YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Vize-Final Döneminde Hızla Hazırlayabileceğiniz 6 Kalori Bombası Yemek

    Çünkü her üniversite öğrencisi final döneminde kilo almayı tadacaktır...

    Üniversite öğrencileri, öğrenci evinde kalanlar, finallere çalışmayı son dakikaya bırakan riskseverler!

    Böyle güzel, böyle temiz, böylesine düzenli bir mutfağınız yok; biliyoruz. En azından önemli bir bölümünüzün yok. Biliyoruz, çünkü bizim de yoktu.


    Mutfağınız daha çok böyle görünüyor, değil mi?

    Ah be... Bilmez miyiz...
    Belki bulaşık makinanız bozulduğu için, belki mutfak temizliğine üşenen ev arkadaşlarınız olduğu için mutfağınız bu haldedir. Çoğu zaman böyle olmasa bile, final dönemlerinde bu hale gelecektir tabii; kaçınılmaz.

    Size finallerde dışarıdan sipariş vere vere bitirdiğiniz o harçlıklarınızın cebinizde kalmasını sağlayacak, mutfağın sadece küçük bir kısmını temizleyerek hazırlayabileceğiniz, üstelik sınav çalışmanızdan da fazla vakit çalmayacak önerilerimiz var :)

    Buyrunuz, afiyet olsun!


    1. Patatesli Sucuklu Omlet (15 dakika)

    En basitlerinden, en kalori bombalarından biriyle başlayalım mı sevgili öğrenciler? Zamanınız olmadığı için mutfaktaki işinizi hem hızla görebileceğiniz, hem de ders çalışmaya vereceğiniz bu ara esnasında 2 bölüm Family Guy izleyip kafanızı rahatlatabileceğiniz bir yemek: Patatesli Sucuklu Omlet!

    Bu harika yemeği yapabilmek için neler gerektiğini hepimiz biliyoruz sanırım: Öncelikle tabii ki yumurta, patates ve sucuk. Ayrıca kaşar peyniri ve tereyağ, üzerine serpmek için de mutfakta artık toz halinde ne varsa :) Mutfak işlerinden hiç anlamayanlar içinse tarifi burada.


    1. Pizza Omlet (15 dakika)

    Yumurtayla hızla yapabileceğiniz tek şey ilk maddemiz değil: Sırada yine ortalama 15 dakikanızı alacak, üstelik az biraz daha sağlıklı bir yemek var: Pizza omlet ;)

    Sadece sizin değil, ders çalışmaya sizin eve gelen 3 öğrencinin daha doyabileceği bu yemek için gerekenler de buzdolabınızda zaten var olan malzemeler: Yumurta, siyah zeytin, zeytin yağı, kaşar peyniri mutlaka vardır... Belki marketten salça ve kekik almak durumunda kalabilirsiniz, buzdolabınızı zengin tutup tutmadığınıza kalmış :)

    _15 dakikada evdeki yancılarınıza

    _ mis gibi kokan bir pizza omlet hazırlamak isterseniz tıklayın!


    1. Nutellalı Çilekli Fransız Rulo (15 dakika)

    _'_'Napacam yumurtayı, ay tatlı krizim geldi benim!'' ya da ''Kafamın daha iyi çalışması için şekerli yiyeceklere ihtiyacım var...'' diyen öğrenciler, sizi de unutmadık.

    Fransızların bulduğu bu sarma biçimi, gerçekten göbeğinizi +2 santimetre öne ve yanlara doğru genişletecek kadar kaloriye sahip. Ama o kadar leziz ki, yapacak bir şey yok. Şuraya tıklayarak ne kadar kolayca yapabileceğinizi farkettiğiniz an; işte bu iş bitmiştir arkadaşlar.


    1. Ekmek Pizzası (20 dakika)

    Biz küçükken annelerimizin bizi kandırmak, ''restorana gidelim!'' diye tutturmamızı engellemek için yaptıkları o ANNE PİZZALARI var ya... İşte onlar öğrenciyken ne hayatlar, ne harçlıklar kurtarıyor arkadaşlar!

    Hazırlaması da oldukça basit: Sucuğunuzu, kaşar peynirinizi, domatesinizi, yumurtanızı, maydanozunuzu filan hazırlayın, şuraya tıklayın.


    1. Makarna Böreği (20 dakika)

    Tabii bunu hazırlamanız için buzdolabında dünden kalma makarnanızın olması lazım. Ama madem öğrencisiniz, buzdolabınızda makarna olduğunuzdan hiç şüphemiz yok.

    İhtiyacınız olanlar, 1 adet yumurta, 1 adet yufka, kaşar peynir veya beyaz peynir, 5 dal maydanoz ve buzdolabındaki makarnanızın tamamını ıslatacak kadar süt. Şu linke tıkladıktan sonra mutfakta en fazla 20 dakika harcayacaksınız...

    (Tarifin yazarı Tülay Hanım 10 dakika demiş ama madem öğrencisiniz; hadi ben Rick T Cartman olarak 20 dakika diyeyim.)


    1. Pankek (30 dakika)

    Pancake Tarifi

    Son olarak, havalı bir ismi olmasına rağmen yapımı fazlasıyla kolay olan bir atıştırmalık: PANKEK! (Bir diğer adıyla, krep ;) )

    Çok mu acıktınız? Yemeğinizi Family Guy'da gördüğünüz kahvaltılar gibi mi yapmak istiyorsunuz? Ununuzu, yumurtanızı ve sütünüzü hazır edin; buraya tıklayın. Pankekiniz yarım saate kalmadan hazır olacak!

    Sonra üzerine reçel mi koyarsınız, bal mı dökersiniz, Nutella mı basarsınız...
    Orası size kalmış :)

    ---

    Kaynaklar: Kakaolupasta.blogspot.com.tr, Bbcgoodfood.com & Uoregon.spoonuniversity.com

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler