YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hafta Sonu Akşam Yemeğini Nerede Yesek?

    Eminim, siz de zihninizi taaa Pazartesi sabahından itibaren hafta sonu için hazırlamaya başlıyorsunuzdur. Bu durumun olumlu yanları olduğu kadar, fazla hayal kurmak gibi yan etkileri de olabiliyor. Mesela; hafta sonu ne yesek hayali gibi... Ben de, yeme-içme konusunda serbest alanımız olduğunu düşündüğümüz hafta sonu için birkaç öneride bulunayım da, elinizin altında hazır öneriler olsun.

    Gastra Restaurant & Pub

    Hafta sonu için ilk öneri Beşiktaş semtinden. Beşiktaş'ı ayak üstü atıştırmalık algısından kurtaran Gastra Restaurant & Pub, dört katlı keyifli bir mekanda hizmet vermekte ve lezzetlerine göre de uygun fiyatlarıyla dikkat çekmekte.

    Gastra'da Anadolu Mutfağı'ndan da, dünya lezzetlerinden de bulmanız mümkün. Menü ise sadece mevsim sebze ve meyveleri göz önünde bulundurularak hazırlanıyor. Erişte, peynir, yoğurt ve ekmek olmak üzere pek çok ürünlerini de kendileri üretiyor.

    Bu mekana şans vermek için hafta sonunu iple çekmeye başlayabilirsiniz.

    Bu arada Gastra, Yunanca bir kelime ve anlamı da; uzun pişirmelerde kullanılan güveç, tencere, tepsi ve benzeri kaplara verilen isim.

    Adres: Sinanpaşa Mahallesi, Altıntaş Sokak, No 17, Beşiktaş


    Flekk

    Hem menüsü hem de dekorasyonuyla ilgi çekici bir şekilde karşımızda olan Flekk, dünya mutfağından öne çıkan lezzetleriyle baş döndürmekte. Dünya mutfaklarının sokak lezzetlerini başarılı bir şekilde hazırlayan Flekk, hafta sonu için arkadaşlarla toplanıp gitmelik ve uzun uzun oturup, her şeyin tadına bakmalık bir mekan. Bu hafta sonu neden olmasın?

    Atıştırmalık olarak tahinli sarımsaklı nohutlarını denemeyi unutmayın.

    Adres: Tomtom Mahallesi, Yeniçarşı Caddesi, No 54 Galatasaray, Beyoğlu


    Any İstanbul

    Arnavutköy'ün en keyifli mekanlarından olan Any İstanbul, hem gündüz hem de akşam yemeği için en önemli seçeneklerden. Hafta içinin tüm yorgunluğunu atmanızı sağlayacak sağlam bir menüsü olduğunu es geçmemenizi tavsiye ederim. Özellikle yemek sunumlarıyla kalbinizi çalacağını söylemeden edemeyeceğim. Burger'lerinin de tadına bakmadan, yeni haftaya başlamak olmaz.

    Adres: Arnavutköy Mahallesi, Arnavutköy Bebek Caddesi, No 71/A, Beşiktaş


    Sahrap Pera

    Sahrap Pera, son zamanlarda açılan mekanlar arasında benim en keyif aldıklarımın başında gelmekte. Buradaki en önemli şey ise bir istikrarın olması. Tadını sevdiğim şeyleri, farklı zamanlardaki gidişlerimde de aynı keyifle yedim.

    Yemek uzmanı ve yazar Sahrap Soysal'ın açtığı restoran, Anadolu yemekleri için mutlaka uğramanız gereken mekanlar arasında yer almalı.
    Tarhanalı Dana Şinitzel, Karidesli Humus ve Yaprak Ciğer ise alternatifli olarak tadına bakmadan dönmemeniz gereken lezzetlerden.

    Adres: Asmalımescit Mahallesi, General Yazgan Sokak, No 13/A, Beyoğlu


    Bomontiada

    Hafta sonu ruhunu bulabileceğiniz ve tadını da sonuna kadar çıkarabileceğiniz en özel mekanlardan biri de Bomontiada. Yeme-içme konusunda oldukça fazla alternatif sunan Bomontiada'da isterseniz hamburger ve çeşitli atıştırmalıklarla akşama devam edin, isterseniz de Kiva'da lezzetli mezelerle mest olun.
    Ya da karnınızı doyurduktan sonra ortak alanda vakit geçirip, ilerleyen dakikalarda da günün konserine dahil olabilirsiniz. Keyif sizin.

    Adres: Tarihi Bomonti Bira Fabrikası Birahane Sokak no: 1 Şişli


    Pizza Emirgan

    Boğazda, denize karşı pizza yemek, akıp giden zamanı da hafta sonundan saymamak bir tek burada mümkün. Pizza Emirgan, lezzetli pizzalarıyla damakları şenlendirdikten sonra, tok karnına uzaklara dalıp hayal kurmanızı da sağlıyor. Gerçi hayal kurmak bizim işimiz zaten.

    Enginar Gorgonzola ve Pancar-Keçi Peyniri pizzalardan size önerim olacak. Tatlı bir kapanış yapmak için ise Nutella Kapalı pizzayı mutlaka masanıza misafir edin. Pişman olmayacaksınız.

    Adres: Emirgan Mahallesi, Sakıp Sabancı Caddesi, No 14/B, Sarıyer


    Beer Hall

    Her keseye uygun, doyurucu lezzetlere kavuşmanın en iyi adreslerinden olan Berr Hall, sanki özellikle hafta sonları için açılmış bir mekan. Hafta içi de oldukça keyifli ama kalabalıkla birlikte, eğlenmek ve uzun saatler geçirmek için Cumartesi en ideali galiba. Nefis taco'larını, sosisli ya da hamburgerlerinin tadına bakmak bile insana kendini iyi hissettiriyor. Mekanda lezzet ve eğlencenin yanında, geniş bir bira çeşidi de sizi karşılayacak diğer önemli noktalardan. İlk siparişleri verdikten sonra, o keyifle bekleyiş anına geçebilirsiniz.

    Adres: Vişnezade Mh., Süleyman Seba Cd. No:46,

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler