YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İstanbullular Toplanın! Gaziantep Mutfağının Parmak Isırtan 7 Adresi

    Türkiye’nin tüm şehirlerinin kendine özgü lezzetleri elbette baş tacı, ama Gaziantep’in bu konuda listenin hep ilk sıralarında yer alması da tesadüf olmasa gerek.

    Geniş ve lezzetli mutfağının tadına, gidip yerinde bakmak paha biçilemez bir şey ama uzun yollar kat etmeden de İstanbul’da da bu keyfe var mümkün. İşte İstanbul’da, Gaziantep mutfağının tadına varabileceğiniz en popüler 7 mekan.

    Gaziburma

    Gaziburma’nın müdavi o kadar çok ki! Şimdiye kadar gitmediyseniz, ilk fırsatta ziyaret etmenizi tavsiye ederim. Tatlılarının başarısı dillere destanken, arkadan kahvaltıya da derin övgüler gelmekte. Menüden ilk önce Billuriye’ye şans verebilirsiniz. Fıstıklı Baklava da yemeden olmaz.

    Adres: Dr. Orhan Maltepe Cad. No:58 Pendik

    Gaziantepli Mehmet Usta

    Lezzet sırrı adında saklı olan mekanlardan biri de; Gaziantepli Mehmet Usta. Lahmacun yemeye koşa koşa gitmenizi öneririm. 1993 yılından bu yana hizmet veren mekanın öne çıkan bir diğer lezzetlerinin başında da kebaplar geliyor. Kendi damak zevkinize göre seçeceğiniz herhangi bir çeşit, memnun edici olacaktır diye düşünüyorum.

    Adres: Cerrahpaşa Mahallesi, Koca Mustafapaşa Caddesi, No 126, Fatih

    Mabeyin Restaurant

    Tarihte padişahların misafirlerini kabul ettiği, ziyafetlerin verildiği bir mekan olarak bilinen Mabeyin ismi, adının hakkını veren ve yüzleri güldüren bir restoran. Mabeyin Restaurant günümüze gelene kadar yolculuğuna, 1958 yılında Gaziantep’te başlayıp 1975 yılında Laleli’de Çavuşoğlu Kebap ve Baklava Lokantası olarak hizmetini sürdürmüş olup 2003 yılından itibaren de şimdiki ismiyle hizmete devam etmekte. Lezzetli bir lahmacun yemek için Mabeyin’in kapısını çalmayı ihmal etmeyin.

    Adres: Burhaniye Mahallesi, Eski Kısıklı Caddesi, No 7, Üsküdar

    Çiya

    1987 yılında Kadıköy Çarşı içinde mütevazı bir dükkanda hizmete başlayan Çiya, yola kebap, lahmacun ve pideyle çıkmıştır. Ama sadece bir “kebapçı” olarak kalmak istemeyen mekan, zamanla lezzetlerine lezzet ekledi ve günümüzde de adeta yeni ve değişik tatların bulunduğu bir keşifler mekanı olarak anılmaya başladı. Gaziantep mutfağının başarılı örneklerine ilave olarak, Azeri, Gürcü, Türk, Arap, Ermeni, Osmanlı, Süryani, Selçuklu, Yahudi kültürlerine ait yemekler de bulmak mümkün. Daha çok kebap ağırlıklı lezzetlerin tadına bakmak isterseniz Çiya ile aynı sokakta yer alan Çiya Kebap’a göz atabilirsiniz.

    Adres: Caferağa Mah. Güneşlibahçe Sk. 48/B Kadıköy

    Görsel: Past The Light House

    Develi

    1912 yılında, Antep’te kurulan Develi, 105 yıllık asırlık bir marka. 1966 yılından bu yana da Samatya’da hizmet vermekte. Antep’in özel kebaplarını ve doyum olmaz lezzetlerini bulabileceğiniz özel mekanlardan. Menüden Fıstıklı Kebap’a ne dersiniz?

    Adres: Gümüşyüzük Sk. No: 7 Samatya

    Kaşıbeyaz Florya

    Antep yemeklerinin ön planda tutulduğu Kaşıbeyaz Florya’da, Fındık Lahmacun ve İçli Köfte ile sofrayı şenlendirdikten sonra bir de kebap söyletmek, en az bir haftanızı mutlu geçirmenizi sağlayacak. Mesela; Ali Nazik Kıyma ya da Soğan Kebabı isabetli bir seçim olacaktır. Yenecekler listesinde Havuç Baklava’nın öne çıktığını hatırlatır ve Pazar günleri Antep’e özgü açık büfe kahvaltının da olduğunu belirtmek isterim.

    Adres: Şenlikköy, Çatal Sokak No:19/1 Florya

    Antebi

    Listenin bir diğer öne çıkan mekanı ise; Antebi. Gaziantep'in özel lezzetlerini, Gaziantep'den getirtilen doğal malzemelerle hazırlamakta. Bu da mekanın dilden dile dolaşan lezzetlerinin sebebini ortaya çıkarmakta. Baklavaları ise tamamen doğal ürünler kullanılarak Gaziantep'te yapılmakta ve günlük olarak İstanbul’a gönderilmekte. Lahmacunla açılışı yaptıktan sonra Sarma Beyti sizi bekliyor olacak.

    Adres: Acıbadem Caddesi No: 84/A Kadıköy

    fooduristik.com

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler