YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Haftada Bir Yemesek Olmaz! İstanbul'un En İyi 5 Pidecisi

    Damaklarımızın, en azından haftada bir, illa hamur işi istiyor olması bizim suçumuz olmasa gerek. Hem kalori hem de lezzet açısından bizi tatmin ettiği gerçeği ortada. Mesela şimdi, sıcak sıcak bir pide olsa yenmez mi? Yenir. Peki, nerede yenir? Bu konuda alternatif olabilecek önerilerim mevcut, denemenizi tavsiye ederim, tabii hala denemediyseniz.

    Öz Karadeniz Pide

    Şişli'de yer alan Öz Karadeniz Pide, küçücük bir dükkanda hizmet vermekte ve gerçekten işini layıkıyla yapan işler ortaya çıkarmakta. Pide çeşidi konusunda sade ve netler. Peynirli, kıymalı, kavurmalı, sucuklu, pastırmalı ve karışık pide. Alternatif olarak bir de lahmacun seçenekleri mevcut. Kolot peyniri kullandıklarını belirtip, mutlaka önce bir peynirli pidelerinin tadına bakmanızı öneririm. Siparişinizle birlikte küçük kağıtlarda, masaya gelen tereyağını da pidede gezdirdiniz mi tamamdır bu iş.

    Adres: Cumhuriyet Mahallesi, Sıracevizler Caddesi, Harzemşah Sokak, No 6/A


    Datlı Maya

    Datlı Maya'ya sadece pide için, nefis güveçte yemekler için de biçilmiş kaftan. Neyse, şu an ki konumuz da fena değil.

    Lahmacun ve pide üzerine şiir yazdırabilecek bir mekan olan Datlı Maya, Cihangir'in favori yemek noktalarından biri. Pidelerin 80 senelik taş fırınlarında yapıldığını da es geçmemek lazım. Çeşit konusunda da damak şenlendirici bir durum söz konusu. Mesela; Ispanaklı-Keçi Peynirli-Trabzon Dil Peynirli Pide ya da Mantarlı-Of Yayla Tulumlu Pide nasıl da güzel gidiyor. Sık sık gidip, tüm çeşitleri içinize sindirmek iyi bir seçenek olabilir.

    Adres: Firuzağa Mah., Türkgücü Cad. 59/A


    Pideban Karadeniz Pidesi

    Pide yemek için gidilebilecek en doğru diğer adreslerden biri de Pideban. Dilden dile yayılan ünü, şöhreti doğal olarak beklentiyi oldukça yükseltiyor.

    Bence yükselmesinde de bir sakınca yok. Malzemelerin yaklaşık %70'i Karadeniz'den gelmekte ve koruyucu, katkı maddesi yer almamakta. Kıymalı, Sucuklu, Peynirli, Kavurmalı, Pastırmalı, Kuşbaşılı, Karışık ve Ban Pide başlıca çeşitlerden. Ayrıca Pideban'da Hamsili Pilav, Mısır Ununda Fasulye Kızartması, Karalaha Sarması gibi özel lezzetleri de bulabilirsiniz.

    Adres: Dereboyu Cad. No:19/A / Sarıyer


    Pide Sun

    Pide seçeneği konusunda listenin en zengin mekanıyla karşı karşıyasınız. Kıymalı, Peynirli, Patatesli, Pastırmalı gibi bildiğimiz seçeneklere ilave olarak Mezgitli kapalı pideleri de mevcut. Yenilik iyidir sonuçta, denenebilir. Açık pide seçeneklerinde ise yirminin üzerinde alternatif mevcut. Burada pideye doymamak ne mümkün. Enginar, Kaşar, Mantar, Dere Otu ve Soya Soslu açık pideyi de listenize eklemenizi tavsiye ederim.

    Adres: Moda Caddesi Şükran Apartmanı No: 67 /A/B (Migros Yanı)
    Kadıköy


    Şimşek Karadeniz Pide Salonu

    İstiklal Caddesi'nde ucuz ve lezzetli yemek noktası arayanlara nefis bir öneri; Şimşek Karadeniz Pide Salonu. Her daim kalabalık olan mekana, sıra bekleme ihtimaliniz olduğunuz düşünerek gitmenizde fayda var. Tabii çok hızlı bir döngü olduğu için uzun uzun beklemenize gerek kalmadan, kaynar kaynar önünüze gelen pideyle kısa sürede göz göze gelebiliyorsunuz. Kapalı ve açık olmak üzere, klasik pide çeşitlerini (Kıymalı, Peynirli, Kavurmalı...) bulmanız mümkün. Ortasına yumurta kırdırtacağınız peynirli pide tadından yenmez. Malzemeler Karadeniz'den geliyor çünkü, kaçmaz.

    Adres: Şehit Muhtar Mahallesi, Taksim Caddesi, No 2/A, Beyoğlu


    Forno Balat

    Son zamanlarda açılan mekanlar arasında, pide ve lahmacun konusunda listenin ilk sıralarına yerleşen Forno Balat, Trabzon Peynirli pideleriyle yüzleri güldürmekte. Gözünüz olur da pideye doyarsa, lahmacunlarını da denemeden mekandan ayrılmayın. Gerçekten hamur işi konusunda oldukça başarılılar. Pizza konusunda da aynı şey söylenebilir. Forno Balat, tek taşla çok kuş vurabileceğiniz mekanlardan. Neyse, biz kuşlara kıymadan da usul usul pide dilimlerini de götürebileceğimiz için şöleni başlatabiliriz.

    Adres: Fener Kireçhane Sokak No:13 Balat

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler