YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İncirli KurabiyeTarifi

    Hem meyvesine, hem kurusuna hem de reçeline bayıldığınız incir bugün pişip pişip yoğurulup, birazcık da ezilip büzülüp, cevizle unla harmanlanıp karşınıza incirli kurabiye olarak çıktı.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 15dk
    Pişirme Süresi 20dk
    Kalori/Porsiyon -

    Hem meyvesine, hem kurusuna hem de reçeline bayıldığınız incir bugün pişip pişip yoğurulup, birazcık da ezilip büzülüp, cevizle unla harmanlanıp karşınıza incirli kurabiye olarak çıktı. Kuru incirden yapılan incirli kurabiye gururla sunar.

    Malzeme Listesi

    125 gram margarin ya da tereyağı (oda sıcaklığında)
    1 çay bardağı sıvı yağ
    1 çay bardağı toz şeker
    1 çay bardağı yoğurt (oda sıcaklığında)
    1 adet yumurta (oda sıcaklığında)
    Aldığı kadar un
    1 paket kabartma tozu
    1 paket vanilya
    10 adet kuru incir
    1 silme yemek kaşığı toz şeker
    İri çekilmiş ceviz içi (isteğe bağlı)
    Yarım çay bardağı su

    (6 Kişilik - 35 dakika)

    Hazırlanışı

    Adım 1

    İncirli kurabiyeyi hazırlarken ilk önce iç malzemesini hazırlayın. İç harcı için yıkayıp küçük küçük küp şeklinde doğradığınız 10 adet kuru inciri bir tencereye alın. Sonra içine 1 silme yemek kaşığı toz şekeri ve yarım çay bardağı suyu ilave edip, incirler suyunu çekene kadar pişirin. Ara ara incirleri karıştırın. Piştikten sonra tencereyi ocaktan alın ve soğumaya bırakın. İncirler soğuduktan sonra blenderden geçirin ve içine kıyılmış ceviz içi ilave edip karıştırın.

    Adım 2

    İkinci adımda kurabiye hamuru yapımına başlamak için oda sıcaklığına getirilmiş olan 125 gram margarini ve 1 çay bardağı sıvı yağını geniş bir kapta birbirine geçmesini sağlamak için elinizle karıştırın. Daha sonra karışan yağların içine 1 çay bardağı yoğurdu ve 1 adet yumurtayı ilave edip tekrar karıştırın. Sonra harmanladığınız bu malzemelerin içine 1 çay bardağı toz şekeri, 1 paket kabartma tozunu ve 1 paket vanilyayı eleyerek ilave edip iyice karıştırın. Son olarak tüm malzemelerin içine aldığı kadar unu yine eleyerek, ama azar azar ilave edin ve ele yapışmayan kulak memesi bir kıvamda hamur elde edene kadar yoğurun.

    Adım 3

    Son adımda yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve elinizde hamuru açın. Ve ortasına önceden hazırladığınız incirli harçtan koyup hamuru yuvarlayın. Sonra yuvarladığınız hamurları yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve önceden 180 derecede ısıtmış olduğunuz fırına verin. İncirli kurabiyelerin üzeri kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kurabiyeleriniz piştikten sonra fırından çıkarıp açık bir şekilde soğumaya bırakın. Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpin ve servis edin. Afiyet olsun.

    Püf Noktası

    Kuru incirli kurabiyelerinizi hazırlayıp fırın tepsisine dizdikten sonra, eğer zamanınız varsa tepsiyi buzdolabına koyun ve 30 dakika kadar kurabiyelerin hamurunu dinlendirin. Bu dinlendirme işlemini yaptığınız takdirde incirli kurabiyelerin pişerken şekli bozulmayacak.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler