YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hormonları Dengelemek İçin 5 Yiyecek !

    Hormonlarınız dengesiz olduğunda bunu anlarsınız. Stres kontrolü ele alır, kiloda nedensiz bir şekilde gözle görülür şekilde değişiklik olur, iyi bir gece uykusu tarih olmuştur ve enerji sessizce azalır.

    Eğer bu belirtilerden herhangi biri sizde olabilir diye düşünüyorsanız, bu iki şeyi yapın:

    1. Doktora gidin.
      1. Yediklerinize dikkat edin !

    Yediğimiz yiyecekler vücudumuzun hassas hormon dengesini yönetmede muazzam bir rol oynarlar. Daima hareketli olan hormonlarımız hayatımızın çeşitli noktalarında değişkenlik gösterirler.

    Bu yiyecekleri diyetinize dahil etmek süper hissetmenize yardım edecek.


    1. Hindistan Cevizi Yağı

    Başka hiçbir yağ hindistan cevizi yağı kadar bu ele avuca sığmayan hormonları dengelemeye yardımcı olamaz. Hindistan cevizi yağı orta zincirli trigliseritlerin en iyi kaynaklarından biri, tüketildikten kısa bir süre sonra enerjiye dönüşebilen bir yağdır.


    Hindistan cevizi yağı tiroid desteğine ihtiyacı olan insanlara umut vadeder; ayrıca metabolizmalarını hızlandırır.

    Hindistan Cevizi yağı hemen her şeyde kullanılabilir. 76 derecede katılaşır ve kolaylıkla içeceklere, kızarmış sebzelere, yumurtaya ve unlu mamullere ilave edilebilir. - - - - - -

    1. Kurutulmuş Erik

    Kurutulmuş erik ''hormon yardımı'' dendiğinde akla ilk gelen yiyecek olmayabilir fakat kesinlikle göz ardı edilmemesi gerekiyor.

    Erik kurusu östrojen seviyelerini dengede tutuyor, daha düzenli bir adet döngüsüne destek oluyor, göğüs kanseri riskini azaltıyor ve kemik sağlığı için de çok önemli...

    Araştırmalar günde 10 adet erik kurusu yiyen kadınların büyük ölçüde faydasını gördüklerini gösteriyor. Kurutulmuş eriğin bağırsakları yumuşatıcı etkisi bulunmakta. Günde 10 tane erik kurusu yemekte fayda var. - - - - - -

    1. Brokoli

    Muhtemelen brokoliyi birçok nedenden ötürü yemeniz gerektiğini çok fazla yemek listelerinde gördünüz. Evet, hepsi doğru ! Brokoli muhteşem bir yiyecek- özellikle kontrolsüz kan şekeri düzeyleriyle uğraşmaktaysanız.

    İnsülin hormonunu yağ depolama hormonunuz olarak düşünün. Düzgün çalıştığında kan şekeri seviyeniz kontrol altında olur, daha az acıkırsınız ve bel bölgenizden çok fazla kilo almazsınız. Diğer sebzelerle birlikte çokça brokoli yemek bu çok önemli hormona denge sağlamak açısından harika bir yoldur.


    Brokoli kalori bakımından oldukça zayıftır, endişe etmeden istediğiniz kadar yiyebilirsiniz. - - - - - -

    1. Somon Balığı

    Hormonların bizim modumuz üzerinde muazzam etkileri vardır. Kaygı ve depresyon dünyada milyonlarca insanı etkiliyor. Aslında, depresyon Amerika'da 15'ten 44 yaşına kadar olan insanlar için engellilik nedeni olarak başı çekiyor.

    Yediğiniz yiyecekler duygudurum bozukluklarını tamamen ortadan kaldırmayabilir ama yardımcı olabilirler- özellikle de iyi omega 3 yağ asidi kaynakları iseler.


    Somon belki bu sağlıklı yağların en iyi kaynaklarından biridir. Beynimizin düzgün çalışabilmesi için çok yağa ihtiyacı vardır ve omega 3 bu anlamda doğru bir tercihtir.

    Çalışmalar göstermiştir ki depresyonla yaşayan kişiler diyetlerine somon dahil, sağlıklı omega 3 kaynakları eklediklerinde gözle görülür bir şekilde gelişme ve iyileşme göstermişlerdir.

    Haftada bir defa 2 porsiyon somon yemeyi hedefleyin ve buna balık yağı gibi omega 3 yağ asidi takviyesi de yapın. - - - - - -

    1. Yumurta

    Yumurta inanılmaz bir folik asit kaynağıdır, sinir sistemimizi sağlam tutmaya yardımcı olan bir besindir ve kortizolu olumlu bir şekilde etkiler. Yumurta ayrıca kasları tamir etmeye yarayan, beyin fonksiyonlarını geliştiren ve sıvı dengesini yönetmeye yardımcı olan fosfor yönünden oldukça zengindir.

    Eğer biraz stresli hissediyorsanız, bir kaç yumurta pişirin, arkanıza yaslanın ve rahatlayın. Çoğu durumda,vücudun stres hormon seviyeleri yükselir ve bu probleme neden olan kortizoldur.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler