YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Gemi Seyahatinde Dünya Keşfedilirken Neler Yenilip İçiliyor?

    Gemi seyahatinde en çok merak edilen şeylerden biri de şüphesiz geminin devasa mutfağı. Karadan uzak bir tatilde insanların aklında elbette 'yemek-içmek' soru işareti oluyor. Size şunu söyleyebiliriz: Kesinlikle aç kalmazsınız! Hatta birkaç ufak kilo ile karaya ayak basabilirsiniz :)

    Mutfakta bulaşıkçıdan aşçıya 250 kişi çalışıyor!

    Bu yıl farklı bir tatil arayışındaysanız kesinlikle gemi seyahatini aklınızın bir köşesine sıkıştırın. Kafa dinlemek ve yorulmadan harika bir zaman geçirmek için ideal seçim olan gemi seyahati, devasa mutfağıyla da yolcularını büyülüyor.

    4.200 kişinin konakladığı gemide, 24 saat açık bir mutfak var! Dev mutfak sadece aşçılardan ibaret değil. Aşçıların yanı sıra bulaşıkçılar, mutfağı temizleyenler de mutfak çalışanları arasında. Tabii 4 bin küsür kişiye en güzel yemekleri hazırlamak için mutfağın da toplam 250 kişiye ihtiyacı oluyor.

    Gemide 3 ana öğünün yanı sıra, bunların dışında canınız ne isterse 20 saat boyunca burada bulmak mümkün! Bir yemeksever olarak bu şahane hizmete tav olmamak elde değil...

    En önemli öğünlerden biri olan kahvaltı, gemide oldukça çeşitli. Seyahat edenler arasında çok fazla İspanyol olduğunda kruvasan, brioche ağırlıklı oluyor. Daha çok İngiliz ya da Amerikalı yolcu olduğunda yumurta en önemli şey oluyor. Yani gemide hangi ülkeden daha çok yolcu varsa ona göre hazırlık yapılıyor. İtalyan çoğunluktaysa da cappucino, kruvasan, marmelat terayağı oluyor. İnsanların hangi kültürden, hangi ülkeden geldiklerine göre menü çeşitleniyor.

    Zihne, Beyne ve Bedene Denge Getiren Himalaya Masajı İçin Buradan


    Gemide akşam yemeklerinizi takip eden bir garson oluyor, çok havalı değil mi?

    Bizler için kahvaltının yeri ayrı, mutfağın şefi için ise akşam yemeğinin önemi bir başka. Çünkü akşam yemeğinde bir hafta boyunca her misafirin kendine ait bir garsonu oluyor. Yani garsonlar bir hafta boyunca aynı yolculara servis yapıyor.

    Kahvaltı ve öğle yemeğinde bu bu şekilde değil, yolcular istedikleri restorana gidiyorlar, isteyen istediği yerde oturuyor. Ancak akşam yemeklerinde yolcular bir hafta boyunca aynı masada oturuyor, aynı garsondan hizmet alıyor, onlarla bir ilişki kuruyor, sohbet ediyorlar. Garsonlar yolcuların yeme alışkanlıklarını, ne yiyip ne içmeyi sevdiğini öğreniyorlar.


    Geminin en popüler yemekleri İtalya mutfağından

    Misafirler tarafından en çok tercih edilen mutfak İtalyan mutfağı oluyor. Gemideki yemek menüsü, uluslararası bir menü çünkü her cruise’da 15-16 farklı ülkeden yolcu oluyor ve her birini mutlu etmeyi hedefliyorlar. Etnik menüler, Hint yemekleri de oluyor, ancak en popüleri İtalyan yemekleri, Akdeniz yemekleri oluyor.

    Tatiliniz yorgunluk olmak zorunda değil, peki bu seyahat şeklini denemek ister misiniz?


    Bir hafta süren yolculuk esnasında "Acaba yiyecekler taze mi?" düşüncesine kapılmayın. Çünkü bu işi de oldukça iyi başarıyorlar. Meyve, salata malzemelerini ve balık, biftek gibi donmuş ürünleri sakladıkları dev soğuk hava depoları var. Bir haftalık yolculuk için geminin kalktığı ana limandan alacaklarını alıyorlar, ancak hafta boyunca meyve ve sebze gibi taze kalması gereken ürünler için başka bir limanda bir kez daha takviye yapıyorlar.

    Geminin mutfağı için en önemli alışveriş Dubai’de oluyor. Yani gemide ana liman Dubai. Su ve yemek gibi şeylerin %90’ını buradan alıyorlar. Bir sonraki limanda yapılan takviye oldukça az oluyor.

    Meyve, salata malzemelerini ve balık, biftek gibi donmuş ürünleri sakladıkları dev soğuk hava depoları var. Bir haftalık yolculuk için geminin kalktığı ana limandan alacaklarını alıyorlar, ancak hafta boyunca meyve ve sebze gibi taze kalması gereken ürünler için başka bir limanda bir kez daha takviye yapıyorlar.


    Tipik Türk kahvaltısı yolcuların ana tercihleri arasında yer alıyor

    Sabah kahvaltıda peynir, zeytin, domates, salatalık gibi tipik Türk kahvaltısı da sunuluyor. Pek çok Türk, kahvaltıyı soruyor gelmeden önce ve her zaman onlar için hazırlıklı oluyoruz. Akşam yemeğinde intoleransı, alerjisi ya da diabeti olan insanlar dışında herkes için tek bir menü oluyor, bu menüde her zaman vejetaryen seçenekler de oluyor ve menü her gün değişiyor. Farklı beslenme şekillerini uygulayan insanlar hiçbir zaman sıkıntı çekmiyor yemek noktasında. Diabat, gluten free, laktoz free şeyler istiyorsanız önceden mail atarak bunu bildirmeniz gerekiyor.


    Bir haftada 150 farklı tabak!

    İnsanlar daha çok yeni şeyler denemek istiyorlar. Bu yüzden pek çok farklı seçenek oluyor menüde. Menü her akşam, her öğlen değişiyor. Bu sayede misafirler her gün farklı şeyler yiyebiliyor. Bir haftada 150 farklı tabak hazırlanıyor.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler