YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Gaza İyi Gelen Yiyecekler

    İnsanların sıklıkla yaşadığı hastalıklardan bir tanesi de gaz problemidir.

    Midede meydana gelen bir problemden ya da ağırlı olarak tüketilen yanlış besinlerden dolayı oluşmaktadır. Gaz problemi kişilere ciddi anlamda rahatsızlık verir. Bu yüzden bunun üzerinden gelmek gerekir. Dolayısıyla tüketilen besinlere fazlaca dikkat etmek gerekir. Özellikle gaz yapması ile bilinen yiyecekleri tüketmekten kesinlikle kaçınılmalıdır. Dolasıyla gaz probleminin birincil nedeni yiyeceklerdir. Bu yiyeceklere dikkat ederek, gaz yapacak ya da gaz sıkışmasına sebep olabilecek gıdaları azaltarak bu problemi ortadan kaldırabilirsiniz. Aynı zamanda bazı gıdalar da gaz problemine özellikle iyi gelmektedir. Gaz problemine iyi gelen yiyecekleri tüketerek gaz probleminden kurtulmanız mümkündür. Şimdi o yiyecekleri detaylı olarak inceleyelim.

    Gaza İyi Gelen Yiyecekler Nelerdir?

    1. Ananas

    ananasin-bu-faydalarina-cok-sasiracaksin-67185

    Ananas fazla bilinmemekle birlikte gaza iyi gelen bir yiyecektir. Ananasın içeriğinde % 85 oranında su bulunmaktadır ve bu özelliği ile ananas idrar söktürücü görevi de üstlenmektedir. Aynı zamanda ananas hazmı kolaylaştırmaktadır. Bununla birlikte hemen hemen tüm mide rahatsızlıklarında tedavi edici bir etkiye sahiptir. Eğer siz de zaman zaman gaz problemi yaşıyorsunuz yeterli ve dengeli miktarda ananas tüketebilirsiniz. Ancak kesinlikle ananası aşırı tüketmekten kaçınmalısınız. Çünkü aşırı tüketim bazı başka hastalıklara neden olabilmektedir. Unutulmamalıdır ki her gıdanın ne kadar faydalı da olsa zararlı da olsa fazla tüketimi sonucunda vücutta birtakım başka sorunlar ortaya çıkabilmektedir. Bu neden ile her gıda vücudun ihtiyacı olduğu kadar tüketilmeli ve bu konuya ekstra dikkat edilmelidir.

    2. Salatalık

    oruc-tutarken-susamamak-icin-sahurda-salatalik-yiyin-47424

    Salatalık hem çok faydalı bir besin ve hem de çok lezzetli bir besindir. Salatalık aynı zamanda gaz problemine de iyi gelmektedir. Yine de salatalığın besin değeri düşüktür. Ancak salatalık da tıpkı ananas gibi doğal bir idrar söktürücü olarak görülmektedir. Vücut içerisinde bol miktarda su bulunması sebebiyle vücuttaki idrar seviyesini arttırmakta ve bu yolla da vücuttaki toksinlerin kolayca atılabilmesine yardımcı olmaktadır. Salatalık kükürt bakımından da zengin bir besindir. Bu sayede salatalık ürik asitin böbrekler üzerinden atılmasında da etkili olan bir yiyecektir. Aynı zamanda kalorisi az miktarda olan salatalık diyetlerde muhakkak tüketilen bir gıdadır. Eğer siz de gaz problemi yaşıyorsanız vücudunuza iyi gelmesi için yeterli olarak ve kesinlikle aşırıya kaçmadan salatalık tüketebilirsiniz. Ancak salatalığın aşırı tüketiminde aksi olarak yeniden gaz problemi de ortaya çıkabilir. Bu konuda da dikkatli olmak gerekir. Yani salatalığın da vücuda aşırı alımından ve fazla yenilmesinden kaçınmak gerekir.

    3. Maydanoz

    maydanoz-cayi-nasil-yapilir_646x340

    Maydanoz besin değerleri sebebiyle çok ama çok faydalı bir bitki ve sağlıklı bir yiyecektir. Bu sebeple sıklıkla ve düzenli olarak maydanoz tüketilmesinde fazlaca fayda vardır. Ayrıca maydanoz gaz şikayetlerine de iyi gelen bir yiyecektir. Örneğin gaz gibi vücutta birtakım şişkinliklere sebep olan yemekleri pişirirken içerisine maydanoz ilave ederek bunların olumsuz etkilerini azaltabilirsiniz. Ya da bu yemekleri tüketirken beraberinde maydanoz tüketmek de çok yararlı olacaktır. Dolayısıyla gaz problemi kişilerin bu sorunlarını yenmelerinde ve midelerini rahatlatarak daha sağlıklı bir vücuda sahip olmalarında en etkili yiyeceklerden bir tanesidir maydanoz.

    4. Zencefil

    zencefil-hangi-yemeklerde-kullanilir_646x340

    Zencefil biraz acı ve ağır tadı sebebiyle çok sık olarak tüketilememektedir. Yoğun olarak tüketimi toz halindeki zencefil ile daha çok mümkün olabilmektedir. Ancak zencefil insan sağlığı için çok ama çok faydalı bir yiyecektir. Özellikle gaz problemi yaşayan ve gaz şikayetleri olan kişilerde zencefil tüketmek oldukça yararlı olmaktadır. Benzer şekilde zencefil mide bulantılarında da fazlaca etkilidir. Yine zencefilin etkili olduğu bir diğer rahatsızlık ise şişkinliktir. Şişkinlik problemi yaşayan kişiler de zencefili düzenli olarak ancak mutlaka yeteri miktarda tüketebilirler. Özellikle zencefil eski zamanlardan beri sindirime yardımcı olan bir besin olarak bilinmektedir. Bu yönüyle de zencefilin çok sağlıklı bir gıda olduğunu söyleyebiliriz. Yalnız her ne kadar bu şekilde fazla tercih edilmese de, zencefilin yararlı etkilerini normalden daha hızlı şekilde görmek için zencefil taze haliyle tüketilmelidir. Her zaman söylendiği gibi her gıdanın aşırı tüketiminin sonucunda birtakım başka rahatsızlıklar vücutta baş gösterebilmektedir. Bu sebeple her gıdayı yeterli ve vücudun ihtiyaç duyduğu miktarda tüketmek gerekir. Zencefil de bu şekilde tüketimi konusunda dikkat edilmesi gereken gıdalardan bir tanesidir.

    BONUS: SÜRPRİZ ARMUT


    Chef GPT

    En Çok Aranan Haberler