YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Heidi Ve Dedesini Kıskançlıktan Çatlatacak 10 Peynirli Tarif!

    5 yaşına geldiğinde İsviçre'nin bir dağ köyünün kırsalında yaşayan dedesi Almöhi'yinin yanına bırakan teyzesi gittikten sonra, Heidi'yi inzivaya çekilmiş yaşlı ve huysuz biri olan dedesi büyütür. Dedesiyle beraber peynir yapan ve her izlediğimizde ağzımızı sulandıran çizgi filme konu olabilecek harika peynirli lezzetler sizi kendinizden geçirecek!

    Peynirli Tart

    Türkçe'ye, Farsça sütten yapılmış manasına gelen 'panīr' kelimesinden geçen peynir, özellikle kahvaltı sofralarımızın ve hamur işlerinin vazgeçilmezidir. Dünya üzerinde peyniri en çok tüketen ülkelerden biriside Türkiye'dir. Tüketimi en yaygın olan peynirler; beyaz peynir, deri peyniri ve kaşar peyniri olmakla birlikte, yöresel peynirler yönünden de hayli çeşitlilik gösterir.

    Peynirli Sebzeli Tart Tarifi İçin Tıklayın


    Rokfor Peynirli Kereviz Sapı Çorbası

    Peynir protein, kalsiyum, mineraller ve diğer besin elemanlarının sağlık açısından temin edilmesinde ve sağlıklı yaşamın sürdürülmesinde önemli katkıları bulunan bir süt ürünüdür. Güney Fransa'nın Roquefort kasabasında üretilmeye başlayan içi küflü, güzel kokulu bir peynir olan rokfor peyniri yaşlanma karşıtı tedavilerde faydalı ve oldukça sağlıklıdır.

    Rokfor Peynirli Kereviz Sapı Çorbası Tarifi İçin Tıklayın


    Peynirli Salamlı Rulo

    Laktoz alerjisi bulunan çocuklar ve yetişkinler peynir tüketebilirler. Parmesan, rokfor gibi yıllanmış peynirlerde çok az laktoz bulunur ya da hiç laktoz bulunmaz. Diğer tüm doğal peynirlerde laktoz seviyesi çok düşüktür. Bu nedenle süt içemeseniz de peynir yiyebilirsiniz.

    Peynirli Salamlı Rulo Tarifi İçin Tıklayın


    Peynirli Yoğurtlu Yumurta

    Yapımında koyun ya da keçi sütü kullanılan Doğu Akdeniz bölgesinde yapılan Feta peyniri, Yunan salatalarında ve kahvaltılarda sıkça tüketilmektedir. Feta peyniri ve sebzeyi bir arada atıştıran çocukların sadece patates cipsi yiyen çocuklardan yüzde 72 daha az kalori tükettikleri belirlendi.

    Peynirli Yoğurtlu Yumurta Tarifi İçin Tıklayın


    Peynirli ve Mantarlı Hamburger

    American Journal of Clinical Nutrition isimli dergide yayınlanan araştırmaya göre, günde en az 55 gram (yaklaşık 2 dilim) peynir yemek, tip 2 diyabet hastalığı riskini yüzde 12 azaltıyor. Araştırmacılar, bu etkinin peynir ve yoğurtta bulunan probiyotik bakteriler nedeniyle olduğunu düşünüyor.

    Peynirli Ve Mantarlı Hamburger Tarifi İçin Tıklayın


    Romantik Keçi Peynirli Salata

    Uykusuzluk çekenler için sütün içinde oluşan bir protein, uyku kalitesini geliştiriyor ve ertesi gün zindelik sağlıyor. Keçi sütünden elde edilen peynirler esansiyel yağ asitleri, A ve B vitaminleri, riboflavin, niasin, kalsiyum, fosfor, klor, magnezyum, potasyum ve selenyum içermektedir. Fazla miktarda fosfat içerdiğinden et ve balık yemeyen bireylerde görülen fosfat eksikliğinin giderilmesinde iyi bir kaynaktır.

    Romantik Keçi Peynirli Salata Tarifi İçin Tıklayın


    Elmalı ve Peynirli Tost

    Beslenme uzmanları; vücudumuz için gerekli enerjiyi karşılayan en iyi öğünün kahvaltı olduğunu söylüyor. Kahvaltının faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle çocuk sahibi olmak isteyen kadınların kahvaltıyı atlamaması gerekiyor. Uzmanlar; kahvaltıda yenilecek yumurta ve peynirin doğurganlığı artırdığını da söylüyor.

    Kahvaltı Sevmeyen Anne Adayları İçin Alternatif Elmalı Ve Peynirli Tost Tarifi İçin Tıklayın


    Pişmeyen Cheesecake

    Hamilelik döneminde ve kemik erimesinde yüksek kalsiyum ihtiyacı da, peynirin içerdiği zengin kalsiyum ile karşılanabilir. Peynir, her çeşit sütten yapılabilir. Sütün özellikle hayvandan hayvana ve mevsime göre değiştiği gibi peynirin de kalitesi buna bağlı olarak değişir.

    Canı Tatlı İsteyen Hamile Anneler İçin Sağlıklı Bir Tatlı! Pişmeyen Cheesecake Tarifi İçin Tıklayın


    Kaşar Peynirli Mantar

    Peynir, hayatımız içinde yer alan çok yönlü yiyeceklerden biri tanesidir. İştah açıcılarda, böreklerde, tatlılarda, ana yemeklerde, çorba ve makarnada birçok şekilde kullanılır. Peynir, inek, koyun, keçi, deve ve manda sütünden yapılabilen çok eski bir yiyecektir.

    Kaşar Peynirli Mantar Tarifi İçin Tıklayın


    Krem Peynirli Naneler

    Kahvaltı yetişkinler için önemli ama çocuklar için kesinlikle atlanmaması gereken bir öğündür. Güne sağlıklı başlamak 8-12 saatlik açlık sonrası vücuda ihtiyacı olan enerjiyi vermek kahvaltının en önemli amacıdır ve peynir kahvaltı için iyi bir protein kaynağıdır.

    Krem Peynirli Naneler Tarifi İçin Tıklayın

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler