YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İstanbul'un En Lezzetli 10 Kahvaltı Mekanı

    Haftaiçi bu kadar neden çalışıyoruz? Sizi hiç yormadan ben söyleyeyim; tabii ki haftasonu mükellef bir kahvaltı sofrası için! Bu hafta sizin için pazar gününüzü pazar gibi pazar yapacak en lezzetli açık büfeleri yazdım. Siz siz olun; Cem Yılmaz'ın gösterilerine konuk olan açık büfe sendromunu yaşamayın :)

    Mums Cafe

    Son yıllların en popüler semti olan Karaköy'de yer alan Mums Cafe'de Cumartesi ve Pazar olmak üzere haftasonu her iki günde açık büfe kahvaltı servisleri var. Bir kahvaltıdan beklediğiniz her şey ve hatta fazlası Mums'da mevcut. İlk başta peynir aşığı olan ben ve benim gibiler için cennet gibi diyebilirim; özellikle baharatlı peynir topları mükemmel. Dillere destan kinoa salatalarını da açık büfeye koyarak ayrıca kalbimi fethettiler. Bunların dışında patates salatası, ezme, şarküteri türevleri, börek, simit, poğaça gibi unlu mamüller, bilimum kahvaltılık gevrekler, ev yapımı reçeller ve olmazsa olmazımız nutella da açık büfede yerini almış.

    Fiyat:35 tl
    Adres:Kemankeş Mah. Fransız Geçidi Sok. No:1/16 Karaköy
    Tel:0212 245 9848


    Konsolos

    İşin içinde eğlence hayatının en tanınmış isimlerinden İzzet Çapa olduğu için fazla söze gerek yok. Çapamarka yine farkını ortaya koymuş ve 'Sunday Champagne Brunch' adı altında pazar gününüzü keyfe dönüştürecek, dilerseniz şampanya da içebileceğiniz bir brunch konsepti oluşturmuş. Brunch menüleri a la carte; menüden dilediğinizi seçebilirsiniz. Menemenden egg florentine'e, mıhlamadan füme somonlu yumurtaya kadar her mideye hitap edecek seçenek var. Bir de croque madame yapmışlar ki bildiğiniz gibi değil ama gerçekten değil; altında waffle olan bir şaheser! Ve gelelim buradaki pazar brunchlarının en büyük keyfine.. Tüm bu güzellikleri, Ayşe Özyılmazel'in kız kardeşi Zeynep Özyılmazel'in canlı performansı eşliğinde yiyorsunuz. Hem kulağınızın pası siliniyor hem mideniz şenleniyor! Açık büfe olmadığı için fix bir fiyatları yok, ne yerseniz onu ödüyorsunuz.

    Adres:Meşrutiyet Cad. No:54/A Beyoğlu
    Tel:0212 219 6530


    Cecconi's

    Geçtiğimiz sene İstanbul'da kapılarını aralayan Soho House bünyesinde açılan Cecconi's, klübün aksine üyeleri dışında da herkese açık. Bildiğiniz üzere; Soho House'tan dünyadaki diğer örneklerinde olduğu gibi sadece üyeleri yararlanabiliyor. Ve iyi ki de üyelik dışında restauranttan faydalanılmasını sağlamışlar çünkü; İstanbul'da hakkını veren sayılı İtalyan restaurantlarından biri Cecconi's.. Yemeklerinin hakkını verdiği gibi brunchın da altından ustalıkla kalkmışlar. Sofrada bir kuş sütü eksik denir ya; kesinlikle Cecconi's için söyleyebileceğiniz bir söz. Brunch saati 12'den 17'ye kadar devam ettiği için kahvaltılıkların dışında ana yemeklerin fazlalığı da dikkat çekiyor. Şarküteri çeşitlerinden rostoya, kruvasandan makarnaya çok geniş bir yelpazeye sahip. Çöreğe böreğe tatlıya düşkünseniz ertesi sabaha +1 kilo garanti! Çünkü o cheesecakelerin, çikolataya batırılmış çileklerin cazibesine benim gibi dayanamayabilirsiniz. Ayrıca nadir restaurantta bulabileceğiniz istridye Cecconi's İstanbul'un brunchında yerini almış.

    Fiyat 150 tl fakat her kuruşuna değiyor.
    Adres:Meşrutiyet Cad. No:56 Beyoğlu
    Tel:0212 377 7180


    Big Chefs

    İstanbul'da birçok şubesi bulunan Big Chefs restaurantlar zincirinin Tarabya, Anadoluhisarı ve Ataşehir şubelerinde pazar günlerinizi taçlandıracak bir bruncha davetlisiniz. Tarabya ve Anadolu Hisarı şubelerinde denize sıfır konumuyla size muhteşem bir de manzara eşlik edecek. Yemek içinde sıklıkla tercih ettiğim Big Chefs söz konusu brunch olunca da döktürmüş. Açık büfe olarak uyguladıkları pazar brunchlarında; yumurtanın envai çeşitini bulabilirsiniz. Şahsen ben her türlüsünü çok sevdiğim için tabağımda hem çırpılmış yumurta hem menemen hem de haşlanmış yumurta yer aldı. Somon fümeden pastırmaya, zeytinyağlı yaprak sarmadan kahvaltılık gevrek çeşitlerine, yumurtalı ekmekten kruvasana her şey çok leziz. Tatlı büfelerindeki çeşitlilik de azımsanacak gibi değil. Brunch saati 14:00'a kadar devam ediyor ve fiyatı 49 tl.

    Adres:
    Tarabya Şubesi:Yeniköy Cad. No:80 Sarıyer Tel:0212 262 0020

    Anadolu Hisarı Şubesi:Küçüksu Cad. No:4 Anadolu Hisarı/Beykoz Tel:0216 308 9328

    Ataşehir Şubesi:Yeni Sahra, Ihlamur Cad. No:1 Ataşehir Tel:0216 688 4288


    Nezih

    Rumelihisarı'nda konumlanan Nezih Kebap&Yuvalama önceleri benim kebap yemek için tercih ettiğim bir mekandı. Bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine kahvaltılarını denedim ve o gündür bugündür vazgeçilmezim oldu. En iyi yöresel mutfak ünvanına birçok kez sahip olan Nezih, yöresinden getirdikleri ürünleriyle harika bir kahvaltı hazırlıyor. Güveçte sıcak servis ettikleri antep peyniri favorim olsa da; çeşit çeşit peynirleri, hamur işleri, bal, kaymak, reçel çeşitleriyle yok yok bir kahvaltı imkanı sunuyor. Hamur işlerinden sembusek denilen minik pideler, pişi ve lavaşlar sağolsun ekmek yedirtmiyor. Bir de kitel denilen içli köfteyi andıran birşey yer alıyor ki sofrada, iyi ki buraya gelmişim dedirtiyor insana.. Bunların üstüne bir de boğaz manzarası.. Üstelik bu keyif için pazar gününü beklemenize gerek; bu mükemmel lezzetlerin tadına haftanın her günü bakabilirsiniz.

    Fiyat 54 tl.

    Adres:Yahya Kemal Cad. No:24 Rumelihisarı

    Tel:0212 265 7455


    La Boom

    Manzara eşliğinde keyif yapabileceğiniz mekanlardan biri olan La Boom için pazar günü demek brunch demek. Saat 16:00'a kadar süren geç kahvaltı açık büfe olarak sunuluyor. Çok fazla Çeşit bulunduğu için yanınıza bir hazım ilacı alabilirsiniz; ben ihtiyaç duymuştum! Dünyanın farklı bölgelerinden ithal peynirler, sayısız şarküteri ürünü, cheesecaketen mozaik pastaya uzanan oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Zeytinyağlı çeşitleri de hem çok leziz hem de adeta bir gün sofrası kurulacak çeşitlilikte. Özellikle biber dolması ve mercimek köftesi favorilerim arasında. Fit kalmak isteyenler için de seçenek çok; taze meyve çeşitleri, ev yapımı granola, kuruyemişler.. Yani ister pancake üstüne nutellanınızı sürün; ister meyve salatanız eşliğinde kahvenizi yudumlayın pazar gününün hakkını vereceksiniz.

    Fiyat:75 tl.

    Adres:Sakıp Sabancı Cad. No:14/A Sarıyer
    Tel:0212 277 8807


    Any

    Yaklaşık 2 yıl evvel Arnavutköy'de açılan Any, kafe ve bar olarak hizmet veriyor. Arnavutköy genelde balıkçılarıyla meşhur bir semtimiz. Şahsi fikrimce Any; kafe bar açığını kapatmak için cuk diye oturmuş bir mekan. Kahvaltı servisleri açıldıklarından beri vardı; şimdilerde ise, cumartesi ve pazar olmak üzere açık büfe brunch servisine başladılar. Ve iyi ki de başladılar; en keyif aldığım kahvaltılardan birini deneyimledim diyebilirim. Öncelikle kahvaltınızı yaparken her şeyin doğal olduğunu anlıyorsunuz; bütün ürünler evde annenizin elinden çıkmış gibi. Bir kahvaltıdan beklediğiniz tüm ürünler zaten layıkıyla sofrada yer alıyor; ev yapımı reçeller, yöresinden peynirler, zeytinler, taze meyve çeşitleri her şey mevcut. Bunların dışında gelelim can alıcı tatlara.. Kete bu hayatta en çok sevdiğim şeylerden biri olabilir ve ilk defa İstanbul'da bir brunchda gördüm, çok da güzel yapmışlar. Ayrıca mıhlama ve pişileri de çok lezzetliydi. Fiyat 65 tl ve saat 15:00'a kadar devam ediyor.

    Adres:Bebek Cad. No:71/A Arnavutköy/Beşitaş
    Tel:0212 265 3269


    Muazzam

    Alaçatı'dan Karaköy'e transfer olan Muazzam, o dillere destan kahvaltılarını da beraberinde getirmiş. Bir kere Alaçatı'dan transfer olduğu için akıllara direk mis gibi Ege havasını getiriyor; zaten her şey %100 doğal. Tüm ürünler yerinden geliyor. Peynir tabaklarında; Ezine, Erzurum çeçil, Erzincan tulum ve Bergama tulumu bulunuyor. Reçellerin tamamı ev yapımı; ayva, yaban mersini, portakal, kayısı, çilek, incir, vişne ve benim en çok ilgimi çeken acı biber reçeliyle, reçel meraklılarına bir bayram yaşatıyor. Menemen tam kıvamında; evde yaptığınızdan farkı yok. Hamur işlerinde de yok yok; patatesli, peynirli ve ısırgan otlu gözleme, pişi, tırnak pide, zeytinli, cevizli ekmek her biri enfes. Bunların dışında; ızgara sucuk, acuka ve kuru cacık da Muazzam'ın muazzam kahvaltısında yer alıyor. Sınırsız çay eşliğinde bu lezzetlerin fiyatı 40tl. Üstelik cumartesi ve pazar günleri saat 9'da başlayan kahvaltı 18:00'a kadar devam ediyor.

    Adres:Hacımimi mah. Arapoğlan sok. No:7/1 Karaköy
    Tel:0212 252 2585


    Privato

    Galata Kule'sine karşı harika bir köy kahvaltısına davetlisiniz. Bu şirin mi şirin kafeye girer girmez büyüleneceksiniz. Taş duvarlar, duvarlardaki tablolar, dantel örtülü ahşap masasıyla kendinizi evinizde gibi hissedeceğiniz bir ortam yaratmışlar. Mekan sahibinin sıcakkanlılığı da bu ortama fazlasıyla sebebiyet veriyor. Kahvaltıları tam bir köy kahvaltısı; Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen ürünlerle hazırlıyorlar. Türk ve Gürcü mutfağından oluşan lezzetlerinin bir yıldızı var ki sadece onun için bile bu kahvaltıyı yapmaya Galata'ya gidilir. Hafif bazlamayı andıran bu başyapıt Gürcü böreği denilen nefis bir lezzet. Fakat çeşit o kadar fazla ki hepsine yer ayırın. Ev yapımı değişik tatlarda reçeller, kızarmış hellim peyniri, tuzlu pancake, kahvaltı salatası, gözleme Privato'nun kahvaltısında öne çıkan lezzetlerden... Haftanın her günü her saatte tadabileceğiniz bu kahvaltının fiyatı 40 tl.

    Adres: Şahkulu Mah. Galip Dede Cad. Tımarcı Sok. No:3/B Beyoğlu
    Tel: 0212293 2055


    LACİVERT

    Anadolu Yakası'nın en iyi manzaralarından birine sahip olan mekan hem lezzetleriyle hem konumuyla Beykoz'un incisi.. Avrupa Yakası'nda oturan müşterilerine tekne servisi de olan Lacivert yılların deneyimiyle brunch denilince aklıma her zaman ilk gelen yerlerden olmuştur. Sınırsız lezzet seçeneği ve manzarasıyla gerçekten bir pazarınızı buraya ayırmanızı tavsiye ederim. Açıldıkları ilk günden beri Şef Hüseyin Ceylan önderliğinde tamamı organik ürünlerden olan brunch da sayısız peynir, şarküteri çeşidi, böreklerden kruvasana bazlamaya aklınıza gelebilecek her türlü hamur işleri, sıcak sıcak servis edilen antep fıstıklı hellimli sucuk, dilediğiniz gibi hazırladıkları yumurtalar, tüm kuru meyveler, antepten gelen pestiller, muskalar, aklınıza gelebilecek her türlü lezzet yer alıyor. Tatlı büfesinde ise; diyette olanlara tam bir eziyet niteliğinde; baklavadan su muhallebisine kadar eksiksiz yerini almış. Ayrıca mesela; canınız mıhlama çekti diyelim, şeften rica ediyorsunuz ekstra bir ücret alınmadan hemen sizin için hazırlıyor. Bu mükellef açık büfenin ücreti 75 tl.

    Adres:Anadolu Hisarı Mah. Körfez Cad. No:57/A Beykoz
    Tel:0216 413 3753

    Chef GPT


    En Çok Aranan Haberler