YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hangi Süt Senin İçin Uygun?

    Süt içiyor musunuz? Hangi çeşit süt içersiniz? Günlük süt mü? Soya sütü mü? Günümüzde, marketlerde değişik süt çeşitlerini görüyoruz. Bunların özelliklerini, farklarını merak ediyorsanız, bu yazı tam size göre!

    Günlük Süt

    1 bardak yağsız süt : 90 kalori, 0 gr yağ, 126 mg sodyum, 13 gr karbonhidrat, 0 gr lif, 12.5 gr şeker, 8 gr protein

    Eğer kalori hesabı yapıyorsanız ve yağ alımını kontrol ediyorsanız yağsız süt önem kazanır.
    Yağsız sütün tadı hafif ve farklı şekillerde kullanılabilir. Ayrıca, çok miktarda kalsiyum ve protein içerir. Kalori alımını daha da azaltmak isterseniz veya günlük süte duyarlı iseniz diğer süt çeşitlerini deneyebilirsiniz.


    Soya Sütü

    1 bardak vanilyalı soya sütü : 73 kalori, 1,5 gr yağ, 98 mg sodyum, 8 gr karbonhidrat, 1 gr lif, 6 gr şeker, 6 gr protein

    Su ile karıştırılarak soya fasulyesinden yapılan soya sütü benzerleri arasında yeri doldurulmayacak özelliktedir. Laktoz veya süt duyarlılıkları olan kişiler için, soya sütü mükemmel bir seçimdir .
    Protein değeri günlük süt kadar olmamasına karşın kalsiyum yönünden zengindir.
    Kremsi dokusu ve vanilya çeşitli olanları tadı ve kremsi kıvamı gerçekten harikadır. Kahvaltılık tahıl, smoothie gibi seçeneklerle iyi gider. Kalorisi yüksek olsa da şeker miktarı düşüktür.


    Badem Sütü

    1 bardak şekersiz vanilyalı badem sütü : 35 kalori, 2.5 gr yağ, 178 mg sodyum, 2 gr karbonhidrat, 0.5 gr lif , 0.5 gr şeker, 1 gr protein

    Süper düşük kalorili ve tadı harika olan, şekersiz vanilyalı, badem sütünde, biraz ceviz lezzeti vardır. Genel olarak oldukça hafiftir. Günlük süt ve soya sütüne duyarlı olanlar için mükemmel bir seçimdir . Soya gibi kremsi olan badem sütünde, daha az kalsiyum ve protein vardır.


    Hindistan Cevizi Sütü

    1 bardak şekersiz Hindistan cevizi sütü : 50 kalori, 5 gr yağ, 15 mg sodyum, 1 g karbonhidrat, 0 gr lif, 0 gr şeker, 1 gr protein

    Dikkat! Bu hindistan cevizi suyu ( hindistan cevizinin içinde çıkan sıvı) değildir. Kutuda satılan yoğunlaştırılmış şey de değil, teknik olarak, " hindistan cevizi sütü içeceği "dir.
    Zengin bir dokuya sahip ve hafif tatlıdır. Hindistan cevizi sütü , benzer sütlerden daha çok yağ içerir. Eğer Hindistan cevizi sütünün lezzetini seviyorsanız ekstra yağlı olmasında sakıncası yoktur, bu sizin için doğru seçim olabilir. Kahve, yulaf ezmesi ve tatlılarla birlikte tavsiye edilir.


    Kaju Sütü

    1 bardak şekersiz kaju sütü : 30 kalori, 2.5 gr yağ, 123 mg sodyum, 1 gr karbonhidrat, 0 gr lif, 0 gr şeker, 0.5 gr protein

    Kaju sütü; şekersiz olanlarının kalorisi çok düşüktür ve bazı markaların kaju sütü, kalsiyum ile güçlendirilmiştir. Ancak çoğu süt benzerleri gibi, protein değeri düşüktür. Badem sütü gibi hafif ceviz tadında ve krema kıvamındadır.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler