YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İstanbul'da Deniz Manzarasına Karşı Kahvaltı Edebileceğiniz 10 Mekan

    En önemli öğün olan kahvaltıyı hafta içleri iş yoğunluğundan dolayı ağzımıza birkaç şey atarak geçiştirebiliyoruz. Fakat hafta sonu gelince hafta içinin acısını çıkarıp sefasını süre süre yapalım istiyoruz. Tıkır tıkır kahvaltıcıları arattığımız bu günlerde sizlere deniz manzarası eşliğinde lezzetli ve keyifli kahvaltı edebileceğiniz mekanları sıralayalım dedik. Buyrunuz;

    Lokma

    Sabah koşusunun ardından şöyle deniz manzarasının keyfini çıkara çıkara bir kahvaltı yapayım diyenler için oldukça güzel bir seçim: Lokma! Hafta sonları saat 10’a doğru kalabalıklaşıyor hatta yer bulmak oldukça zorlaşıyor. Sıra beklemeyi göze almayanlara daha erken gitmeleri gerektiğini hatırlatalım. Kahvaltısında fiks ya da serpme gibi belirlenmiş lezzetler yok. Çok çeşitli kahvaltı menüsü içerisinden zevkinize uygun ürünleri seçerek serpme kahvaltınızı kendiniz belirleyebiliyorsunuz. Kahvaltısıyla dört bir yana nam salmış bu mekanda yabancı misafirleriniz geldiğinde çok rahat ağırlayabilirsiniz.

    Adres: Rumeli Hisarı Mahallesi, Yahya Kemal Caddesi, No 12, Sarıyer - Telefon: 0212 265 71 71


    Kale Cafe

    Boğaza karşı kahvaltı denince akla gelen ilk mekanlardan biri: Kale! Bal-kaymak, menemen, hellim peyniri, kaşar pane, omlet, sucuklu yumurta, gözleme, simit, açma ne ararsanız bulabileceğiniz yegane mekanlardan. Paçanga böreği bağımlılık yaratabilir! Sıra beklemek istemiyorsanız erken saatlerde gelip kahvaltınızı edebilir, arkasından sahilde yürüyüşe çıkabilirsiniz.

    Adres: Rumeli Hisarı Mahallesi, Yahya Kemal Caddesi, No 16, Sarıyer - Telefon: 0212 265 65 63 - - - - - -

    Aşşk Kahve

    Kuruçeşme’nin gözde mekanlarından Aşşk Kahve, ambiyansının avantajını kullanarak zengin kahvaltısıyla ziyaretçilerini kendine ‘Aşşk’ ediyor. Sevdiklerinizle beraber zevkinize göre seçeceğiniz kahvaltı çeşitlerinin ardından mekanın kendine has tatlısı 'Aşşk-ı Memnu’yu yemeden öğünü sonlandırmayın deriz.

    Adres: Kuruçeşme Mahallesi, Muallim Naci Caddesi, No 64/B, Beşiktaş - Telefon: 0212 265 47 34


    Tarihi Çınaraltı Aile Çay Bahçesi

    Mis gibi boğaz manzarasına karşı salaş bir ortamda kahvaltı etmeye ne dersiniz?
    Dışarıdan yiyecek getirebiliyor olmanın avantajını, yan taraftaki börekçiden böreklerinizi alarak kullanabilirsiniz. Hafta sonu yer bulmak çok mümkün olmadığı için size tavsiyemiz sakin olduğu vakitler olan hafta arası gitmeniz, yoksa bir çay için yarım saat beklemek zorunda kalabilirsiniz.

    Adres: Çengelköy Mahallesi, Çınaraltı Camii Sokak, No 4, Üsküdar - Telefon: 0216 422 10 36 - - - - - -

    Cafe Zanzibar

    Zanzibar denince direkt olarak deniz manzarasına karşı pazar kahvaltısı yapmak akla geliyor. Kışın içeri tarafta yer bulmakta sıkıntı çekebilirsiniz. Fakat bu bahar aylarında yeşilliklerle dolu arka bahçesinde huzurlu ve bol çeşitli taze ürünleriyle lezzetli bir kahvaltı yapabilirsiniz. Arkasından da kahve keyfiyle evinizin bahçesindeymiş gibi hissedebilirsiniz.

    Adres: Caddebostan Mahallesi, Aşıklar Çıkmazı Sokak, No 2/A, Kadıköy - Telefon: 0216 385 60 59 - - - - - -

    Mangerie

    Terasta muhteşem deniz manzarasına karşı günün her saatinde kahvaltı siparişi verebiliyorsunuz. Serpme kahvaltısı içerisinde; zeytinyağlı ve kekikli domates, peynir çeşitleri, tereyağı, kaymak, reçeller, nutella, fındık ezmesi ve meyve salatası bulunuyor. İki kişilik serpme kahvaltısının ardından Bebek’in o huzur veren havasında kahvaltı sonrası kahve keyfi yapmak yerinde bir hareket olacaktır.

    Adres: Bebek Mahallesi, Cevdet Paşa Caddesi, No 69, Beşiktaş - Telefon: 0212 263 51 99 - - - - - -

    Cafe Nar

    Farklı çeşit ve isimdeki kahvaltılarından; zevkinize ve damak tadınıza uygun olanı seçiyor ve arkanıza yaslanıp muhteşem manzaranın tadını çıkarıyorsunuz. Hizmet kalitesi ve servis hızında da geçer not almayı başardı. Ayrıca yakın çevresindeki kahvaltı mekanlarına göre fiyatı oldukça uygun.

    Adres: Rumeli Hisarı Mahallesi, Yahya Kemal Caddesi, No 16/B, Sarıyer - Telefon: 0212 263 24 46 - - - - - -

    Fincan Kahve

    Rumelihisarı’ndaki öbür kafelere göre daha sakin olduğunu söyleyebiliriz. Köy kahvaltısının yanında paçanga böreği ve gözlemeyi de denemenizi tavsiye ederiz. Hizmet kalitesi ve servis hızı da oldukça başarılı. Kahvaltı sonrası deniz manzarası karşısında kahve keyfi de kaçmaz.

    Adres: Rumeli Hisarı Mahallesi, Baltalimanı Caddesi, No 1, Sarıyer - Telefon: (0212) 263 6010 - - - - - -

    Big Chefs

    Deniz kıyısında ve köşede yer alan Big Chefs’in Tarabya şubesi, konumsal avantajını oldukça iyi kullanıyor. Şık dekorasyonu ve nezih ambiyansı içerisinde bir pazar günü brunch’ına şans verebilirsiniz. Açık büfe seçeneklerindeki peynir çeşitliliği kahvaltınızın kahramanı olabilecek nitelikte.

    Adres: Tarabya Mahallesi, Yeniköy Tarabya Caddesi, No 80, Sarıyer - Telefon: 0212 262 70 70 - - - - - -

    Sütiş

    Abdullah Ağa Yalısı görkemli bir mekan olmakla beraber manzarası mükemmel! Konumunun güzelliğini kullanan mekanın kahvaltısıyla hem mideniz hem de gözünüz doyacak. Fiyatlar ise bu ihtişamlı ambiyansa ve kaliteli servise göre gayet makul.

    Adres: Abdullah Ağa Yalısı, Çengelköy Mahallesi, Pazar Kayığı Sokağı, No 7, Üsküdar - Telefon: (0216) 557 80 40

    Kahvaltı için kalpli sosisler nasıl nasıl hazırlanır?


    En Çok Aranan Haberler