YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İrmikli muhallebi tarifi: En çok muhallebiye yakışıyor!

    Birçok tatlıya dahil edebileceğiniz irmik, kuşkusuz en çok muhallebiye yakışıyor. Bugün sizin için yapımı kolay irmikli muhallebi tarifi vereceğiz. İşte başlıyoruz.

    Tarif Puanı
    Teşekkürler!
    Puanınız alınmıştır.
    Kaç Kişilik -
    Hazırlık Süresi 10dk
    Pişirme Süresi 30dk
    Kalori/Porsiyon -

    İrmikli muhallebi için ihtiyaç duyacağınız malzemeler oldukça kolay temin edebileceğiniz ve maliyeti de oldukça uygun olan malzemelerden oluşuyor. Hatta hemen hepsi her an evinizde rahatlıkla bulabileceğiniz malzemeler.

    İRMİKLİ MUHALLEBİ MALZEMELERİ

    Misafirlerinize rahatlıkla sunabilmeniz için ya da ailece yenilen bir yemek sonrasında lezzeti güzel bir tatlıyla taçlandırmak için irmikli muhallebi tarifi, ihtiyaç duyabileceğiniz bir tarif.

    • 4 su bardağı süt
    • 1 su bardağı irmik
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 tane yumurta
    • 3 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 paket petibör bisküvi
    • 1 paket puding (3 su bardağı sütle)
    • Üzerini süslemek için badem veya istediğiniz kuru yemiş

    İRMİKLİ MUHALLEBİ YAPILIŞI

    Adım 1

    Malzemelerimiz arasında yer alan süt, irmik, şeker ve yumurta malzemelerini tencereye dökün. Bir tel çırpıcı yardımıyla iyice karıştırın. Bu karışımı orta ayarda ateşte yanan ocağa alarak kıvamını alana kadar pişirin. Karışım artık muhallebi kıvamına gelmeye başlayınca 3 yemek kaşığı tereyağını tencereye ekleyin. İyice karıştırarak tereyağını eritin ve karışıma yedirin.

    Adım 2

    Bir borcamı veya uygun bir kabın içinde su gezdirin ve ıslatın. Tencerenin içinde bulunan muhallebinin yarısı civarını kaba dökün. Kaba döktüğünüz muhallebinin üzerine petibör bisküvileri yan yana dizin. Tencerede kalan muhallebinin tamamını da bisküvilerin üzerine dökün.

    Adım 3

    Başka bir tencerede pudingi hazırlamaya başlayabilirsiniz. Toz pudingi 2-3 su bardağı suyla beraber tencereye dökün. Pudingi pişirin. Puding piştikten sonra hemen kapta hazır bekleyen muhallebinin üzerine tamamen dökün. Kabı buzdolabına yerleştirip soğumaya bırakın.

    Adım 4

    İrmikli muhallebi tatlınızın üzerine badem ya da damak zevkinize hitap eden kuru yemişlerle, hem görüntüyü güzelleştirebilir hem de lezzetine lezzet katabilirsiniz.

    İRMİKLİ MUHALLEBİ PÜF NOKTASI

    İrmikli muhallebi tarifinde muhallebiden sonra, pudingi hazırlarken paket üzerinde belirtilen süt miktarı yerine göz kararı yarım ya da bir bardak daha az süt ilave ederek hazırlarsanız pudinginiz fazla akışkan olmayacak ve irmikli muhallebinin üzerinde jölemsi, hafif katı bir hal alacak. Bu sayede muhallebinin üzerinde daha güzel bir görüntü elde edebilirsiniz.

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler