YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Fırın Sütlaç

    Siz de evde kıvamında, leziz bir fırın sütlaç yapmak istiyorsanız birkaç noktaya dikkat etmelisiniz.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 10dk
    Pişirme Süresi 30dk
    Kalori/Porsiyon -

    Siz de evde kıvamında, leziz bir fırın sütlaç yapmak istiyorsanız birkaç noktaya dikkat etmelisiniz. Bazı reçeteler az ürünlü ve çok basittir ancak içerisindeki bir püf nokta bütün tarifi alt üst etmeye yeterlidir. O yüzden şimdi birçok reçetede kullanabileceğiniz birkaç püf noktaya değineceğiz bu tarifimizde.

    Malzeme Listesi

    1 çay bardağı pirinç
    1,5 su bardağı su
    1 lt süt
    1 adet yumurta sarısı
    4 yemek kaşığı mısır nişastası
    1 tutam damla sakızı
    1,5 su bardağı şeker

    (6 Kişilik - 60 dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    İlk olarak pirincimizi çok fazla yıkamadan suyumuzun içerisine alıp ocakta orta ateşte pişirmeye başlayalım. Pirincimizin içerisindeki nişastayı çok fazla kaybetmemeye dikkat edelim. Sütlacımızın kıvamında bize yardımcı olacaktır. Diğer yandan ise 1 su bardağı süt ayırıp geriye kalan sütü dövdüğümüz damla sakızı ve şeker ile birlikte kaynamaya alalım.

    Adım 2

    Pirincimiz ve sütümüz kaynar iken yumurta sarısı, nişasta ve 1 bardak sütümüzü bir kap içerisinde karıştırıp sütlacımızın meyanesini hazırlayalım.

    Adım 3

    Kaynayan sütümüzden azar azar alarak meyanemize ekleyelim. Bunu yapmamızın sebebi yumurtamızın yüksek ısıdaki sütün içinde pişmemesi. Bu işleme temperleme diyoruz. Aynı ısıya getirdiğimiz meyane ve sütümüzü pirincimizi de alarak bir taşım daha kaynatalım.

    Adım 4

    6 adet fırın güvecimizi tezgaha dizip akışkan kıvamdaki sütlacımızı güveçlere eşit şekilde paylaştıralım.

    Adım 5

    Sütlacımızın kıvamı biraz akışkan olacaktır. Endişe edip içerisine ekstra nişasta vs. eklemesi yapmayın. Fırında sütlacımızın pişmeye devam edecek ve nişasta ısı gördükçe tepkimeye devam edecek.

    Adım 6

    Fırın yolculuğuna başlamadan önce fırın tepsimize 2 su bardağı su ekleyelim. Güveçlerimizi bu suların içerisine koyalım. İçeride bir buhar olsun. Bu sayede sütlaçlarımızın üzeri çatlamadan pişmeye devam edecektir.

    Adım 7

    Fırının üst gözüne 1 tık yakın tutalım tepsimizi. Çünkü amacımız sütlacımızın üstünü yakmak.

    Adım 8

    20 dk kadar 200 derece fırında kalması yeterli olacaktır. Fırından aldığımız sütlaçlarımızın üzerine pirinç fındıklarımızı serpip ister sıcak ister biraz dinlendirip tüketebilirsiniz.

    Püf Noktası

    Damla sakızını süte ilk başta ekler iseniz ısı gördükçe aromasını bırakacaktır. Ve damla sakızı biraz öğütülmesi zor bir baharat olup eğer kullanmadan 30 dk önce buzlukta dondurursanız size kolaylık sağlayacaktır. Temperleme işlemini yoğurt yumurta vb. ürünleri birleştirirken muhakkak yapın . Sütlacımızı fırın güveçlerine koyduktan sonra bir kaşık ile karıştırın pirinçler aynı yönde toplanmasın. Ve son olarak tepsimize koyduğumuz suyu fazla abartmayalım yoksa buhar aksi yönde bir işlem uygulayacaktır.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler