YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Gelelim Fasulyenin Faydalarına: Evde Fasulyeyle Cildinizi Gençleştirmek İçin 3 Maske Önerisi

    Günlük beslenme rutinimizin vazgeçilmezi fasulyenin cildimiz için de mükemmel bir besin kaynağı olduğunu biliyor muydunuz? Fasulyeli cilt maskelerini haftada 1-2 kez uygulayarak daha parlak ve daha genç görünen bir cilde kavuşabilirsiniz. İşte hem cildi beyazlatan hem de sıkılaştıran maskeler!

    Tariflerimizi vermeden önce uyaralım; hassas ve alerjik özelliklere sahip cildi olanların maskeleri önce ciltlerinin küçük bir kısmında deneyip ciltlerinin reaksiyonuna göre tamamına uygulamalarını öneririz.

    **1. Karbonatlı fasulye maskesi

    İlk maskemiz için öncelikle bir bardak haşlanmış kuru fasulye, bir yemek kaşığı yoğurt ve yarım limon suyunu blender yardımıyla karıştırın. Daha sonra da karbonatı ekleyerek iyice karışmasını sağlayın. Hazırladığınız krem kıvamındaki karışımı yumuşak hareketlerle önceden temizlenmiş cildinize sürün ve 30 dakika bekletin. Daha sonra yüzünüzü ılık suyla yıkayarak temizleyin.

    **2. Kaymaklı fasulye maskesi

    Bir bardak haşlanmış kuru fasulyeleyi tahta bir kaşık yardımıyla ezip bir kaseye boşaltın. Daha sonra içerisinde bir tatlı kaşığı kaymak ilave edip, karıştırın. Son adım olarak da iki damla limon suyu ve yarım çay kaşığı kadar karabiberi ekleyip güzelce karıştırın. Cilt beyazlatan ve sıkıştıran maskenizi cildinizde uygulamak istediğiniz yere sürüp 10-15 dakika beklettikten sonra su ile durulayın.

    **3.Ballı fasulye maskesi

    Haşladığınız bir bardak miktarındaki kuru fasulyeyi püre haline getirin. Daha sonra hazırladığınız pürenin üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı ve 15 damla limon suyu ilave ederek karıştırın. Son olarak da bir yemek kaşığı bal eklediğiniz karışımı yavaşça yüzünüze sürün. Maskeyi yaklaşık olarak 20 dakika boyunca yüzünüzde beklettikten sonra yavaş hareketlerle cildinizi durulayın.

    Fasulye maskeleri haftada 1-2 kez düzenli olarak cilde uygulandığında renk tonunu eşitler, cildin sıkılaşmasına ve gözeneklerin onarılmasına yardımcı olur.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler