YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    Hurmanın Faydaları

    Köklü bir geçmişe sahip olan hurma, içerdiği yararları sayesinde birçok hastalığın şifası ve birçok hastalıktan da korunma sağlamaktadır. Hurmanın bizlere sağlamış olduğu yararlara ek olarak, aynı zamanda dini bir öneme sahiptir. Özellikle Ramazan aylarında, orucumuzu hurma ile açmaktayız.

    Hurmayı taze bir şekilde tüketebileceğiniz gibi aynı zamanda kurutulmuş bir halde de tüketebilirsiniz. Hurma, kahverengi bir renge sahiptir ve aynı zamanda dış görüntüsü buruşuktur.

    Hurmanın içerisinde bir çekirdek bulunmaktadır. Bir hurma ağacı yaklaşık olarak 3-5 yılı içerisinde meyve vermeye başlamaktadır. Bir ağacın en verimli yaşı ise 12'dir. Hurmayı senenin her zamanında kolaylıkla bulabilir ve güvenli bir şekilde tüketebilirsiniz.

    Her mevsim kolaylıkla bulunan hurmanın, bizlere sağlamış olduğu yararları saymakla bitmez. İçerisinde bulundurmakta olduğu vitaminler ve mineraller sayesinde bizlere yazımızın devamında bulunan yararları sağlamaktadır. Bir porsiyon hurmanın içerisinde bulunan besin değerleri ise şöyledir

    Hurmanın Faydaları Nelerdir?

    Hurma içerisinde bulundurduğu bakır, magnezyum, manganez, vitamin B6, niasin, pantotenik asit ve riboflavin sayesinde sizlere birçok fayda sağlamaktadır.

    1. Sindirim problemlerine iyi gelmektedir.

    9. Sindirim sistemini düzenler

    Hurma sindirim sisteminizi düzenleyen müsil benzeri faydalara sahiptir. Bu kapsamda ise, kabızlığa iyi gelmektedir. Hurmada bulunan laktasif etkisini etkin bir hale getirebilmeniz için, tüketmeden bir gün öncesinde hurmayı suyun içerisinde bekletmeniz gerekmektedir.

    Bu hurmaları ise sabahları aç karna tüketmeniz gerekmektedir. Böylelikle en iyi sonucu alabilirsiniz. Ayrıca hurmanın içerisinde yüksek oranda lif bulunmaktadır. Bu lif sayesinde ise, bağırsaklarınız yumuşayacak ve kabızlık sorununuz son bulacaktır.

    Ayrıca hurmanın içerisinde bulunan nikotin sizlerin sindirimini düzenlemede önemli bir paya sahiptir. Hurma, patolojik organizmaların gelişmesinde rol oynamakta ve bağırsaklarımızda bulunan yararlı bakterilerin çoğalmasını sağlamaktadır.

    2. Kemiklerinizin daha güçlü olmasını sağlamaktadır.

    Healthy_Bones-e1440762028236

    Hurmanın içerisinde bulunan mineraller sayesinde, kemikleriniz daha güçlü olacaktır. Bunlara ek olarak osteoporoz sağlık sorununu engellemekte ve kemiklerinizde oluşan çeşitli ağrıların dinmesine yardımcı olmaktadır.

    Kişilerin yaşları ilerledikçe, kemikleri daha hassaslaşmakta ve olası bir sorunda ağrıları da daha şiddetli olmaktadır. Bu durumda kişilerin, selenyum, manganez, bakır ve magnezyum gibi mineralleri daha fazla almaları gerekmektedir. Bu mineraller ise hurmanın içerisinde bulunmaktadır.

    3. Alerjilerinizin etkisini azaltmakta veya yok etmektedir.

    2. Üst solunum yolu enfeksiyonlarını önler

    Hurmanın içerisindeki minerallere ek olarak, aynı zamanda organik kükürt de bulundurmaktadır. Bu bahsetmiş olduğumuz organik kükürt ise yapılan araştırmalar kapsamında mevsimsel olarak gerçekleşmekte olan alerjilerin belirtilerini azalttığı anlaşılmıştır.

    2002 yılında ABD'de yapılmış olan bir araştırmada organik kükürt aynı zamanda SAR virüsü tedavisinde kullanılmıştır. Bu sayede hastalığın belirtileri ortadan kalkmıştır. Tüm bu durumlar içerisinde, mevsimsel olarak alerjilere maruz kalan kişilerin hurma tüketmesi önem arz etmektedir.

    4. Kilo verilmesini kolaylaştırmaktadır.

    Bolgesel-Zayiflama-2

    Hurma, içerisinde bulundurdukları sayesinde, kilo vermenize yardımcı olan gıdaların içerisinde bulunmaktadır. Bunun için diyet listelerinizde bulunması gereken gıdaların başında gelmektedir.

    Kilonuzu sabit bir düzeyde tutmak için ise, yapmanız gereken hurmayı salatalık salçası ile kullanmaktır. 1 kilogram hurmanın içerisinde yaklaşık 3000 kalori bulunmaktadır ve bunlara ek olarak kişilerin gün içerisinde ihtiyaç duydukları enerjiyi vermektedirler.

    Tabiİ Kİ kilo vermek için sadece hurma yemek yeterli olmayacaktır. Bunun için ayrıca gün içerisinde spor yapmanız da gerekecektir.

    5. Kalp sağlığımızı korumaktadır.

    d1

    Hurmanın en faydalı özelliklerinden birisi de kalp sağlığımızı korumasıdır diyebiliriz. Kalp sorunları yaşayan kişilerin ise, yapması gereken; akşamdan hurmaları bir suyun içerisinde ıslatmalarıdır. Sabaha kadar suyun içinde beklemesi ile birlikte, sabah aç karna suyun içerisinden çıkarıp ezmiş olduğunuz bu hurmaları tüketmeniz gerekmektedir.

    Hurmanın içerisinde bulunan potasyum sayesinde, inme ve kalp rahatsızlıklarının oluşması en aza inecektir. LDL yani diğer bir adıyla kötü kolesterol demektir. LDL, kalp krizi, kalp hastalıkları ve inme gibi sağlık sorunlarına neden olmaktadır.

    Bu durumda düzenli olarak hurma tüketmeniz ile birlikte LDL emilimini azaltabilir ve aynı zamanda kalbinizi bu ve benzeri sağlık sorunlarından koruyabilirsiniz.

    6. Cinsel sorunlarınızın ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır.

    1_d

    Yapılan araştırmalar kapsamında, düzenli olarak hurma tüketmenin cinsel sorunları yok ettiği ve aynı zamanda cinsel gücü arttırmaya yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Bu faydalarından yararlanmak için ise, taze keçi sütünün içerisine bal ve kakule tozu ekleyiniz.

    Ardından bir gün suyun içerisinde bekletilmiş olan hurmaları ezerek bu karışıma dahil etmeniz gerekmektedir. Bu yapmış olduğunuz karışım, tonik etkisi yaratarak, cinsel sorunları yok etmekte ve aynı zamanda kısırlık gibi sorunları da çözmektedir.

    Bunlara ek olarak, hurma kişilerde afrodizyak etkisi yaratmaktadır. Yazımızda sizlere bahsettiğimiz tüm bu yararlara rağmen, hurmanın gün içerisinde fazla tüketilmesi bazı zararlara yol açmaktadır. Nadir de olsa bazı kişilerin hurmaya alerjisi de bulunmaktadır. Bu gibi durumlarda doktorunuza danışarak hareket etmeniz gerekmektedir.

    Hurma, yapısı gereği kirleri çekmektedir. Bu konuda ise hurma seçerken oldukça dikkatli olmanız gerekmektedir. Bu yüzden güzelce paketlenmiş olan ürünleri tercih etmeye çalışın. Ayrıca tüketmeden önce güzelce yıkayınız.

    ETSEVERLER İÇİN LEZZETLİ BİR BONUS:


    Chef GPT

    En Çok Aranan Haberler