YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hızlı Yemek Yemenizi Engelleyecek 5 Basit Öneri!

    Hayatta kasamayacağınız bir öneri listesiyle karşınızdayız.

    'O insanlardan' mısınız?

    Sofrada herkes yemeğinin daha yarısını bile bitirmemişken tabağınızı ekmekle sıyırıyor musunuz? İnsanlar hayretler içinde size bakarken son kalan kola yudumunu mu gömüyorsunuz? Yemeğe oturmanızın 3. dakikasında annenize ''Mutfakta ekmeğin gerisi var mı?'' diye mi sesleniyorsunuz?

    Bu insanlardansanız muhtemelen ''Ay sen çok yiyorsun, çok hızlı yiyorsun. Nasıl kilo almıyorsun anlayamıyorum yahu!'' cümlesini de sık sık duyuyorsunuzdur.


    Öncelikle yanlış anlaşılmaya mahal vermeyelim: Kilo almamanızın, hızlı yemenizle bir ilgisi yok.

    Kilo almamanızın sebebi metabolizma hızınızın normalden yüksek olması; yani kilo almamanız hızlı yemenizden değil de, hızlı yemeniz kilo almamanızdan kaynaklanıyor olabilir. Tabii bu çıkarımı tamamen desteksiz attık, yanlış olabilir.

    Ancak şurası doğru; öğünlerinizi hızlı tüketmeniz son derece zararlı. Çünkü İngiliz tıp dergisi British Medical Journal'da yayınlanan bir makaleye göre, hızlı yemek yüksek derecede metabolik rahatsızlıklara sebep oluyor.

    Şöyle ki; sindirim sisteminizin ful kapasite olduğunu beyne iletmesi ve beyninizin doyma hissini sağlayan hormonların vücuda salınmasına izin vermesi ortalama 20 dakikayı buluyor. Yemeğinizi 20 dakikadan daha kısa sürede bitirdiğinizde vücudunuz doyduğunu henüz algılamamış oluyor. Sindirim sisteminize gereğinden fazla öğün sokuyorsunuz, farkında olmadan zarar görmeye başlıyorsunuz.


    Peki ne yapmalı?

    Tabii yapılacak bir takım şeyler mevcut, eğer inatla denemeye devam edecekseniz. Ancak şunu söyleyebiliriz ki; bu önerileri gerçekleştirmede yeterince inatçı davranırsanız sindirim sisteminize çok büyük bir iyilik yapmış olacaksınız.

    Başlayalım mı?


    1. Her ısırık sonrasında çatalınızı masaya koyun.

    Çünkü bu kadar hızlı yiyorsanız, muhtemelen ağzınızdaki lokma henüz bitmeden ağzınıza bir çatal daha götürüyorsunuzdur. Bunun yerine çataldaki lokmayı ağzınıza atın; ağzınızdakini çiğneyip yutuncaya kadar da çatalı masaya bırakın.

    Ağzınızdaki lokmayı yutmadan çatala davranmayın!


    1. Lokmalarınız arasında su için.

    Sık sık su içmenin ne kadar sağlıklı olduğunu ezbere biliyoruz zaten. Hattâ şu yazımızda yetersiz su içmenin kilo almaya sebep olduğundan bahsetmiş, herkesi bol su içmeye davet etmiştik.

    Her lokma aranızda birer yudum su içmeye, böylelikle hem lokmalarınız arasında geçen süreyi arttırmaya hem de sindirim sisteminizi suyla rahatlatmaya ne dersiniz?


    1. Kendinizi her seferinde daha küçük ısırıklar almaya zorlayın.

    Bir süre zorlanacak, kendinizi ortamlarda komik hissedeceksiniz, farkındayız.

    Ancak bu kadar hızlı yiyorsanız muhtemelen ısırıklarınız halihazırda normalden büyüktür; onları küçültmeye çalışmanız, her seferinde daha küçük ısırıklar almaya kendinizi zorlamanız öğün sürenizi arttıracaktır. Yani en azından normale döndürecektir...


    1. Tabağınıza daha küçük porsiyonlar alın.

    Nedeni basit; hızlı yediğiniz için, normalden çok daha fazlasını yiyorsunuz.

    Basit bir hesapla: Eğer yemeğinizi 10 dakikada bitirip yeni bir tabak istiyorsanız, belli ki normalin iki katı porsiyon yiyorsunuz. Bir öğündeki porsiyonunuzu yarıya indirmek, onu sağlıklı süre (20 dakika) içinde bitirmeye çalışmak sizin ilacınız olacaktır.


    1. Yemek esnasında dikkatinizi dağıtan şeyleri azaltın.

    Yemek yerken TV izlemek, bilgisayardan dizi açmak, arada göz ucuyla Whatsapp mesajlarınızı veya Twitter'ı kontrol etmek... Tüm bunlar yemeğinizi hızlıca bitirip, o esnada ilginizi çeken şeye yönelmenizi sağlar.

    Tüm bunları azaltıp yalnızca yemeğinize odaklanmanız, her lokmanın tadını hissetmeye çalışarak yemeniz, yalnızca yukarıda sıraladığımız 4 maddeyi gerçekleştirmeye odaklanmanız yemek sürenizi uzatacak, sağlığınızı koruyacaktır.

    Yavaş Yavaş Tüketmeniz Dileğiyle :)


    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler