YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hem Lezzetli Hem Hesaplı: Ayak Üstü Yiyebileceğiniz Sokak Lezzetleri

    İstanbul, özellikle de sokak lezzetleri konusunda bu kadar çok seçenek sunarken, karnımız aç bir şekilde sokaklarda dolaşmak ne mümkün! İşte o açlık anı gelip kapınızı çaldığında, hem hızlı hem leziz bir şeyler yemek için başlıca uğrayabileceğiniz noktalar şöyle...

    Karadeniz Pide ve Döner

    Uzun kuyruklara neden olan Beşiktaş'taki Karadeniz Pide ve Döner, kapısındaki kuyruktan asla sıkılmayacağınız mekanlardan. Pidesi, eti ve ayranı sizinle buluşunca, bu lezzet beklemeye değer demeden edemiyor insan. Eğer hafta sonu gidecekseniz, akşam saatlerine kalmamanızı tavsiye ederim. Öğleden sonra döner bitebiliyor, aklınızda olsun.

    Adres: Sinanpaşa Mahallesi, Mumcu Bakkal Sokak, No 6, Beşiktaş


    Çiğköfteci Ali Usta

    Eminönü'ne gittiğinizde bu çiğköfte şovuna denk gelmeden ayrılmayın. Ali Usta, işi sadece şov kısmında bırakmıyor tabii. Elinin lezzetini de ve biraz da "çenesini" konuşturuyor. Enerjisi o kadar yüksek ki, sırf onu görmeye gelenler olduğu bile söyleniyor. Çiğköftesinin lezzetinin peşinden gelenleri söylemiyorum bile.
    Acılı ve nar ekşili bir dürüme hayır demek çok zor.

    Adres: Hobyar Mahallesi, Muhzirbaşı Sokak, No 2, Fatih


    Çikolata Dükkanı

    Burada da biraz kuyruğa denk gelseniz de, ayak üstü kalabalıkla birlikte yenen tatlının damakta kalma garantisi de çok yüksek. Çikolata Dükkanı özellikle de meşhur Asuman'ı ve Mualla'sıyla akın akın kalabalık ağırlayan mekanlardan. Asuman'ın bu kadar çok konuşulmasının sebeplerinden biri de Belçika çikolatası etkisi. Kavanoz içerisinde çilek, üç çeşit eritilmiş çikolata, fransız bisküvisi ve krem şanti. Daha ne olsun. Buna sadece afiyet olsun denir.

    Adres: Caferağa Mahallesi, Moda Caddesi, Yenifikir Sokak, No 1/A, Kadıköy


    Dönerci Şahin Usta

    İşte İstanbul'daki "En İyi Dönerciler" listesinde her daim karşımıza çıkan en leziz mekanlardan biri; Dönerci Şahin Usta. 1969 yılında kurulan mekan, Kapalıçarşı ruhunun da etkisiyle sık sık gitmek isteyeceğiniz bir yer haline dönebilir, tabii hala denemediyseniz.

    Şahin ustanın Dönerli Sandviç ve Dönerli Pideyi de ilk yapan olma ünvanı taşıdığını da belirtmek isterim.

    Adres: Kapalıçarşı, Molla Fenari Mahallesi, Kılıççılar Sokak, No 9, Fatih


    Borsam Taş Fırın

    Çok acıkınca insanın canı içinde et olan şeyleri daha çok çekiyor, bu bir gerçek. Özellikle de lahmacun gibi havada karada gidecek olan tatları hem hesaplı hem de lezzetli bulunca kaçırmak olmaz. Bahariye'deki Borsam Taş Fırın da onlardan biri. "Bana bir tane yeter" derken, bir bakmışsınız "üçüncüyü söylesem mi?" diye düşünüyorsunuz. Taş fırında pişen bu lahmacunu Kadıköy'de üç yerde bulabilirsiniz. Bahariye'de, Kadıköy rıhtımda ve Kadıköy çarşıda.

    Adres: Serasker Sok. No:78 Kadıköy

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler