YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İşe Yarayan Ama Deli İşi Dediğimiz 5 Diyet

    'Hep diyet, hep diyet ve her diyet bir diğerine benziyor!' diyorsanız bu listedeki ilginç diyetler sağlık patikanıza biraz renk katabilir. Merak etmeyin, hepsinin yağ yaktığı kanıtlanmış durumda. Ne kadar deli olsalar da işe de yarıyorlar :)

    Kurt Adam Diyeti

    Latin Amerika'dan çıkan bu diyet yeme tarzınızı ayın çevrimine göre ayarlıyor. 1 günde 3 kilo verebileceğinizi iddia ediyor ki Demi Moore ve Madonna bile bu diyeti denemiş! Olayın mantığı vücudunuz %60 sudan ibaret ve ay sizi gel gitler gibi etkiliyor.

    Diyetin iki farklı versiyonu var: temel ve uzun.

    Temel diyette dolunay günü sıvı bir detoks yapıyorsunuz (su, meyve suyu ve huş suyu içiyorsunuz). Dolunayın güçlü yer çekimi detoksun etkisini arttırıyormuş.

    Uzun diyet temel diyete sadık kalıyor ama ay çevrimine göre katı ve sıvı alımınızı azaltıp arttırmanızı söylüyor. Söylenene göre küçülen ayda iştahınız ciddi derecede azalıyor ve bu dönemde kilo vermek kolaylaşıyor. Ama büyüyen ayda iştahınız artıyor ve bu yüzden de yediklerinizi sınırlamanız gerekiyor.

    Bilimle bir alakası var mı bunun diye soracak olursanız. Ayın yer çekiminin bu olayla hiçbir ilgisi olmasa da huş suyu ve meyve suları antioksidanlarla dolu olduğu için etkili bir detoks yapmış oluyorsunuz.

    Peki toksinlerden arınmak kilo vermenize yarayacak mı? EVET. Bilim insanları çevre kirliliğinin vücudunuzun yağ yakma ve şeker düzenlemesinde bir etken olduğunu söylüyor bu yüzden toksinlerden arınmanız metabolizmanızın normalleşmesine yardımcı olacaktır.

    Aynı zamanda estrojenin vücudunuzun insülin üretimini teşvik ediyor. Yani hormon dengeniz bozulduğunda ve vücudunuz daha fazla estrojen üretmeye başladığında vücudunuz şekeri yakmak yerine yağ hücrelerinizde depoluyor. Bu da doğal olarak kilo almanıza neden oluyor. Bazı bilimsel araştırmalar ay çevriminin adet döngüsünü ve estrojen değerlerini etkilediğini açıklıyor ki bu da diyete biraz inandırıcılık katıyor elbet.


    Sandviç Diyeti

    Bu tatlı diyet İspanya'dan geliyor ve ana fikri gerçekten çok basit;

    Her öğünde iki tam tahıl ekmek diliminin arasına sığdırabildiğiniz her şeyi yiyebilirsiniz ama bunun dışında bir şey yemek yok!

    İşe yarıyor mu peki? Gibi gibi. Kilo vermeye çalışırken porsiyon kontrolü çok önemli. Belki sizin de bildiğiniz gibi birçok araştırma yemek yerken küçük tabak kullanmanın porsiyonlarımızı azalttığını ve doyma hissini erkenleştirdiğini bulmuş durumda zaten. 2 büyük tabak yemek yerine 2 küçük tabak yiyince beyin bir şekilde yeterince yediğini anlıyor ama daha az yemiş oluyorsunuz. E bu diyet de biraz bununla alakalı... Tost ekmeğini küçük bir tabak olarak düşünün.

    Ama diyetin sorunlu tarafı fast food burgerlerinin de iki dilim ekmeğin arasına sığabilmesi...E üç öğün cheeseburger kilo vermenize pek yardımcı olmayacaktır elbet.


    Güneş Diyeti

    Çin'den bir grup insan, insanların da fotosentez özelliğinin olduğuna inanıyor. Günde bir öğün yemeyip onun yerine 44 dk boyunca güneşleniyorsunuz. Vücudunuzun güneş enerjisini absorbe ettiğini ve bunun hem iştahınızı azalttığını hem de uykunuzu iyileştirdiğini iddia ediyorlar. En güzel tarafı da bu diyeti yapanlar kilo verdiklerini söylüyorlar.

    Şimdi kilo verecek misiniz? Evet. Yeni araştırmalar güneş ışığının cildinizle temas ettiğinde vücudunuzun nitrik oksit ürettiğini açıklıyor. Mesela çok fazla yemek yiyen fareler uv ışınına tabi tutulduğunda diğer farelere göre daha yavaş kilo alıyor ve aynı zamanda şeker seviyeleri de daha düzenli oluyor. Bu yüzden bazı bilim adamları nitrik oksitin metabolizmanızı iyileştirdiğine ve tip 2 diyabeti de önlediğine inanıyor.

    Güneşle bir alakası olduğuna inanmasanız bile her gün bir öğün atlayacağınız için mutlaka kilo vereceksiniz. Ama kahvaltıyı hiçbir zaman ihmal etmeyin, kahvaltı dinlenme metabolizmanızı %10 kadar yükseltiyor.


    Obsesif Corbuzier Diyeti

    Endonezya'dan gelen bu diyet, belirli ve sabit aralıklarla yemek yemenin kilo vermeye yardımcı olacağını iddia ediyor. Sabit bir yemek aralığı seçiyorsunuz dört, altı veya sekiz saat olarak.

    Mesela 6 saat aralığını seçerseniz ve sabah 8'de kahvaltı yaptıysanız eğer bir sonra ki öğününüz öğleden sonra 2'de ve akşam yemeğiniz ise akşam 8'de olacak. Bu öğünler dışında arada hiçbir şekilde minnacık bir şey bile yemiyorsunuz. Seçtiğiniz saat aralıkları öğünlerinizin porsiyonlarını etkiliyor tabi yani 8 saatlik aralık en büyük porsiyonları beraberinde getiriyor.

    Şöyle ki, araştırmalar aralıklı oruç tuttuğunuzda oruç süresince vücudunuzun enerji için yemek yerine yağ hücrelerinizi yakmaya başladığını gösteriyor. Aynı zamanda enflamasyonu azalttığı ve hücre yenilenmesini teşvik ettiği için yaşlanmayı da yavaşlattığı söyleniyor. Eğer sürekli atıştırmak zorunda değilseniz bu diyet sizin için hem sağlıklı hem de efektif olabilir. Diyete başlamadan doktorunuza sorun, eğer tip 1 diyabet veya başka bir sağlık probleminiz varsa bu diyetten uzak durmanız gerekebilir.


    3 Günlük Askeri Diyet

    Bu popüler diyetin kesin bir kaynağı yok ve farklı birçok versiyonu da bulunmakta ama özünde bir askeri disiplini kesinlikle var. Bu diyet egzersiz yapmadan 7 günde 5 kilo verebileceğinizi iddia ediyor ama nasıl?

    Çoğu diyette görülmeyen bir şekilde size 3 günlük bir yemek planı veriyor ve bu planın dışına asla çıkmıyorsunuz. Mesela 1. günün kahvaltısı 2 yemek kaşığı fıstık ezmesi sürülmüş bir dilim tost ekmeği ve yarım greyfurt. Minik değişikliklere izin verebiliyor, mesela greyfurt yerine yarım çay kaşığı karbonatlı bir bardak su içebiliyorsunuz. Geriye kalan 4 gün boyunca istediğinizi yiyebilirsiniz ama günde 1500 kalorinin üstüne asla çıkmıyorsunuz.

    Tabi kilo vereceksiniz çünkü sizi düşük kaloride tutmaya zorluyor. Ama WebMD'ye göre besin değeri yeterli olmadığı için ve tuz oranının çok yüksek olduğu için pek sağlıklı bir diyet değil.

    Şöyle düşünebilirsiniz - 1 haftalık bir diyet olmasının bir nedeni var çünkü uzun bir dönem boyunca sürdürülmemesi gereken bir diyet. Arada sırada 1 haftalık bir kür gibi uygulayabilirsiniz ama uzun dönem yapmaya çalışırsanız kalp sorunlarına yol açabilir.

    İşte bu kadar! Yani aslında direk sağlıklı beslenip egzersiz yaparsanız çok daha rahat kilo verebilirsiniz ama bu sizin için biraz sıkıcı geliyorsa bu 5 diyet kesinlikle yağ yakmanıza yardımcı olacaktır.

    BONUS: FISTIKLI BİFTEK SARMA


    En Çok Aranan Haberler