YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hindistan Cevizli Kek Tarifi

    Özellikle Hindistan cevizi sevenler için adeta lezzet şöleni olan Hindistan cevizli kek, muhteşem ve pratik tarifi ile kolayca yapabileceğiniz bir lezzet aynı zamanda.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç kisilik 10
    Hazırlık Süresi 10dk
    Pişirme Süresi 45dk
    Kalori/Porsiyon 400kal

    Ağırlıklı olarak çikolatalar ile birlikte tüketilen Hindistan cevizi, aslında pek çok farklı formda ve pek çok farklı lezzette de karşımıza çıkabiliyor. Özellikle Hindistan cevizi sevenler için adeta lezzet şöleni olan Hindistan cevizli kek, muhteşem ve pratik tarifi ile kolayca yapabileceğiniz bir lezzet aynı zamanda. Bu enfes tadı çayın yanında misafirlerinize ikram edebilir ya da ara öğünlerde tüketebilirsiniz. Aynı zamanda üstüne çeşitli soslar ekleyerek de özel günlerde hoş bir kutlama pastası görünümüne kavuşturabilirsiniz.

    MALZEMELER

    • 3 adet yumurta
    • 1,5 su bardağı kadar toz şeker
    • 1 su bardağına yakın sıvı yağ
    • 1 su bardağı kadar süt
    • 3 ya da 4 yemek kaşığı kadar hindistan cevizi
    • 2,5 su bardağı kadar un
    • 1 paket vanilya ya da şekerli vanilin
    • 1 paket kabartma tozu

    TARİF

    • İlk olarak orta büyüklükteki bir karıştırma kabına 1,5 su bardağı kadar toz şekeri koyun. Ardından 3 adet yumurtayı kabın içine kırın. Bu iki malzemeyi mikser yardımı ile çırpın.
    • Sonrasında kabın içerisine sütü, sıvı yağı ve Hindistan cevizini de ilave ederek çırpma teli ile çırpın. Devamında unu, kabartma tozunu ve şekerli vanilini bir elek ile eleyin. Bu malzemeleri de kabın içerisine aktarın. Devamında tüm malzemeleri iyice kıvama gelene kadar karıştırın. Özellikle unu karıştırma yaparken ilave edin.
    • Dilediğiniz büyüklükteki ve şekildeki kek kalıbının içine bir parça tereyağı ile iyice yağlayın. Hazırlamış olduğunuz kek hamurunu kek kalıbının içerisine ilave edin.
    • Önceden ısıtmış olduğunuz fırının içerisine kek kalıbını koyun. Fırını 180 dereceye ayarlayın ve yaklaşık 45 dakika kadar keki pişirin. Özellikle ilk 30 dakika fırının kapağını hiç açmayın. İlk 30 dakika geçtikten sonra kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için bir bıçak ya da bir kürdan batırın keke. Eğer bıçak ya da kürdan kekten temiz bir şekilde çıkıyorsa kek pişmiş anlamına gelir. Sonrasında kek kalıbını fırından çıkartın. Bir süre ilk sıcaklığı atması için bekletin. Ardından kek kalıbından Hindistan cevizli keki ayırın ve dilimleyerek servis yapın.

    Püf Noktası

    Eğer kekinizin yeterince kabarmadığını düşünüyorsanız, kek hamurunu hazırlarken yumurta akını ve yumurtanın sarısını ayrı ayrı çırpabilirsiniz. Özellikle iyice çırpılmış olan yumurtanın beyazını tüm karışımları ilave ettikten sonra en son ekleyebilirsiniz. Ayrıca bu aşamada mikser yerine tel çırpıcı kullanmaya özen gösterebilirsiniz. Dilerseniz kekinizi servis ederken üstüne bir miktar Hindistan cevizi serperek de servis edebilirsiniz.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler