YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Her Derde Deva Beş Mucize Bitki

    Bu bitkiler birer şifa kaynağı.

    Funda

    Pembe ve mor çiçeklere sahip funda bitkisi zayıflamak isteyenlerin gözdesi. Sindirimi kolaylaştıran bitki yaşlılığın etkilerini de azaltıyor. İdrar yolu sorunlarına, romatizmaya ve öksürüğe iyi gelen funda sistit ve prostat tedavisi için de kullanılıyor.


    Hardal

    Tohumu baharat ve bitkisel ilaç olarak kullanılan hardal, romatizmanın adeta devası. Tozunun serpildiği küvette bir süre yıkanmanın romatizmal ağrılara iyi geldiği biliniyor. Solunum yolu rahatsızlıklarında etkili hardal tohumu, eklem iltihaplarına karşı da kullanılıyor.


    Defne

    Önemli bir antioksidan olan defne, balgam söktürücü ve öksürük önleyici etkiye de sahip. Yüksek seviyede demir ve magnezyum içeren defne yaprağı yağı eklemlere sürüldüğünde romatizmal ağrıların giderilmesi için de kullanılır.


    Semizotu

    A, B, C ve E vitamini deposu olan bu mayhoş tatlı bitki kan şekerini dengelerken kalp için de çok faydalıdır. Cildi güzelleştiren, kemik ve dişler için güçlendirici etki sağlayan semizotu, kolestrolü düzenler ve gut hastalığına iyi gelir. Böbrek taşı düşürmekte etkili olan semizotu, sindirim sistemini rahatlatan ve mide ülserine karşı iyileştirici bir bitki.


    Altın otu

    İsmini altın sarısı çiçeklerinden alan altın otu tam bir idrar söktürücü. Sindirim sistemini düzenleyici etkisi gaz problemlerini de önlüyor. Safra kesesi iltihabına iyi gelen bu bitki detoks etkisi sağlıyor. Kum ve taş dökücü özelliğinin yanısıra bağışıklık sistemini de güçlendiren altın otu düşük tansiyon sorununa karşı da etkili.

    Bitki yağlarıyla saç bakımı nasıl yapılır?


    En Çok Aranan Haberler