YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Günde Sadece 1 Tatlı Kaşığı Alın Gribe Elveda Deyin!

    Gribin salgın halde ortalıkta gezdiği şu günlerde, bağışıklığımızı güçlendirecek ve hastalıkları önleyebilecek gıdalar almamız gerekiyor. Bu yüzden sağlık için destekleyici bir içecek hazırladım. Sabahları aç karnına bir tatlı kaşığı alınması çok faydalı olacaktır.

    Daha önce de buna benzer bir içecek tarifi vermiştim fakat bu sefer biraz farklılaştırdım. Mesela 2 adet limon yerine birini portakalla değiştirdim. 1 adet tarçın kabuğunu ikiye çıkardım.

    Bu özel vitamin deposunu hazırlamak için; 1 yumru zencefil, 1 adet limon, bir adet portakal, 2 adet kabuk tarçın ve yeteri kadar bal gerekiyor.

    Öncelikle zencefilin kabuğunu ayıklayıp, limon ve portakalı da iyice yıkamanız gerekiyor. Zencefili minik küp şeklinde doğrayın. Limon ve portakalı da kabuklarıyla birlikte yine olabildiği kadar küçük küp şeklinde kesin.

    Püf Noktası: Limon ve portakalı kabuğuyla birlikte doğrayacağınız için keskin bir bıçak kullanmalısınız. Aksi halde tüm suları kesme tahtasına akıyor.


    Doğrayarak hazırladığınız malzemeleri orta büyüklükteki bir kavanoza sırasıyla zencefil, limon ve portakal olarak yerleştirin.
    Tarçın kabuklarını da dik duracak şekilde kenarlara yerleştirin.

    Şimdi sıra balda. Balı da bütün malzemelerin üzerini örtecek miktarda koyuyorsunuz. - - - - - -

    Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp buzdolabına kaldırabilirsiniz artık. Fakat ara sıra kontrol ederek kavanozu ters yüz etmeniz gerekiyor, çünkü bal kavanozun dibine çöküyor.

    Bu şekilde buzdolabında bir gün bekledikten sonra, her sabah aç karnına bir tatlı kaşığı içmeniz sağlığınıza sağlık katacak, hastalıkların da önüne geçecektir.

    Eğer çay olarak tüketmek isterseniz de bir fincan ılık su içerisine 1 yemek kaşığı koyup içebilirsiniz.

    Sağlıklı günler dilerim.

    Çıtır Çıtır Elma Cipsleri Tarifi


    En Çok Aranan Haberler