YEMEK

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN
Merhaba, Ben akıllı asistanınız Mynet Chef GPT. Size en uygun yemek tariflerini bulmak için buradayım. Benden yardım alabilirsiniz.

Mynet Chef GPT

1 Hazırlamak istediğiniz öğünü seçiniz
2 Hangi malzemeleri kullanmak istersiniz? Listeden istediğiniz kadar malzemeyi ekleyebilirsiniz.
3 Hangi mutfak türünde olmasını istersiniz?
Daha fazla bilgi girmek ister misiniz?
4 Özel bir beslenme şekliniz var mı?
5 Belirtmek istediğiniz bir alerjiniz var mı?
6 Eklemek istediğiniz farklı detaylardan burada bahsedebilirsiniz.
    Kalan mesaj: 10

    İşyerinde Üretkenliğinizi Arttıracak 8 Süper Gıda

    Yediklerinizin zihinsel gücünüz ve üretkenliğiniz üzerinde önemli bir etkisi var. Bu yüzden kendinizi besin değeri yüksek sağlıklı gıdalar hakkında eğitmeniz önemli.

    Tam zamanlı bir işte çalışmak oldukça fazla enerji gerektirir. Uyan, işe git, 8-10 saat çalış. Bunu haftanın 5 günü yap (bazen daha da fazla). Bu haftada 45-50 saat yüksek performansta çalışmanızın beklenmesi demek.

    Peki nasıl besleniyorsunuz? Maalesef günlük koşuşturma, çoğu kişiyi hızlıca bir şeyler yemeye yöneltiyor. Bu da genelde iş yerinde sağlıksız yeme alışkanlıklarına neden oluyor.

    Ama gerçek şu ki, yediklerinizin zihinsel gücünüz ve üretkenliğiniz üzerinde önemli bir etkisi var. Bu yüzden de kendinizi besin değeri yüksek sağlıklı gıdalar hakkında eğitmeniz önemli.

    Kötü ve iyi gıdalar var. Bir de süper gıdalar var ki bu gıdalar üretkenliği ve beyin gücünü artırır. Yükselen beyin performansı ve üretkenlik denince bunlar kulağınıza iş yerinde işinize yarayacak şeyler gibi geliyor mu? Tabi ki öyleler ve bu nedenle bu tür gıdaları yeme düzeninize dahil etmelisiniz.


    1. Su

    Su hayatın temel elementidir. Herkes günde en az 8 bardak su içmenin önemini duymuştur ama çok azımız bunu uygulamaya dikkat ederiz. Örneğin ABD'de yapılan araştırmalar, Amerikalıların % 75'inin kronik dehidrasyondan muzdarip olduğunu ortaya koydu. Vücudun % 70'inden fazlasının sudan oluştuğu düşünülünce bu daha da şaşırtıcı. Vücuttaki her bir fonksiyon suyun düzgün işlemesine bağlı. Bunu makinelerin yağlanmasına benzetebiliriz. Eğer gün içinde yeteri kadar su alıp, kaybettiğiniz suyu yerine koymazsanız, bunun sonuçlarını beyniniz çeker. Yeterli su içmemek yorgunluğa ve baş ağrılarına enden olabilir. İş yerinde bunlar en son isteyeceğiniz şeylerdir. Bunu önlemek ve net bir zihinle çalışmak ve üretken kalabilmek için bol bol su içmeye dikkat edin.


    1. Somon balığı

    Beynin % 60'ı yağdan oluşmaktadır. Ve bu yağların büyük çoğunluğu omega-3 yağ asidi DHA'dır. Bu nedenle yağlı balıklar beyin için harika gıdalar ve somon balığı ise bu gıdaların kralı. Somon balığı, hafızayı güçlendirme ve zihinsel performans için hayati öneme sahip omega-3 yağ asitleri açısından oldukça zengindir.


    1. Etli ve zarlı kabuksuz meyveler

    Böğürtlen, yaban mersini, çilek gibi etli ve zarlı kabuksuz meyveler antioksidan açısından zengindir ve hafızayı güçlendirmek için birebirdir. Bu da doğal olarak iş yerindeki performansınızı yükseltir. Uzun vadede ise Alzheimer ve Parkinson hastalıkları oluşumunu önlemeye yardımcı olur.Genel olarak, bu etli ve zarlı kabuksuz meyvelerin rengi ne kadar koyuysa antioksidan özelliği o kadar yüksektir.


    1. Avokado

    Avokadolar, lezzetli olmalarına ek olarak beyin için de oldukça önemli bir işleve sahip gıdalardır. Avokadolar kan dolaşımını düzenleyen, beyin hücrelerini uyaran ve odaklanmayı arttıran sağlıklı yağlar içerir. Unutmayın, üretkenlik tamamen beyne kan dolaşımının sürekliliğini sağlamakla ilgilidir.


    1. Fındık-ceviz-badem

    Bu gıdalar vücudunuzun ihtiyacı olan sağlıklı yağlar ve protein için mükemmel kayaklardır. Aminoasitler, antioksidanlar ve E vitamini açsından zengindir. Bu da iş yerinde gün boyu ihtiyacınız olan beyin performansını ve üretkenliği artırmanızı sağlar. Bu gıdalar aynı zamanda yüksek beyin fonksiyonlarıyla ilintili B-12 vitamini açısından da zengindir. Tek yapmanız gereken her gün bir avuç yemek.


    1. Muz

    Muzlar vücudun enerji olarak kullandığı glukozun en iyi kaynaklarından biridir. Sadece bir adet muz, günlük glukoz ihtiyacınızın tamamını karşılar ve ofisteki, işlenmiş gıdalarla dolu abur-cubur otomatına tercih edebileceğiniz sağlıklı alternatiftir. Üretken olabilmeniz için enerjiye ihtiyacınız vardır ve muzlar da bunu doğal yoldan alabileceğiniz yiyeceklerdir. Triptofan içerdiğinden dolayı yatmadan önce birkaç dilim muz yemeniz rahat bir uyku çekmenize yardımcı olur ve iyi bir uyku çekmek iş yerindeki performansınız için önemlidir.


    1. Bitter çikolata

    Bitter çikolata hem beyin için harika bir gıdadır hm de canımız şeker çektiğinde bu isteğimizi giderir. Genel olarak odaklanmayı artırmasına ek olarak, bitter çikolatadaki kafein de enerjiyi yükseltir. Sağlıklı kişiler arasında yapılan bir çalışmada, 5 gün boyunca flavanol açısından zengin olan bitter çikolata tüketenlerin beyinlerine kan akışının geliştiği gözlendi.


    1. Ispanak

    Temel Reis ıspanağı güçlenmek için yiyordu ama muhtemelen ıspanak onu daha zeki de yapıyordu. Huffington Posta'ta yayınlanan bir araştırmaya göre, günde bir tabak ıspanak yemek, yaşa bağlı beyinsel gerilemeyi yavaşlatarak beyninizi 11 yaş gençleştirir. Bunun nedeni K vitamini açısından oldukça zengin olmasıdır. Aynı araştırmada, beş sene boyunca günde bir-iki tabak ıspanak yiyen kişilerin zihinsel becerilerinin yemeyenlere göre daha iyi olduğu bulundu.

    Yerel Seçim 2024


    En Çok Aranan Haberler