah bir çay kaşığı ekleyin. İyice karıştırdığınızdan emin olun!

    İşte kahveyle birlikte faydası belirlenen ve kolayca temin edebileceğiniz o malzemeler;

    Bal

    Livestrong.com’da yer alan bilgilere göre, bal içinde glisemik indeksi şekerden daha düşük bir oranda olduğundan kahveye eklenmesinde herhangi bir sakınca görülmemektedir. Doğal şeker içeren bal, Sağlık açısından sayısız faydalar içerir. Balın içinde C, B6 vitaminleri, folik asit, demir, kalsiyum, sodyum, çinko, potasyum, fosfor ve metabolizma hızını artırdığı kanıtlanmış diğer besin maddeleri bulunur.

    Yine diğer araştırmalar da balın stresi önlediğini, anskiyeteye iyi geldiğini ve kolesterolü düşürdüğünü kanıtladı.

    Tarçın

    Faydaları saymakla bitmeyen tarçın, metabolizmanın hızlanmasına etki eder. Kan şekeri seviyesini düşürüp açlık hissinin ortadan kaldırır. Doğal bir yağ yakıcıdır.

    Son yapılan araştırmalarda, tarçının güçlü bir antioksidan olan polifenoller açısından zengin olduğu görülmüştür.

    Hindistancevizi yağı

    Hindistancevizi yağının içinde metabolizmamızı hızlandırdığı bilinen orta zincirli yağ asitleri bulunur. Hindistancevizi yağı tüketildikten hemen sonra bu yağlar, karaciğerden sindirim sistemine doğru harekete geçer.

    Hindistan cevizi vücutta yağ olarak depolanamamaktadır. Hindistancevizini sindirmeye çalışan vücudunuzda bu sırada bir ısı ortaya çıkmaktadır. Bu üç malzemeyi karıştırdığınızda ise vücutta ki yağ yakımınız artış göstermektedir. Günde 2 kere tükettiğinizde siz de faydalarını görebileceksiniz.


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler